Help Corona Lockdown: Hoe kun je toch een spannend kinderfeestje houden?

De lockdown als gevolg van de Corona pandemie eist niet alleen een tol van volwassenen. Ook kinderen hebben het zwaar te verduren. Ze moeten de kleuterschool of school missen, waardoor ze hun vriendjes niet kunnen …

Help Corona Lockdown: Hoe kun je toch een spannend kinderfeestje houden?

Kindergeburtstag trotz Corona Lockdown feiern - so geht´s
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Kinderen
  4. »
  5. Vrije tijd
  6. »
  7. Help Corona Lockdown: Hoe kun je toch een spannend kinderfeestje houden?

De lockdown als gevolg van de Corona pandemie eist niet alleen een tol van volwassenen. Ook kinderen hebben het zwaar te verduren. Ze moeten de kleuterschool of school missen, waardoor ze hun vriendjes niet kunnen ontmoeten. Samen spelen en ravotten gaat niet door en sporten op de club is niet meer mogelijk. Met pijn in het hart moeten de ouders dan het verjaardagsfeestje van de kinderen afzeggen. Hoe ouders erin slagen een klein, besloten slotfeestje te organiseren waar de kleintjes blij van worden, wordt hieronder uitgelegd.

Hoewel het niet mogelijk is om grote groepen kinderen uit te nodigen om te ravotten, taart op te eten en spelletjes te doen om bij te dragen tot een gedenkwaardige dag – kan de verjaardag toch in de kleinste kring een prachtige dag worden, zelfs in de Corona-pandemie. Natuurlijk moeten de regels en wettelijke voorschriften inzake hygiëne en beschermingsmaatregelen nog steeds in acht worden genomen.

Begin de dag met geschenken

Om de verjaardag met een leuke verrassing te beginnen, sluip je de kinderkamer van het nog slapende kind binnen. De hele familie verrast het jarige kind met een heerlijk stuk taart bij het ontbijt en de eerste kleine cadeautjes. Een gezamenlijke groepsknuffel bevordert een goed humeur en zorgt voor een heerlijk begin van deze bijzondere dag.

Geef in het beste geval alleen een klein cadeautje in de ochtend. Bewaar de grotere cadeaus voor later op de dag. Zo krijgt het kind gedurende de dag steeds weer een verrassing, wat het gemis aan vriendjes en vriendinnetjes goedmaakt. Je kunt de cadeautjes ook betrekken bij een soort speurtocht. Bereid een zoektocht voor aan de hand van aanwijzingen. Wanneer een aanwijzing wordt gevonden, leidt deze naar de volgende aanwijzing of het volgende cadeau.

Koop cadeaus online

Aangezien alle winkels waar je normaal kinderspeelgoed zou kopen momenteel gesloten zijn, is het noodzakelijk om online te zoeken naar de wensen van het kind. Houd daarbij rekening met langere levertijden als gevolg van de pandemie. Bestel de cadeaus minstens een maand van tevoren en let op de opgegeven levertijden. Zo weet je zeker dat je op de dag van je verjaardag niet met lege handen staat.

Tip: Vraag ook aan opa en oma of je hun cadeaus voor de jarige moet bestellen als je de bestelling in gang zet. Veel senioren hebben het meestal moeilijker met online bestellingen en zijn sowieso dankbaar voor alle hulp tijdens de afsluiting.

Geschenken van vrienden en familieleden

De cadeaus hoeven niet alleen van u te komen. Als verre familieleden of vrienden van het kind iets willen geven, kunnen zij deze geschenken contactloos geven. Spreek een tijdstip af waarop het cadeau bij de voordeur wordt achtergelaten. De gasten kunnen dan op voldoende afstand vertrekken. Laat het kind nu de deur openen: Hij of zij zal zeker met verbaasde ogen naar het cadeau kijken en aan de overkant van de straat staat de beste vriend of vriendin te zwaaien.

