Vruchtbaarheidsmassage: ballast uit het lichaam bannen voor conceptie

De vruchtbaarheidsmassage dient om het lichaam te ontgiften en te zuiveren. Dit schept optimale omstandigheden om zwanger te worden. De natuurgeneeskundige benadering – de kans op zwangerschap vergroten door middel van vruchtbaarheidsmassage – ondersteunt vaak …

Vruchtbaarheidsmassage: ballast uit het lichaam bannen voor conceptie

Erhöhen sie ihre Fruchtbarkeit mit einer Massage
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Zwangerschap
 4. »
 5. Voor de zwangerschap
 6. »
 7. Vruchtbaarheidsmassage: ballast uit het lichaam bannen voor conceptie
 • De vruchtbaarheidsmassage dient om het lichaam te ontgiften en te zuiveren. Dit schept optimale omstandigheden om zwanger te worden.
 • De natuurgeneeskundige benadering – de kans op zwangerschap vergroten door middel van vruchtbaarheidsmassage – ondersteunt vaak de conventionele medische vruchtbaarheidstherapie.
 • De massage wordt uitgevoerd door opgeleide genezers of de partner.

Vruchtbaarheidsmassage is een optie om je te helpen zwanger te worden ondanks vruchtbaarheidsproblemen. De benadering van vruchtbaarheidsmassage komt uit de natuurgeneeskunde. De moeder van de vruchtbaarheidsmassage is een gynaecoloog uit Londen, Gowri Motha, MD. Het idee en de uitvoering werden verder ontwikkeld door Joseph B. Stephenson. De aanpak staat bekend als de zachte weg naar conceptie. Dit artikel onthult hoe het voor u en uw partner werkt en of u de technieken van vruchtbaarheidsmassage kunt leren of naar een therapeut moet gaan.

1. vruchtbaarheidsmassage heeft in principe vergelijkbare effecten op de man en de vrouw

Er zijn enkele basisdoelen waar vruchtbaarheidsmassage zich op richt. Deze vallen allemaal onder het hoofddoel om het lichaam van man en vrouw te bevrijden van ballast.

Daartoe wordt de vruchtbaarheidsmassage geacht …

 • de lichaamstemperatuur op peil te brengen,
 • afvalstoffen te verwijderen via het lymfestelsel,
 • blokkades en spanningen op te heffen en
 • het menselijk lichaam – ligamenten, spieren, zenuwen en organen – zachtjes in een ontspannen uitgangspositie te brengen.

1.1 De vruchtbaarheidsmassage voor vrouwen laat het bloed circuleren, zuivert en ontgift.

Fruchtbarkeitsmassage selbst durchführen
Een therapeut kan de vruchtbaarheidsmassage uitvoeren. Het is ook mogelijk om de vruchtbaarheidsmassage zelf toe te passen met instructies.

Als je kiest voor een vruchtbaarheidsmassage bij jezelf, dan kies je ervoor om je lichaam te ontgiften en te zuiveren en de bloedcirculatie te optimaliseren. Vooral de delen van je lichaam die belangrijk zijn voor de zwangerschap komen nu in beeld: baarmoeder, eileiders, eierstokken.

Het actief loslaten van spanningen en blokkades brengt vruchtbaarheidsproblemen op natuurlijke wijze in balans. Dit betekent: diagnoses die tot nu toe een natuurlijke zwangerschap voor u bemoeilijkten, verliezen hun kracht. Positieafwijkingen, onregelmatigheden in de cyclus en cysten op de eierstokken worden door een vruchtbaarheidsmassage in evenwicht gebracht.

Door de holistische benadering worden bij de vruchtbaarheidsmassage ook de schildklier, de lever, de nieren en het lymfestelsel betrokken, zodat ook hier storingen worden opgeheven.

1.2 Vruchtbaarheidsmassage voor mannen optimaliseert het hormonale evenwicht

Fruchtbarkeitsmassage gegenseitig
Vruchtbaarheidsmassage wordt veel minder vaak bij mannen uitgevoerd, hoewel het een vergelijkbaar positief effect heeft.

Vruchtbaarheidsmassage heeft ook een zuiverend en ontgiftend effect op mannen. Hierdoor worden de nieren en de lever gestimuleerd, evenals het lymfestelsel en de uitscheidingsorganen. Door de verwijdering van ballast komt de hormonale balans op natuurlijke wijze tot rust.

Een vruchtbaarheidsmassage heeft ook een positief effect op de mannelijke organen die betrokken zijn bij de voortplanting: afvalstoffen verlaten de zaadleiders en de testikels. Alle wegen die het sperma aflegt op weg naar de eicel worden onderworpen aan een “basisreiniging”.

