Vrouwenmantel thee tijdens de zwangerschap: Waar u op moet letten bij dosering en inname

Op het gebied van de natuurgeneeskunde zijn er veel verschillende middelen die door hun ingrediënten bijzonder gunstig zijn voor de gezondheid. Daarom drinken veel vrouwen vrouwenmantel thee tijdens de zwangerschap. In de volgende hoofdstukken leer …

Vrouwenmantel thee tijdens de zwangerschap: Waar u op moet letten bij dosering en inname

frau trinkt frauenmanteltee in der schwangerschaft
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Zwangerschap
 4. »
 5. Voor de zwangerschap
 6. »
 7. Vrouwenmantel thee tijdens de zwangerschap: Waar u op moet letten bij dosering en inname
Wat is vrouwenmantel thee?

Vrouwenmantel thee wordt gemaakt van de bladeren van de plant Alchemilla vulgaris. Door de ingrediënten kan de thee vooral verlichting bieden bij vrouwenkwalen.

Hoe werkt vrouwenmantel thee tijdens de zwangerschap?

Vrouwenmantelthee bevat onder meer plantaardig progesteron, dat in de eerste weken kan helpen de zwangerschap in stand te houden. In de late stadia van de zwangerschap kan vrouwenmantelthee door zijn arbeidbevorderende werking de baarmoeder en het bekken optimaal voorbereiden op de geboorte.

Waarop moet u letten bij gebruik en dosering?

Vrouwenmantelthee is alleen geschikt voor de eerste twaalf en de laatste twee weken van de zwangerschap. Voor een positief effect moet u één tot twee kopjes per dag drinken. Bij overdosering kunnen echter bijwerkingen optreden.

Op het gebied van de natuurgeneeskunde zijn er veel verschillende middelen die door hun ingrediënten bijzonder gunstig zijn voor de gezondheid. Daarom drinken veel vrouwen vrouwenmantel thee tijdens de zwangerschap.

In de volgende hoofdstukken leer je wat vrouwenmantelthee is, hoe het werkt en waar je qua dosering rekening mee moet houden.

[button]Aanbeveling van de redactie: drink hoogwaardige biologische vrouwenmantel thee[/button]

1. vrouwenmantel is een geneeskrachtige plant

frauenmantel pflanze
Ongeveer 300 van de 1000 soorten van de plant zijn inheems in Europa.

Zodra een vrouw een baby in zich draagt, ontwikkelt ze meestal een totaal nieuw lichaamsbeeld. Het behoud van de gezondheid wordt nu meer een prioriteit in het belang van het kind. Veel vrouwen die zwanger zijn gaan daarom in de eerste periode van de zwangerschap op zoek naar natuurlijke middelen die een positieve invloed kunnen hebben op de zwangerschap.

Bij onderzoek kom je waarschijnlijk vrij snel de zogenaamde vrouwenmantel thee tegen. De plant Alchemilla vulgaris, wat zich laat vertalen als vrouwenmantel, behoort tot de rozenfamilie en wordt traditioneel gebruikt voor de behandeling van allerlei vrouwenkwalen.

Vrouwenmantel heeft waaiervormige bladeren, geelgroene bloemen en is wijdverspreid in Afrika en Azië en in Europa. De plant bevat veel tannines en bitterstoffen, harsen, glycosiden, saponinen, essentiële oliën en plantaardig progesteron.

Dankzij deze bestanddelen heeft de plant de volgende effecten

 • ontstekingsremmend
 • stimuleert de bloedsomloop
 • krampstillend
 • pijnstillend
 • brengt de stemming in evenwicht

Om thee van de plant te maken, wordt het kruid na de oogst gedroogd en geplet. Vervolgens hoeft u er alleen maar heet water op te gieten om van de geneeskrachtige plant te genieten.2. Drink vrouwenmantel thee om de zwangerschap te onderhouden

Vrouwenmantel thee na de geboorte

De bladeren van de plant kunnen ook nuttig zijn na de bevalling om te herstellen van de spanning. Omdat vrouwenmantel ook een samentrekkende werking heeft, kan het genezingsproces worden ondersteund en versneld.