Het belangrijkste: Jonge kinderen moeten zoveel mogelijk de stress en problemen met Corona-beperkingen vermijden en een zo normaal mogelijke verjaardag hebben. Dit kun je bereiken door beschermende maatregelen op een creatieve en speelse manier toe te passen en ervoor te zorgen dat het kind het gevoel krijgt iets spannends mee te maken en niets te missen.

Voorbeeld van een speelse oplossing:

Woont u op een hogere verdieping met een balkon, dan is een katrol een creatief verjaardagsidee. Het kind mag een mandje van het balkon naar beneden laten zakken. Nu stopt de beste vriend, oma of opa er een klein cadeautje in. Kinderen vinden die opwinding geweldig als je het cadeautje met het mandje omhoog trekt. Als meerdere mensen aankondigen dat ze de katrol willen gebruiken, is het belangrijk om een goede timing te hebben. De mensen die op bezoek komen mogen elkaar niet overlappen, zodat er een risico op besmetting ontstaat. Denk er ook aan contactoppervlakken te desinfecteren.

De beste vrienden zijn er nog – via live stream

Als het niet mogelijk is om elkaar op veilige afstand live te ontmoeten, hoeft dit niet de volledige afwezigheid van vrienden te betekenen. Regel een videogesprek. De kinderen kunnen via videochat live met elkaar praten en ideeën uitwisselen. Er zijn veel ideeën en spelletjes op internet die via een videogesprek met elkaar gespeeld kunnen worden. Geef de kinderen de vrijheid om zo lang te praten als ze willen.

Meestal vrolijkt een kort videogesprek de kleintjes op. Het valt immers niet mee om een verjaardag door te brengen zonder vrienden. Pak het verdriet met begrip aan en leg de context op een kindvriendelijke manier uit.

Creëer een feestelijke stemming met passende versieringen

Om de hele dag op een feest te laten lijken, begin je de avond voor de verjaardag al met het versieren van de flat. Het is altijd fascinerend voor kinderen om ’s morgens wakker te worden en een compleet magisch versierde flat aan te treffen. Ballonnen, slingers, vlaggetjes en foto’s brengen hen in een goede stemming. Bij karneval-megastore.de vindt u bijvoorbeeld ongewone en mooie versieringen voor kinderverjaardagen. Naast de typische versieringen vindt u hier zelfs de kleinste details die in een aansprekend motto zijn vormgegeven.

Met een themafeest kunnen veel van de regels van de Corona Lockdown op een speelse manier worden uitgevoerd.

Denk na over welk motto kan worden gebruikt op de verjaardag om de nodige beschermende maatregelen van de lockdown op een speelse manier uit te voeren. Zo kunt u voor het kind één fantasie- en sprookjeswereld samenstellen, van het servet tot de drinkbeker. Het motto “minder is meer” moet je absoluut buiten beschouwing laten. Voor kinderen is “meer is meer” op hun grote dag. Bespreek een paar dagen van tevoren met je kinderen of ze een bepaald thema willen.

Of het nu gaat om dinosaurusland, prinsessendromen, piratenschepen of safaritochten door Afrika: de juiste versieringen maken van deze afsluitende verjaardag een geslaagd feest. De traktaties van de dag moeten ook afgestemd zijn op het thema. Heerlijke motieftaarten zijn een goede manier om het thema van het feest op te pakken. Bij de keuze van het eten kan het kind zich uitleven.

Sta toe wat anders verboden is

Als de kinderen gewoonlijk om 20.00 uur in bed moeten liggen, maak dan vandaag een uitzondering. Zet een film aan en geniet van de gezinstijd samen. Snoepjes zoals popcorn mogen ook voor het slapengaan gegeten worden. Als u niet van gezamenlijke filmavonden houdt, kunt u kiezen voor andere activiteiten zoals voorlezen of een spelletjesavond. Het kan ook zijn dat het kind zich gewoon wil bezighouden met de nieuwe cadeautjes die het die dag heeft gekregen.

Gerelateerde berichten