De ervaring leert dat deze vorm van massage bij mannen kan leiden tot een aanzienlijke verbetering van de slechte kwaliteit van het sperma. Als bij u misvormde, onbeweeglijke of weinig zaadcellen worden geconstateerd, kunt u na een vruchtbaarheidsmassage de kansen van uw partner om zwanger te worden optimaliseren.

2. De kans op succes is meer dan 50 procent.

Judith Kuelsza, yogalerares, alternatief beoefenaar en verloskundige die vragen beantwoordt in het expertgesprek bij Babyclub, kan verslag doen van haar eigen ervaring: Van de 54 behandelde stellen werden 32 vrouwen zwanger na de vruchtbaarheidsmassage.

Zij heeft de methode van deze speciale massage in de praktijk getest bij in totaal 100 stellen. 54 lieten zich door haar behandelen; 46 kregen instructies om de vruchtbaarheidsmassage zelf of samen met hun partner te kunnen toepassen.

Na een eerste consult, waarbij Judith Kuelsza de achtergrond, levensomstandigheden en hobby’s van het paar wil leren kennen, volgen meerdere vruchtbaarheidsmassage-afspraken. Meestal zijn er zes vruchtbaarheidsmassages nodig om de kans op zwangerschap te vergroten.

Ook verloskundige Isabel Gäßner heeft vruchtbaarheidsmassage in haar portefeuille. Deze video onthult wat zij erover te zeggen heeft:

Vruchtbaarheidsmassage wordt vaak gebruikt als begeleidende maatregel tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling. Als je je voorbereidt op ICSI, IVF of inseminatie, kan een vruchtbaarheidsmassage je zenuwen kalmeren en je lichaam in een ideale, ballastvrije uitgangspositie brengen.

3. je moet deze massage zelf betalen

Wie vruchtbaarheidsmassage aanbiedt, kan ook zelf het uurtarief daarvoor bepalen. De prijs ligt tussen de 25 en 75 euro per sessie. Een sessie duurt tussen de 45 en 60 minuten. Voor wie een reguliere zorgverzekering heeft, variëren de kosten dus afhankelijk van wat de therapeut in rekening brengt. Dit kan de keuze van de therapeut beïnvloeden. In de regel dekt de ziektekostenverzekering de kosten van de behandeling niet.

Als u een particuliere ziektekostenverzekering heeft, ontvangt u een factuur. Het factuurbedrag is gebaseerd op de Heilpraktiker tarievenlijst. Onder punt 20 staan massages met prijzen tussen 5,50 en 31 euro. Daarnaast zijn er kosten voor onderzoek, voorlichting, consult en eventueel toeslagen voor huisbezoeken.

4. instructies voor een vruchtbaarheidsmassage

Een vruchtbaarheidsmassage kan worden gegeven door een therapeut. Vaak bieden verloskundigen deze dienst aan of professionals die ook goed thuis zijn in de osteopathie. Of u kunt besluiten de technieken van deze massage zelf te leren en te verinnerlijken.

U moet deze vier basisprincipes volgen:

De basisprincipes van vruchtbaarheidsmassage. Zo voert u de behandeling uit
Lichaamstemperatuur Het lichaam moet een gezonde en gelijkmatige lichaamstemperatuur hebben.
Positie van de hand De masserende hand vormt een holle hand waardoor een lege ruimte ontstaat. Op deze manier kan drainage op gang worden gebracht, die dient om te zuiveren en te ontgiften.
Positionering en herpositionering Nu volgt de positionering van de organen, die van buitenaf worden gepalpeerd.
Oplossen van blokkades Nu wordt alles wat het lichaam onnodig belast opgelost en verwijderd. Er wordt gecirkeld met de vingertoppen. De ballast wordt verwijderd via de lymfeklieren.

Ook al gebeurt de vruchtbaarheidsmassage om zwanger te worden natuurlijk uitwendig, het idee van de masseur blijft wat er in het lichaam gebeurt.

4.1 Vruchtbaarheidsmassage begint bij de nek en eindigt bij de baarmoeder

Kijkend naar het massagetraject wordt als eerste het halsgebied behandeld. Dit is het gebied van het lichaam waar gifstoffen zich het vaakst ophopen. Ook het halsgebied wordt op soortgelijke wijze behandeld: Het doel is om ballast te verwijderen in de richting van de hals lymfeklieren. Nu volgt de massage van de nieren – op de zenuwpunten links en rechts van de wervelkolom.

Om drainage bij de eierstokken en eileiders te bereiken, wordt gemasseerd vanaf het schaambeen in de richting van de eierstokken. Om de baarmoeder uit te lijnen blijft de masserende hand op het schaambeen en bouwt hier druk op. Vervolgens glijdt de masserende hand over de baarmoeder in het ritme van de ademhaling. Dit proces wordt herhaald tot er geen belemmeringen meer voelbaar zijn.

Gerelateerde berichten