Vanwege zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen wordt deze thee vaak gedronken door vrouwen die problemen hebben met hun menstruatie of een onregelmatige cyclus.

Wetenschappers ontdekten voor het eerst bij koeien dat de consumptie van dit kruid ook een positieve invloed kan hebben op de zwangerschap. Als ze dit kruid aten, werden ze sneller zwanger en herstelden ze sneller na het kalven.

Vergelijkbare effecten werden vervolgens waargenomen bij mensen. Het kruidenprogesteron kan dus ook het behoud van de zwangerschap ondersteunen. Het bloedcirculatiebevorderende effect ontspant de baarmoeder, wat op zijn beurt de geboorte op een zachte manier kan voorbereiden.

Hoewel er geen wetenschappelijke studies zijn die dit effect bewijzen, zijn er al veel vrouwen die positieve ervaringen hebben met deze thee.

Veel verloskundigen raden zwangere vrouwen ook de combinatie van vrouwenmantel thee en frambozenbladthee aan. Samen hebben deze twee planten een zeer positief effect op de vrouwelijke voortplantingsorganen. Een studie uit 2001 toonde al aan dat de regelmatige inname van frambozenbladcapsules de tweede fase van de bevalling tot tien minuten kan verkorten.

2.Tip: Als u de eerste weken last heeft van misselijkheid, kunt u ook verse gemberthee drinken.

3. let op de juiste dosering

tasse mit frischem losen tee
Laat de thee na het trekken ongeveer 10 tot 12 minuten trekken.

Als je lady’s mantle thee wilt drinken tijdens je zwangerschap, moet je echter zeker opletten wanneer en hoe lang je de thee drinkt. Het kan namelijk niet zonder meer gedurende de hele zwangerschap gedronken worden. Bij verkeerd gebruik en dosering kan vrouwenmantelthee zelfs schadelijk zijn.

Tijdens deeerste twaalf weken kunt u zonder aarzelen vrouwenmantel thee drinken. Gedurende deze periode heeft het een zeer positief effect op het lichaam, omdat het de zwangerschap kan onderhouden. Aanbevolen wordt om dagelijks één tot twee kopjes te drinken. Voeg twee theelepels toe aan ongeveer 200 ml kokend water. Laat de thee 10-12 minuten trekken.

Vanaf de 13e week van de zwangerschap moet u echter afzien van het drinken van vrouwenmantel thee. De reden hiervoor is dat het kruid weeën kan opwekken en in het ergste geval kan leiden tot een vroeggeboorte.

Daarom kunt u ongeveer twee weken voor de verwachte geboortedatum weer beginnen met het drinken van vrouwenmantel thee. De circulatiebevorderende en krampstillende werking kan het bekken en de baarmoeder voorzichtig voorbereiden op de komende bevalling.

Let op: Bij een overdosis kunnen aanzienlijke bijwerkingen optreden. Deze omvatten misselijkheid en geïrriteerde slijmvliezen. Maar te veel kan ook schadelijk zijn voor de baby.

4. sneller zwanger worden met vrouwenmantel thee

paar mit einem kinderwunsch
Vrouwenmantel thee kan de vruchtbaarheid verhogen.
.

Vrouwenmantel thee is echter niet alleen geschikt voor zwangerschap; ook vrouwen met een kinderwens kunnen gebruik maken van de geneeskrachtige plant. De thee kan de vruchtbaarheid verhogen en de vrouwelijke cyclus reguleren.

Bij een tekort aan luteaal hormoon kan een fytohormoon in de thee dit helpen compenseren en zo de eisprong stimuleren. Bovendien hebben de ingrediënten een positief effect op het baarmoederslijmvlies en versterken ze de baarmoeder.

Hoewel een effect niet wetenschappelijk kon worden bevestigd, zijn er toch geïsoleerde studies die aantonen dat de thee een positief effect heeft op de conceptie. Zeker is dat vrouwenmantel thee de conceptie niet in de weg staat, dus het is zeker het proberen waard.

5e aanbeveling van de redactie: Drink hoogwaardige biologische vrouwenmantel thee.

No products found.


No products found.


No products found.

Gerelateerde berichten