Energie besparen als gezin: de eenvoudigste methoden en een E.ON-wedstrijd voor de beste ideeën

[Gesponsorde inhoud] Een gezonde planeet is een voorwaarde voor de toekomst van alle kinderen. Energiebesparing helpt om actief iets voor het milieu te doen en kinderen te leren hoe belangrijk het is om zuinig met …

Energie besparen als gezin: de eenvoudigste methoden en een E.ON-wedstrijd voor de beste ideeën

  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Ouders
  4. »
  5. Onderwijs voor kinderen
  6. »
  7. Energie besparen als gezin: de eenvoudigste methoden en een E.ON-wedstrijd voor de beste ideeën

[Gesponsorde inhoud]

Energiebesparing beschermt het milieu en uw portemonnee.

Ouders moeten hun kinderen zo vroeg mogelijk de juiste manier leren om met hulpbronnen om te gaan.

Doe als gezin mee aan de huidige energiebesparingswedstrijd van E.ON en win aantrekkelijke prijzen.

Een gezonde planeet is een voorwaarde voor de toekomst van alle kinderen. Energiebesparing helpt om actief iets voor het milieu te doen en kinderen te leren hoe belangrijk het is om zuinig met hulpbronnen om te gaan. Wij zetten de belangrijkste redenen en methoden voor energiebesparing op een rij en presenteren een actuele E.ON-wedstrijd waarbij de meest creatieve en effectieve energiebesparende ideeën worden beloond.

Word energiebespaarder en win

Hieronder presenteren we de meest voorkomende en gemakkelijkste manieren om energie te besparen. Het onderwerp energiebesparing kan echter op veel verschillende manieren worden toegepast in verschillende situaties in het leven. Vaak zijn het de creatieve en gekke ideeën die helpen energie te besparen in het dagelijks leven. Ze zijn leuk en motiveren gezinnen om samen te werken om het energieverbruik te verminderen en het milieu te beschermen.

Heeft jouw gezin een bijzonder effectieve, innovatieve of leuke manier om energie te besparen? Stuur dan uw tips, trucs en ideeën in voor de ideeënwedstrijd van E.ON! Onder het motto“Samen energie besparen” is het energiebedrijf op zoek naar de beste en meest creatieve methoden en zal het winnende gezin belonen met prijzen uit de energiewereld. Vanaf nu tot 31 maart 2021 kunt u uw ideeën als tekst, foto, video of schets per e-mail sturen naar superenergiesparer@eon.de.

Vervolgens zal vanaf 15 april 2021 een openbare stemming plaatsvinden onder de vijf beste ideeën. Op eon.de/superenergiesparer kan iedereen stemmen op zijn favoriete idee en de drie Super! energiebespaarders kiezen die mooie prijzen ontvangen (waaronder een e-scooter en diverse smart home producten).

Meer informatie over de Super! energiebesparingswedstrijd is te vinden op de wedstrijdwebsite.
Waarom is het de moeite waard om aan deze wedstrijd deel te nemen en ook vrienden erover te vertellen? Omdat het belangrijk is om serieuze en ingewikkelde problemen op een speelse en creatieve manier aan te pakken, om het bewustzijn te vergroten en oplossingen te vinden voor de hele samenleving.

Twee redenen waarom energiebesparing zo belangrijk is

1. om het milieu te beschermen

Energie besparen is een heel eenvoudige manier om zelf iets te doen voor de bescherming van het klimaat. Vaak volstaan kleine gewoonten om het energieverbruik te verminderen: Bijvoorbeeld apparaten volledig uitschakelen in plaats van ze op stand-by te laten staan of de verwarming uitzetten tijdens het luchten.

