Genderfeest: 6 tips voor een geslaagd babyfeest

Het ontdekken van het geslacht van uw kind is voor veel aanstaande ouders een bijzondere gebeurtenis. Dit hoeft echter niet altijd in een gynaecologische praktijk plaats te vinden. Met name in de VS zijn gender …

Genderfeest: 6 tips voor een geslaagd babyfeest

gender-party
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Zwangerschap
 4. »
 5. Tijdens de zwangerschap
 6. »
 7. Genderfeest: 6 tips voor een geslaagd babyfeest
Waarvoor dient een genderfeestje?

Op een genderparty komen de gasten te weten welk geslacht een kind zal krijgen. Soms worden de ouders zelf ook verrast.

Hoe werkt een genderfeestje?

Over het algemeen bent u vrij om het te plannen zoals u wilt. Doorgaans zijn er echter een paar spelletjes voordat het geslacht van de baby bekend wordt gemaakt.

Welke decoratie heb ik nodig voor de gender reveal party?

Het is vooral handig om het thema aan te houden. Dit kan zowel met symbolen als met de kleuren roze en blauw.

Het ontdekken van het geslacht van uw kind is voor veel aanstaande ouders een bijzondere gebeurtenis. Dit hoeft echter niet altijd in een gynaecologische praktijk plaats te vinden.

Met name in de VS zijn gender party’s ingeburgerd, waar het geslacht van het kind ceremonieel wordt onthuld. Wij laten u zien hoe een gender reveal party zou kunnen verlopen en welke cadeaus het meest geschikt zijn.

[button] Bestel decoraties voor de gender party [/button]

1. wat is een gender party en hoe werkt het?

Een gender party, of gender reveal party zoals het ook wel genoemd wordt, wordt gebruikt om het geslacht van de baby te onthullen.

De datum van de genderreveal party:

Aangezien dit op zijn vroegst in de 12e of 13e week wordt vastgesteld, maar meestal pas rond de 20e week precies kan worden voorspeld, vindt de bijbehorende viering meestal in het midden van de zwangerschap plaats.

Er zijn in principe twee verschillende manieren om dit te vieren:

 • De aanstaande ouders verrassen de gasten.
 • De aanstaande ouders worden zelf verrast.

Bij de gynaecoloog krijgen de ouders meestal alleen persoonlijk het geslacht van het kind te horen. Als het daarentegen een verrassing wordt, kunnen de aanstaande ouders ook een enveloppe krijgen met het geslacht van de baby erin geschreven.

Dit maakt het mogelijk om de envelop ongeopend aan vrienden te geven en de planning van het feest aan anderen over te laten.

2. de procedure van het genderfeest

Als de aanstaande ouders het geslacht van hun kind al weten, kunnen ze de planning van het feest zelf ter hand nemen. Als het koppel daarentegen verrast moet worden, wordt de planning van het feest overgelaten aan vrienden. Omdat de twee opties heel verschillend zijn, willen we in de volgende paragrafen kort enkele mogelijkheden voor het proces voorstellen.

Tip: Ook als de aanstaande ouders al van hun geluk weten, is het natuurlijk mogelijk om de details van de planning aan anderen over te laten.

2.1 Het genderfeest als verrassing voor de aanstaande ouders

genderreveal-party
Sommige stellen laten zich graag verrassen
.

Als de aanstaande ouders nog niets weten over het geslacht van hun baby, is het belangrijk om juist dit onderwerp zo geheim mogelijk te houden, zodat de gasten wel op de hoogte zijn, maar het paar dat in het middelpunt van de belangstelling staat geen idee heeft.

Hoewel er geen duidelijke regels zijn over hoe het feest moet verlopen, moeten de aanstaande ouders vaak verschillende spelletjes spelen of opdrachten oplossen om erachter te komen wat het geslacht van hun baby zal zijn.

