Frambozenbladthee tijdens de zwangerschap: effect, dosering en gebruik

Tijdens de zwangerschap vertrouwen veel vrouwen op natuurlijke middelen om de zwangerschap positief te beïnvloeden en zich voorzichtig voor te bereiden op de bevalling. Frambozenbladthee is een populair en bewezen huismiddeltje voor een natuurlijke geboortevoorbereiding. …

Frambozenbladthee tijdens de zwangerschap: effect, dosering en gebruik

himbeerblaettertee schwangerschaft
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Zwangerschap
 4. »
 5. Voor de zwangerschap
 6. »
 7. Frambozenbladthee tijdens de zwangerschap: effect, dosering en gebruik
Hoe werkt frambozenbladthee?

Frambozenbladthee wordt aanbevolen door verloskundigen voor een natuurlijke geboortevoorbereiding. Het ontspant de bekkenspieren en de baarmoederhals, zodat de weeënfase tijdens de bevalling kan worden verkort.

Wanneer kan ik beginnen met het drinken van frambozenbladthee tijdens de zwangerschap?

Verloskundigen raden zwangere vrouwen aan de thee te drinken vanaf de 36e week van de zwangerschap. Om een overdosis en de daarmee gepaard gaande bijwerkingen te voorkomen, mag u slechts ongeveer één tot twee kopjes per dag drinken.

In welke gevallen moet ik afzien van het drinken van frambozenbladthee?

Frambozenbladthee heeft over het algemeen een zeer positief effect. Als u echter lijdt aan hoge bloeddruk, bloedingen of vroegtijdige bevalling kan het negatieve effecten hebben.

Tijdens de zwangerschap vertrouwen veel vrouwen op natuurlijke middelen om de zwangerschap positief te beïnvloeden en zich voorzichtig voor te bereiden op de bevalling.

Frambozenbladthee is een populair en bewezen huismiddeltje voor een natuurlijke geboortevoorbereiding. In dit artikel lees je hoe de blaadjes werken, waar je rekening mee moet houden bij de dosering en wanneer je nog kunt profiteren van het positieve effect. [button]Bestel frambozenbladthee vandaag nog online[/button]

1. frambozenbladthee kan helpen de baarmoederhals te openen

Combineer frambozenbladthee met andere vrouwenkruiden

De thee kan ook heel goed gecombineerd worden met andere soorten thee tijdens de zwangerschap om een bijzonder positief effect te bereiken. Daartoe behoren vrouwenmantel en duizendblad.

Frambozenbladthee is een beproefd natuurlijk middel dat vrouwen al eeuwenlang gebruiken. De thee wordt gemaakt van de gedroogde bladeren van de framboos. Hij heeft een zuurzoete smaak en is zowel los als in theezakjes verkrijgbaar.

Je kunt frambozenbladthee kopen op internet, in natuurvoedingswinkels, drogisterijen of in biologische winkels. Een andere optie is om de thee bij de apotheek te kopen. Dit heeft als voordeel dat u ook persoonlijke informatie krijgt over het gebruik ervan.

Devolgende effecten zouden optreden bij frambozenbladthee tijdens de zwangerschap:

 • ontspant de bekken- en baarmoederspieren
 • bevordert de opening van de baarmoederhals
 • bevordert de bloedcirculatie
 • verlicht krampen en pijn
 • maakt een kortere bevalling mogelijk
 • bevordert de melkproductie
 • kan episiotomie voorkomen

Er wordt echter gewaarschuwd dat frambozenbladthee vroegtijdige bevalling kan opwekken. Dat de thee de bevalling bevordert is echter slechts een veronderstelling. Tot nu toe zijn er geen studies die deze veronderstelling ondersteunen. Een Australische studie heeft echter aangetoond dat regelmatige consumptie van frambozenbladthee de duur van de bevalling kan verkorten.

Omdat frambozenbladthee rijk is aan vitaminen, ijzer en calcium, heeft het een algemeen positief effect op de gezondheid.

Tip: Als u frambozenbladthee koopt, let er dan op dat het van een biologische boerderij komt. Zo weet je zeker dat de thee niet besmet is met pesticiden.