2. geld besparen

Niemand betaalt graag geld voor iets dat hij niet gebruikt. Door energie te besparen kun je voorkomen dat je betaalt voor elektriciteit die je eigenlijk niet nodig hebt, zoals een brandende lamp in een verlaten kamer. Dat is op termijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Samen energie besparen: eenvoudige tips voor het hele gezin

Naarmate het gezin groeit, neemt ook het energieverbruik toe. Dat is onvermijdelijk – maar het is belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd te leren verantwoord om te gaan met hulpbronnen. Als u energiebesparing als een gezamenlijk gezinsproject aanleert, leren kinderen er niet alleen over, maar hebben ze er ook plezier in. In combinatie met de bespaartips uit de onderstaande tabel kunt u op het volgende letten:

Doe het licht uit

U wilt eigenlijk maar heel even iets uit de keuken halen – het loont toch bijna niet om daarvoor het licht in de werkkamer uit te doen? In dit soort situaties brandt er regelmatig licht in ruimtes waar we niet eens aanwezig zijn. Want vaak verandert het “maar heel even” in vele minuten waarin de elektriciteit wordt verbruikt zonder dat het iets oplevert. Vooral kinderen moet daarom zo vroeg mogelijk worden geleerd het licht uit te doen telkens als zij de kamer verlaten. Na korte tijd is dit een automatisch proces waar kinderen niet eens meer over nadenken en dat ze voor de rest van hun leven vasthouden.

Koop energiebesparende apparaten

Met het oog op het milieu heeft het natuurlijk weinig zin om alle elektrische apparaten die nog werken en een matig energieverbruik hebben, weg te doen om energiebesparende apparaten te kopen. Maar als ze ooit stuk gaan, moet het gezin ervoor zorgen dat ze een energiebesparend apparaat kopen als ze een nieuw apparaat kopen. De energie-efficiëntieklassen bieden hiervoor een oriëntatie. Ga in het beste geval voor klasse A+++. De iets hogere aankoopprijs wordt in enkele jaren terugverdiend dankzij het lagere energieverbruik.

Verstandig gebruik van keukenapparatuur

Ook bij het koken met het gezin kan energie worden bespaard. Verwarm altijd eerst het kokende water in de waterkoker voordat u het in de pan doet. Dit is niet alleen sneller dan verwarmen op het fornuis, maar verbruikt ook veel minder energie. Maar ook het gebruik van andere apparaten, zoals een eierkoker of een elektrisch koffiezetapparaat, kost minder energie dan de kookplaat.
Als u de oven gebruikt, moet deze altijd kort voor het kookpunt worden uitgeschakeld. De restwarmte van de oven is meestal voldoende om het eten gaar te krijgen.

Kinderen betrekken als “energiedetectives

De gemakkelijkste manier om uw kinderen te leren dat energiebesparing niet alleen een zaak voor volwassenen is, is hen er actief bij te betrekken. Een leuke speelse manier om dit te doen is hen een expertrol te geven. Als een detective krijgt het kind de taak om bronnen van elektriciteitsverspilling op te sporen en het energieverbruik van het gezin in de gaten te houden. Dit geeft je kind het gevoel inspraak en een belangrijke rol te hebben, wat de motivatie verhoogt. Sommige ouderbloggers hebben goede ervaringen met deze methode.

Hoeveel geld u kunt besparen:

Hoeveel u kunt besparenMaximale besparing per jaar
LED in plaats van gloeilamptot 23 €
Vaatwasser en wasmachine van energie-efficiëntieklasse A+++tot 50 €
PC energiebesparende modus configurerentot 65 €
Koelkast van energie-efficiëntieklasse A+++tot 70 €
Luchtdroging in plaats van wasdrogertot 70 €
Elektrische apparaten uitschakelen in plaats van stand-bytot € 100

Zoals u ziet, kan het gezin op veel verschillende gebieden beginnen en binnen een jaar aanzienlijke bedragen besparen. Als u een idee hebt om energiebesparing voor het hele gezin aantrekkelijk te maken met creatieve en leuke spelletjes, regels of informatieborden, moet u zeker meedoen aan de E.ON-wedstrijd.

Gerelateerde berichten