Genderbeïnvloeding: 5 tips en ervaringen uit de zwangerschap

Een kind krijgen is een levensveranderende beslissing. Toch blijft het meestal een gok of er een jongen of een meisje geboren zal worden. Maar moet dat zo zijn of is het geslacht te beïnvloeden? We …

Genderbeïnvloeding: 5 tips en ervaringen uit de zwangerschap

geschlecht-beeinflussen
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Zwangerschap
 4. »
 5. Voor de zwangerschap
 6. »
 7. Genderbeïnvloeding: 5 tips en ervaringen uit de zwangerschap
Is het mogelijk om vooraf het geslacht te bepalen?

Helaas zijn er tot nu toe geen wetenschappelijk houdbare studies die enige hoop geven. Dus uiteindelijk blijft het een kwestie van toeval of je een jongen of een meisje krijgt.

Waarom bestaan er zoveel mythes over geslachtsbepaling vooraf?

Het is de wens van veel aanstaande ouders om het geslacht te beïnvloeden. Zo zijn er in de loop der jaren talloze theorieën ontstaan over hoe dit mogelijk is.

Wat kan ik doen om met het toeval om te gaan?

Besef dat ieder mens een eigen karakter heeft dat je toch niet kunt veranderen. Het moet er dus vooral om gaan gelukkig te zijn met het krijgen van een kind.

Een kind krijgen is een levensveranderende beslissing. Toch blijft het meestal een gok of er een jongen of een meisje geboren zal worden. Maar moet dat zo zijn of is het geslacht te beïnvloeden? We bekijken de meest voorkomende mythes en leggen uit welke factoren daadwerkelijk van invloed kunnen zijn.
[button] Literatuur over aanstaande zwangerschap [/button]

1. is geslacht echt beïnvloedbaar?

geschlecht-vorher-bestimmen
Geslacht is grotendeels afhankelijk van toeval.

Er zijn al tal van onderzoeken geweest om na te gaan of het mogelijk is het geslacht van de baby te beïnvloeden. De belangrijkste factor bij een zwangerschap is echter het toeval, want ondanks verschillende studies is er tot nu toe geen duidelijk bewijs dat het mogelijk is om het geslacht vooraf te bepalen.

Maar omdat er altijd onzekerheden zijn en het natuurlijk een legitieme hoop is om het geslacht van het embryo te beïnvloeden, willen we de verschillende methoden nader bekijken.

Wat zijn de aanbevolen manieren om het geslacht te beïnvloeden?

In de volgende tabel hebben wij de verschillende methoden om het geslacht van het embryo te beïnvloeden kort samengevat:

Methoden om het geslacht te beïnvloeden Korte uitleg
Conceptie Bij de voortplanting moet niet alleen het tijdstip, maar ook de positie tijdens de geslachtsgemeenschap bepalend zijn.
Voeding In sommige studies werden bepaalde voedingsmiddelen bevoordeeld om het baarmoederhalsslijm te beïnvloeden. Dit zou de kleinere, mannelijke zaadcellen moeten ondersteunen of afremmen.
Maankalender en kristallen De laatste stap in het rijk van de spiritualiteit is wanneer je je niet langer oriënteert op je cyclus, maar op universele omstandigheden, of wanneer je je toekomst in de handen van stenen legt.

Wil je weten waarom de verschillende methoden niet geschikt zijn om het geslacht van de baby te beïnvloeden? Graag, in de volgende hoofdstukken gaan we dieper in op de meest voorkomende mythes.

2.1 Het tijdstip van conceptie als indicator voor het geslacht

Mannelijke en vrouwelijke zaadcellen hebben verschillende kenmerken. Mannelijke zaadcellen zijn vrij klein, maar ze verplaatsen zich sneller. Dat is echter ook nodig, want de levensduur is relatief kort.

Vrouwelijke zaadcellen daarentegen kunnen het wat rustiger aan doen op weg naar de eicel, omdat ze robuuster zijn en veel langer overleven. In de wetenschap werd daarom lange tijd aangenomen dat het mogelijk moest zijn om met deze resultaten het geslacht van de baby te beïnvloeden op basis van de juiste berekening van de eisprong.

In theorie moet de conceptie dus vroeg in de vruchtbare dagen plaatsvinden als je een meisje wilt.

Maar hoewel het verband intrigerend is, werden de resultaten niet bevestigd in medische studies.

2.2 De positie aanpassen tijdens de geslachtsgemeenschap

geschlecht-bestimmen-sexstellung
De positie verandert niet of je een jongen of een meisje krijgt.