2.2 Het genderfeest als verrassing voor de gasten

Als de aanstaande ouders al zeker zijn van het geslacht van hun kind, is het mogelijk om het genderfeest te organiseren in de zin van een klassiek babyfeest.

Je kunt verschillende spelletjes regelen zodat de gasten steeds een nieuwe hint krijgen over het geslacht van het kind. De gasten kunnen bijvoorbeeld

 • babynamen raden
 • bingo spelen
 • of rompertjes maken

Aangezien de gasten het geslacht van de baby pas bij de onthullingsceremonie zullen weten, moeten de cadeaus zo genderneutraal mogelijk zijn.

Een iets duurdere optie is dat alle gasten twee verschillende cadeaus kopen en het cadeau dat ze niet nodig hebben aan een goed doel schenken.

3. passende decoratie voor de gender reveal party

gender-party-deko
De versiering kan eenvoudig of heel uitbundig zijn.

De decoratie moet afgestemd zijn op het thema van het feest. Het is daarom een goed idee om de versieringen in blauw en roze te houden en altijd het geslacht erbij te vermelden.

Ballonnen met meisjes- en jongenssymbolen zijn daarom de beste manier om het thema in scène te zetten. De tafeldecoraties moeten ook dienovereenkomstig worden ontworpen, zodat u blauwe en roze servetten op de borden kunt leggen en ook de kaarsen in hetzelfde kleurenschema kunt opzetten.

Of en hoe kitscherig de ideeën voor het genderfeest en de bijbehorende spelletjes zullen zijn, wordt natuurlijk aan u en uw fantasie overgelaten.

4. Het moment van de waarheid: het aansnijden van de taart

gender-party-torte
Aan de kleur van de taart is te zien welk geslacht het kind is
.

Het middelpunt van bijna elk genderfeest is het aansnijden van een taart. Als alternatief kunnen de gasten op hun plaats individuele cupcakes vinden om samen in te bijten. De binnenkant van de cupcakes of de taart is ofwel blauw ofwel roze, zodat elk van de gasten of het koppel in focus het meteen weet.

Een rookbom aansteken en een ballon gevuld met roze of blauw kleurpoeder laten knappen is daarentegen minder geschikt en brengt vooral een groot risico op letsel met zich mee.

In het algemeen zijn er echter geen grenzen aan uw ideeën over het soort onthulling, dus u zult zelf moeten beslissen of het confetti moet regenen of dat het voldoende is om de taart toch aan te snijden.

Tip: als je familie of vrienden hebt die verder weg wonen, kun je het geslacht ook onthullen in een persoonlijke videoboodschap.

5. Cadeaus brengen: een moeilijke taak

gender-party-geschenk
Het cadeau kan ook gericht worden aan de aanstaande ouders.

Omdat je vóór het feest niet kunt weten welk geslacht het kind zal hebben, is de cadeauselectie wat beperkter. Dus wat dacht je van een van de volgende ideeën?

 • Personaliseerbare cadeauboekjes
 • Babykleertjes in gemengde kleuren
 • Individuele bonnen (voor babysitting enz.)
 • Cosmetica om je goed te voelen (badschuim, maskers, massageolie enz.)

6. kritiek op gender reveal parties

Het op deze manier vieren van het geslacht van een kind is de laatste jaren steeds meer onder vuur komen te liggen. De belangrijkste reden is dat genderstereotypen worden gediend.

Mensen die zich bij geen van beide geslachten thuis voelen, zullen zich niet welkom voelen op het feest. Bovendien is ieder mens een individu en niet het resultaat van zijn mannelijke of vrouwelijke genen.

Tip: Je moet echter voor jezelf uitmaken of en in hoeverre je de kritiek ter harte wilt nemen, want soms gaat het gewoon om plezier maken. Voel je daarom op geen enkele manier slecht omdat er mogelijk mensen zijn die het niet leuk vinden dat je een genderfeest organiseert.

7. Koop geschikte versieringen en accessoires voor het genderfeest: Deze opties zijn beschikbaar

No products found.

Gerelateerde berichten