Doopgeschenken – Deze geschenken voor de doop zijn bijzonder mooi

De beste doopcadeaus blijven een leven lang in het geheugen van het kind. Daarom zijn traditionele geschenken zoals sieraden niet uitgesloten, maar ze zijn vaak saai voor kinderen. Het geven van gedeelde ervaringen is niet …

Doopgeschenken – Deze geschenken voor de doop zijn bijzonder mooi

Das richtige Taufgeschenk
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Kinderen
 4. »
 5. Vrije tijd
 6. »
 7. Knutselideeën
 8. »
 9. Doopgeschenken – Deze geschenken voor de doop zijn bijzonder mooi
 • De beste doopcadeaus blijven een leven lang in het geheugen van het kind. Daarom zijn traditionele geschenken zoals sieraden niet uitgesloten, maar ze zijn vaak saai voor kinderen.
 • Het geven van gedeelde ervaringen is niet alleen een geweldig idee voor peetouders, maar ook voor grootouders. Vaak haalt het kind meer uit deze ervaringen dan uit het tiende speeltje.
 • Geld in de vorm van een spaarboekje is vooral nuttig voor een babydoop. Een baby begrijpt de betekenis van een cadeau waarschijnlijk toch nog niet. Een spaarboekje is daarom een investering in de toekomst van het kind – en kan worden gebruikt wanneer het echt nodig is.

Doopgeschenken hebben een traditionele betekenis en zijn niet alleen een klein gebaar van waardering, maar zijn vaak bedoeld als levenslange metgezel, beschermer of dierbare herinnering voor kinderen.

In deze gids tonen wij u de mooiste ideeën voor doopcadeaus voor meisjes en jongens en geven wij suggesties voor zowel peetouders als grootouders.

1. originele doopgeschenken worden nooit vergeten

Leg het cadeau vast in een foto

Als u “slechts” sieraden of geld als cadeau wilt geven, moet het op een originele manier worden ingepakt! Als je dit vastlegt met een foto, heb je in ieder geval een kleine herinnering voor het kind voor later.

Van de peetouders of de grootouders: originele cadeaus voor een doop zijn meer dan alleen souvenirs die het kind zich als tiener niet meer zal herinneren. Een kruis met gravering of met een naam aan een gouden ketting is een doopcadeau dat een leuk idee is, maar zelden door de kinderen wordt gedragen of zelfs maar gewaardeerd. Sieraden voor kleine kinderen zijn vaak onpraktisch, kunnen zelfs gevaarlijk zijn als het kind ergens blijft hangen, en als de smaak als jongere verandert, is de ketting snel vergeten. Dat is niet alleen jammer omdat bijvoorbeeld sieraden erg duur kunnen zijn, maar ook niet de bedoeling van een doopcadeau.

Veel creatiever zijn echter doopcadeaus die niet iedereen krijgt. Je kunt je petekind bijvoorbeeld een vallende ster geven. Afhankelijk van hoeveel geld je eraan kunt en wilt uitgeven, zijn er prachtige exemplaren uit het geboortejaar van het kind. Misschien kies je voor een vallende ster die in een ver land is gevonden? Zo geef je het kind de kans om ooit af te reizen naar de plek waar hij gevonden is – en heb je een cadeau dat gegarandeerd niet vergeten wordt!

2. zorgvuldig geselecteerde doopcadeaus belanden niet in een lade.

Taufgeschenke
Traditionele doopcadeaus zoals de doopkaars en een bijbel zijn vaak maar saai – zeker voor het kind.

Een gepersonaliseerde zilveren beschermengel voor de baby inpakken is een geweldig idee van de peettante of de gasten, maar onder de coole en gedenkwaardige ideeën is de beschermengel niet meer dan de doopkaars. Het maakt niet uit of het voor een jongen of een meisje is: Met 1 jaar kan een kind nog niets met veel cadeaus en tot hij of zij groot is, belanden zelfgemaakte doopcadeaus in een doos in de la – en worden daar meestal vergeten.