Natuurlijk kan het spannend zijn om af en toe nieuwe posities uit te proberen. Naar alle waarschijnlijkheid heeft dit echter geen invloed op het geslacht van je kind. Ook hier wordt de invloed van de geslachtshouding verklaard door de verschillende eigenschappen van mannelijke en vrouwelijke zaadcellen.

Diepe penetratie (bijvoorbeeld doogy style) zou ervoor zorgen dat de mannetjes, eerder snelle zwemmers, het eerst de eicel bereiken. Daardoor zou je een jongetje krijgen. Volgens de theorie zorgt het klassieke missionarisstandje, waarbij de penetratie minder diep is, ervoor dat de mannelijke zaadcellen het moeilijker hebben en het doel niet bereiken vanwege hun korte levensduur.

Tip: Omdat het niet altijd gemakkelijk is om je kinderwens te vervullen, moet je het onderwerp zo ontspannen mogelijk benaderen. Vergeet daarom niet om er plezier in te hebben, want bij twijfel is de kans groter dat het je op deze manier lukt om zwanger te worden.

2.3 Seks beïnvloeden door voeding

De overleving van de sterkste zaadcellen:

Aangezien vrouwelijke zaadcellen zeer resistent zijn, kan een vrij zuur milieu er in theorie toe leiden dat bij twijfel alleen vrouwelijke zaadcellen overleven en het doel bereiken.

Via de voeding heb je indirect invloed op hoe het baarmoederhalsslijm zich ontwikkelt. Als zwangerschap echter heel belangrijk voor je is, moet je op dit punt niet experimenteren, want in het ergste geval kan een ongezonde voeding betekenen dat je niet zwanger kunt worden.

De pH-waarde heeft een bijzondere invloed op de overleving van het sperma. Als deze bijzonder laag is, kan het moeilijker zijn om een baby te krijgen. Als de pH-waarde daarentegen meer in het gemiddelde bereik ligt, creëer je een ideale omgeving voor sperma.

Voor een gezonde vaginale flora moet je daarom evenwichtig eten. Met name de volgende voedingsmiddelen worden aanbevolen:

 • Vis (vooral vanwege de omega-3 vetzuren die het bevat).
 • Groenten (zorgen voor de toevoer van vitaminen)
 • Yoghurt (draagt bij aan een gezonde vaginale flora door de melkzuurbacteriën)

2.4 Kristallen en de maankalender: mythen voor wie ze wil geloven

geschlecht-bestimmen-kristalle
Kristallen hebben geen invloed op je zwangerschap.

Zeker vind je op sommige fora berichten van vrouwen die op basis van hun eigen ervaringen vol vertrouwen kunnen voorspellen dat de verandering van de baan van de maan geschikt is om de seks te beïnvloeden.
Maar is het echt zo dat een kalender of zelfs een kristal het geslacht van je baby kan beïnvloeden?

Hoewel de gedachte aan magie in onze moderne wereld iets verleidelijks heeft, zijn er te veel wetenschappelijke argumenten die u ervan zouden moeten weerhouden uw geplande zwangerschap te laten bepalen door een kalender die is afgestemd op de maancycli.

3. tips om zwanger te worden

Ook al is het niet gemakkelijk om te accepteren dat je geen invloed hebt op het geslacht, de kinderwens moet altijd voorop staan. Besef dat een gezin met een jongen en een meisje heel mooi kan zijn en dat het geslacht niets te maken heeft met het karakter van je kind.

schwanger-werden
Blijf geduldig als je niet meteen zwanger raakt.

De volgende snelle tips kunnen je helpen om sneller zwanger te worden:

 • Stop vroegtijdig met anticonceptiemiddelen
 • Eet een evenwichtig dieet
 • Wees actief
 • Bereken de dag van de ovulatie
 • Ontwikkel een gevoel van rust
 • Vermijd alcohol en tabak

De ervaring leert keer op keer dat de geest een belangrijke rol speelt. Maak het jezelf daarom niet onnodig moeilijk, maar accepteer het als je niet meteen zwanger wordt.
Gemiddeld duurt het 4 maanden tot je daadwerkelijk zwanger bent.

Op zijn vroegst kun je in de 12e week van de zwangerschap zien of je wens is uitgekomen. Vanaf dat moment is het mogelijk om met een echo het geslacht vast te stellen.

4. Geschikte boeken ter voorbereiding op de zwangerschap

No products found.

Gerelateerde berichten