Je kuntin deze video ook zienhoe je frambozenbladthee kunt gebruiken om je voor te bereiden op de bevalling:

2. frambozenbladthee tijdens de zwangerschap – drink het pas vanaf de 36e week van de zwangerschap

Tee mit Himbeeren und Himbeerblättern
Je kunt ook frambozenbladthee maken van verse bladeren uit je tuin.

Vanwege deze geboortebevorderende eigenschappen mogen vrouwen de thee echter niet gedurende de hele zwangerschap (SS) drinken, maar pas vanaf de 36e week van de zwangerschap. Dat spreekt voor zich, want voor die tijd is een geboortebevorderend effect natuurlijk nog niet gewenst.

De bereiding en het gebruik van frambozenbladthee is zeer eenvoudig en vergt weinig inspanning. Giet ongeveer één tot twee theelepels gedroogde frambozenblaadjes in een kopje kokend water en laat het zes tot acht minuten trekken. Eventueel zoeten met een beetje honing.

U kunt echter ook frambozenbladthee zetten met verse blaadjes uit uw eigen tuin. Spoel de blaadjes af onder stromend water, snijd ze in reepjes en doe ze in een kopje. Vul met kokend water, laat ongeveer 10 minuten trekken en zeef de bladeren dan door een zeef.

Vanaf de 36e week van de zwangerschap kunt u elke dag een kopje frambozenbladthee drinken. Om overdosering te voorkomen, moet u dan in de 38e week van de zwangerschap een pauze van 7 dagen inlassen. Vanaf de 39e week kunt u zelfs twee koppen thee per dag drinken. Om vroegtijdige bevalling te voorkomen, is het belangrijk dat u zich aan de voorgeschreven dosering houdt.

De meeste zwangere vrouwen hebben zeer positieve ervaringen met frambozenbladthee. Bijwerkingen, zoals brandend maagzuur of diarree, zijn zeer zeldzaam en treden alleen op als de aanbevolen dosering ruim wordt overschreden.

3. Drink de thee niet als u een hoge bloeddruk heeft of vroegtijdig moet bevallen.

schwangere frau misst ihren blutdruck
Hoge bloeddruk is een van de weinige contra-indicaties.

Hoewel frambozenbladthee een plantaardig product is, zijn er gevallen waarin u het beter niet kunt drinken.

Dit geldt vooral in het geval van:

 • Hoge bloeddruk
 • vroegtijdige bevalling
 • een zachte en voortijdig geopende baarmoederhals
 • vaginaal bloedverlies in de tweede helft van de zwangerschap
 • een geplande keizersnede

In zeer zeldzame gevallen kunnen de bestanddelen van frambozenbladthee ook leiden tot allergische reacties die zich uiten in huiduitslag. In dat geval moet u zich ook onthouden van verdere consumptie.

Tip: Als u niet zeker bent, vraag dan advies aan uw verloskundige.

4. vervul je kinderwens met frambozenbladthee

paerchen mit erfreulichem schwangerschaftstest
Frambozenbladthee helpt de eicel beter innestelen.

Zoals gezegd kan het drinken van frambozenbladthee tijdens de zwangerschap een goede voorbereiding zijn op de bevalling. De thee heeft echter nog vele andere toepassingen.

Zo kunnende bladeren van de frambozenstruik ook helpen bij het zwanger worden. Frambozenbladthee verhoogt de bloedcirculatie, waardoor het baarmoederslijmvlies beter wordt opgebouwd. Bovendien wordt de baarmoeder gezuiverd en ontgift. Daardoor kan de eicel zich beter innestelen.

U kunt frambozenbladthee ook gebruiken na de geboorte van uw baby om uw welzijn te vergroten. Het is een goede keuze tijdens de postpartumperiode en tijdens het geven van borstvoeding, want het stimuleert de melkproductie, bevordert de darmactiviteit en werkt stemmingsverhogend.

Maar ook vrouwen die niet zwanger zijn of willen worden, kunnen baat hebben bij frambozenbladthee. Een kopje per dag kan helpen een onregelmatige cyclus te normaliseren en pijn en krampen tijdens de menstruatie te verminderen.

5. frambozenblad thee goedkoop online kopen

No products found.

Gerelateerde berichten