Dat kan niet gebeuren met de volgende doopcadeaus:

Een boom Een sponsoring voor een dier
Kan meegroeien met het kind (een bonsai bijvoorbeeld is perfect voor thuis en zelfs ideaal voor stadskinderen zonder eigen tuin). Heeft alleen zin als het kind de betekenis begrijpt (dus niets voor baby’s).
Als een zaadje cadeau wordt gegeven, kan het de eerste jaren in een potje worden opgekweekt en na een paar jaar door het kind zelf op een willekeurige plek worden geplant. Is een prachtige manier om het kind in contact te brengen met een dier – zelfs als er geen eigen huisdieren zijn toegestaan (vaak zijn er ook sponsorschappen in dierentuinen in de buurt).
Is een bijzonder goedkoop geschenk dat idealiter een leven lang meegaat! Wordt maandelijks betaald door de donor, dus kan in de loop der jaren erg duur worden.
Taufgeschenke
Origineler dan standaard geschenken zijn gedeelde ervaringen met het kind.

Geschenken die gekoppeld zijn aan gedeelde ervaringen zijn ook bijzonder fantasierijk van de kant van peetouders. Met een spaarboekje kan bijvoorbeeld een reis naar Disneyland worden gefinancierd als het kind oud genoeg is.

Zelf cadeaus maken voor jongens en meisjes als ze nog heel jong zijn, heeft alleen zin als het ook later gebruikt kan worden. Van peetouders zijn dagboeken ook een goed idee, gevuld met de herinneringen en foto’s van de dag na bijzondere, gedeelde ervaringen. Als het kind oud genoeg is, kan hij of zij (samen met de peetouder) regelmatig een kijkje nemen in het gedeelde verleden – dat bindt hen samen!

Voor- en nadelen van doopcadeaus voor baby’s

 • Spaarboekjes van peetouders zijn een mooie manier om later wensen te vervullen – en verstandiger dan de tiende knuffel.
 • Als je iets “speciaals” wilt geven, kun je het over een langere periode opsparen (zoals een reisje naar Disneyland samen op 4-jarige leeftijd).
 • Jonge kinderen begrijpen de betekenis van veel cadeaus nog niet, dus u moet “toekomstgericht” denken als u ideeën zoekt voor doopcadeaus.
 • Edele geschenken zoals juwelen zijn vaak goed bedoeld, maar allesbehalve kindvriendelijk.

3. belangrijke vragen en antwoorden

3.1 Ik heb niet veel geld en wil graag zelf een doopcadeau maken. Welke ideeën zijn er?

Afhankelijk van hoe oud het kind is, kunnen zelfgemaakte doopcadeaus bijzonder liefdevol zijn voor jonge kinderen. Mogelijke ideeën zijn bijvoorbeeld:

Originelle Geschenke zur Taufe
Wat dacht je van een schatkist en brieven of kleine verrassingen voor elk jaar?
.

 • een zelfgebreid/gehaakt/genaaid knuffeldoekje met naam
 • een zelfgemaakt hobbelpaard van hout en geschilderd in bijzonder leuke kleuren
 • een surprise of schatkist (door het kind gevonden met behulp van een schatkaart natuurlijk) waaruit het kind bij speciale gelegenheden een letter kan halen, waarbij elke letter een ervaring voorstelt (samen naar de dierentuin, een ijsje eten, een bezoek aan de ponyboerderij, enz.)

3.2 Ik wil een spaarboekje geven voor later. Hoe kan ik het op een speciale manier inpakken?

Geef het spaarboekje aan de ouders en geef het kind er iets symbolisch voor mee. Dit kan een zelfgemaakt plaatje zijn met de opties die het kind later met het geld uit het spaarboekje kan realiseren! Wat dacht je van een rijbewijs, een bezoek aan Disneyland of de eerste vakantie zonder ouders?

Tip: In plaats van een plaatje is een vitrine ook een leuk idee, waarin de opties van het geld uit het spaarboekje met cijfers worden weergegeven!

Gerelateerde berichten