Voedingsbeha: welke is de juiste en waar moet je op letten bij het kopen ervan

Een borstvoedingsbeha is echt geweldig om te hebben als je borstvoeding geeft met een baby. Zonder je helemaal te hoeven uitkleden, kun je bijna overal probleemloos borstvoeding geven. Voor een goed passende, mooie voedingsbeha moet …

Voedingsbeha: welke is de juiste en waar moet je op letten bij het kopen ervan

Der Unterschied zwischen einem normalem und einem Still-BH
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Zwangerschap
  4. »
  5. Na de zwangerschap
  6. »
  7. Voedingsbeha: welke is de juiste en waar moet je op letten bij het kopen ervan
  • Een borstvoedingsbeha is echt geweldig om te hebben als je borstvoeding geeft met een baby. Zonder je helemaal te hoeven uitkleden, kun je bijna overal probleemloos borstvoeding geven.
  • Voor een goed passende, mooie voedingsbeha moet je de juiste maat opmeten, het juiste materiaal kiezen en een vorm en een borstvoedingsopening bepalen.
  • Er zijn veel verschillende merken borstvoedingsbeha’s. Test- en ervaringsrapporten bieden oriëntatie.

Een voedingsbeha ondersteunt je borsten, die opgezwollen zijn door de melkproductie. Je borsten zijn tijdens de zwangerschap al groter geworden en soms knellen en knellen ze. Als u uw baby borstvoeding geeft, groeien uw borsten meestal weer – een grote omvang is ook heel normaal. Er is vaak tot één maat verschil met de zwangerschap, bijvoorbeeld van cupmaat F naar maat G. Wij geven je tips voor het vinden van de juiste voedingsbeha, welke materialen geschikt zijn en welke sluitingen er zijn.

1. meet correct: De optimale maat is zeer belangrijk voor een voedingsbeha

Een goed passende voedingsbeha ondersteunt het bindweefsel. Bovendien heb je wat extra ruimte in je beha nodig omdat er ook zoogcompressen in komen. Je normale beha’s passen dan niet meer, en voedingsbeha’s hebben nog een voordeel: ze kunnen gemakkelijk worden geopend, zodat je alleen je overhemd, trui of blouse een beetje hoeft op te trekken en je je pasgeborene de borst kunt geven . Goede steun, passend en comfortabel – zo moet een voedingsbeha zijn. Daarvoor moet je je maat kennen en kiezen tussen verschillende vormen en varianten.

Problemen zoals het vasthouden van melk kunnen zich voordoen als de voedingsbeha knelt en insnoert. Daarom is het heel belangrijk dat u uw borsten nauwkeurig opmeet om de ideale bh-maat te bepalen.
Hiervoor heb je een flexibel zacht meetlint nodig. Meet eerst de grootte en de lengte van de onderbusteband. Het meetlint loopt horizontaal direct onder de buste. U kunt de centimeter meting gebruiken om de EU maat af te lezen in de tabel of hier in deze calculator.

1.1 De centimeter gebruiken om uw bh-maat op te meten

De tweede stap is het meten van uw bovenborstomvang door het meetlint over het hoogste punt van uw borst te leggen om uw cupmaat te bepalen. Dan kunt u wat eenvoudige wiskunde doen: Overbustemaat min onderbustemaat geeft uw cupmaat. Zelfs grote maten kunnen op deze manier nauwkeurig worden bepaald – in de onderstaande tabel kunt u gemakkelijk vinden welke cupmaat u moet hebben.

Maat (cm) EU maat
63-67 65
68-72 70
73-77 75
78-82 80
83-87 85
88-92 90
93-97 95
98-102 100
103-107 105

Als uw centimeterlengte precies tussen twee cupmaten in ligt, pas ze dan allebei en beslis dan welke het comfortabelst is. Voorbeeld: Uw onderbustermaat is 82,5 centimeter, uw bovenbustermaat is 23, dus u zit precies halverwege tussen 80F en 85F – pas dus beide.

Als u de bovenwijdte min de onderwijdte berekent, krijgt u de cupmaat. In de volgende tabel kunt u zien welke cupmaat u zou moeten hebben.

Verschil (cm) EU maat
12-14 A
14-16 B
16-18 C
18-20 D
20-22 E (DD)
22-24 F (DDD)
24-26 G
26-28 H
28-30 I
30-32 J
32-34 K

2. mooie bustiers zijn ook een goede optie

Of je perfecte borstvoedingsbeha een klassieke beugelbeha is of niet, is meer een kwestie van persoonlijke smaak dan een aanbeveling om bijvoorbeeld gezondheidsredenen. Als beugels je meer steun en een beter gevoel geven, kun je er zonder aarzelen naar grijpen. Een voedingsbeha is bedoeld om problemen tijdens de borstvoeding, zoals het vasthouden van melk, te voorkomen. Voorwaarde is wel dat hij goed past.

Es gibt verschiedene Verschlussarten eines Still-BHs. Alle Varianten sind sehr praktisch und für Deinen Alltag geeignet.
Borstvoeding geven is wel zo gemakkelijk met een voedingsbeha. Je kunt je baby ook in een handomdraai aantrekken als je op pad bent.

Vooral vrouwen met grote borsten geven de voorkeur aan grote cups die gestabiliseerd worden door beugels voor steun. Modellen met gewatteerde cups of een push-up bh met vulling bieden nog meer steun. Het is echter belangrijk dat je je er prettig in voelt. Dus als u geen fan was van beha’s met cups en beugels voordat u uw baby kreeg, zult u dat nu waarschijnlijk ook niet zijn. Misschien is een compromis de juiste optie voor u – gewatteerd, zonder beugel.

Of je je voedingsbeha ’s nachts draagt, hangt af van hoeveel melk je hebt en hoeveel steun je nodig hebt. Ga in ieder geval liever voor een voedingsbeha zonder beugel ’s nachts of zelfs voor een mooiere, meestal wijder gesneden bustier. Deze lijken erg op sportbeha’s en zijn iets functioneler en comfortabeler. Maar: er gaat niets boven passen en soms kan de mening van andere nieuwe moeders bijzonder nuttig zijn.

Tip: Je kunt goedkope modellen in een dubbele verpakking krijgen bij de drogist. Als je je maat goed kent en weet welk model het juiste is, kun je geld besparen bij het winkelen. Bij drogisterijen zoals dm zijn er vaak aanbiedingen als dubbelpak – en bijzonder goedkoop.

3. BH’s zijn verkrijgbaar in verschillende materialen voor elke smaak.

Verpleegbh’s zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en van verschillende fabrikanten en leveranciers. Bekende merken zijn Anita en Triumph, maar ook bij grote warenhuizen als H&M, C&A of online bij Amazon of bonprix kun je voedingsbh’s in alle maten en variaties vinden. Ook bij bijvoorbeeld je plaatselijke apotheek kun je veel modellen krijgen, ook bijzonder kleine maten voor een kleine borst.
Voor zeer hoogwaardige modellen is het ook de moeite waard om te kijken of je ze tweedehands kunt kopen in de juiste maat. U kunt koopjes vinden op bazaars voor babykleding of in diverse kleine advertentieportalen op internet.

De keuze hangt ook af van je smaak. Bijzonder mooi van kant of bijzonder zacht van katoen – er zijn veel verschillende materialen en ontwerpen die van een borstvoedingsbeha niet alleen een praktisch gebruiksvoorwerp maken, maar ook een item van ondergoed dat sexy kan zijn. Naast het uiterlijk hebben de verschillende materialen ook verschillende voor- en nadelen, bijvoorbeeld omdat ze in de wasmachine kunnen worden gewassen. Vooral natuurlijke materialen zoals zuiver katoen spelen hier een hoofdrol: Een aangenaam draaggevoel, een zacht gevoel en ademend vermogen zorgen voor veel comfort. Katoen is bijzonder aangenaam voor natuurliefhebbers en is ook verkrijgbaar in de eco-variant.

4. Clip, knoop en magneetsluiting: ze zijn allemaal praktisch.

Een voedingsbeha verschilt vooral van een normale beha doordat hij aan de voorkant van de borst geopend kan worden. De sluitingen zijn meestal zo ontworpen dat ze snel geopend kunnen worden, zelfs met één hand. Dat maakt je voedingsbeha ook perfect voor je baby – want je kind kan hem bijzonder snel aantrekken.

De clipsluiting is bijzonder gebruikelijk, omdat deze snel en gemakkelijk te openen is. Met magneten gaat het nog sneller, maar er is ook de mogelijkheid dat de sluiting per ongeluk opengaat als er veel activiteit is. Dat gebeurt zeker niet met knopen – maar die gaan niet zo snel open als andere voedingsbh’s. Wrap-around bh’s zijn een goed compromis tussen beide opties en zijn vooral ’s nachts comfortabel.

Gerelateerde berichten