Vaderdag geschenken van kinderen: Knutselideeën voor peuters

We laten zien hoe zelfgemaakte vaderdagcadeaus van kinderen eruit kunnen zien en hoe je kinderen kunt helpen om ze te maken.Natuurlijk kun je dit thuis doen of samen op het kinderdagverblijf een cadeau voor papa …

Vaderdag geschenken van kinderen: Knutselideeën voor peuters

tochter gibt papa vatertagsgeschenk
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Kinderen
 4. »
 5. Vrije tijd
 6. »
 7. Knutselideeën
 8. »
 9. Vaderdag geschenken van kinderen: Knutselideeën voor peuters
Kunnen kleine kinderen al een cadeau maken voor Vaderdag?

Natuurlijk zijn er ook ideeën die met kleine kinderen gemaakt kunnen worden. Je zult echter op een gegeven moment wat meer moeten helpen.

Hoe zien zelfgemaakte vaderdagcadeaus van kinderen eruit?

Er zijn veel verschillende manieren om een cadeau te maken. Afhankelijk van individuele vaardigheden en leeftijd kunnen kleine kunstwerkjes worden gemaakt.

Kan ik zelf een sleutelhanger maken?

Hier vind je instructies om je eigen sleutelhanger voor Vaderdag te maken. Misschien is de sleutel voortaan gemakkelijker te vinden.

We laten zien hoe zelfgemaakte vaderdagcadeaus van kinderen eruit kunnen zien en hoe je kinderen kunt helpen om ze te maken.
Natuurlijk kun je dit thuis doen of samen op het kinderdagverblijf een cadeau voor papa maken.

[button]Met voldoende knutselmaterialen kun je kleurrijke ideeën uitvoeren[/button]

1. DIY Vaderdaggeschenken van kleuters

Vaderdag 2020:

Vaderdag valt in 2020 op 21 mei. Je kunt dit en de data voor de komende jaren hier zien.

Tegenwoordig zijn het niet meer alleen vrouwen die voor kinderen zorgen, maar zijn steeds meer mannen een belangrijke steun bij de opvoeding. Daarom moet het minstens één keer per jaar over ouders gaan. Gebruik daarom deze gelegenheid om mannen te laten zien dat je of het kind dankbaar bent.

Vooral bij kleine kinderen is een beetje hulp echter onvermijdelijk, willen de respectievelijke cadeau-ideeën redelijk mooi uitpakken.

Een klein bordje met het opschrift Papa of de betreffende naam is meestal voldoende om een glimlach op vaders gezicht te toveren.

Natuurlijk kun je als juf op de crèche of als moeder thuis een beetje helpen met de belettering, zodat de kleintjes net een beetje kleur toevoegen.

Twee leuke ideeën die zelfs kleine kinderen met een beetje hulp min of meer zelf kunnen doen, zie je in deze YouTube-video:

Voor baby’s is een cadeau met foto ook geschikt, dat je zelf kunt maken of online kunt laten personaliseren.
Hiervoor moet je echter wel wat geld uitgeven. Een individuele gravure of een handafdruk van een baby zal echter veel vreugde brengen.

Tip: Als u online naar vaderdagideeën zoekt, let er dan altijd op dat aan het betreffende cadeau te zien moet zijn dat het van een kind komt. Er zijn ook andere dagen voor de partner.

2. vaderdagcadeaus van kinderen – leuke knutselideeën

In de volgende paragrafen presenteren we kort enkele mogelijkheden voor vaderdagcadeaus van kinderen en leggen we uit hoe ze kunnen worden uitgevoerd.

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de individuele vaardigheden van de kinderen, kunt u de kinderen hierbij ondersteunen of de taak volledig in handen laten van de kleine of zelfs wat oudere kinderen.

2.1 Een zelfgemaakte das

selbst gemaltes bild fuer den vatertag
Het gebaar telt.

Om dit leuke idee te maken, heb je een blok kleurrijk karton nodig. Als alternatief volstaan een groot stuk kleipapier en een paar kleurrijke vellen papier.

Verder heb je een schaar, een dikke viltstift en lijm nodig.

Knip eerst de basisvorm van de das 2 keer uit. Kinderen zullen op dit punt waarschijnlijk wat hulp nodig hebben.
In principe is dit een langwerpige rechthoek met spitse hoeken aan de onderkant.

De strik daarentegen kan gerust achterwege blijven. Een paperclip volstaat om hem later te bevestigen.

In de volgende stap kunt u gekleurde stroken papier of driehoeken uitknippen, ze in een willekeurig patroon op de das leggen en ze vervolgens vastlijmen.
Het voordeel van het gebruik van stroken is dat de uiteinden niet precies hoeven te passen, omdat ze gemakkelijk aan de achterkant kunnen worden vastgelijmd.

Om een echt nette achterkant te krijgen, lijmt u de tweede kant van de das aan de achterkant.
Dit zorgt ook voor wat stabiliteit.

Eventueel kun je er een kleine foto van de zoon of dochter in verwerken om de das nog individueler te maken.

2.2 De medaille voor de beste vader ter wereld

Je kunt veel verschillende materialen gebruiken om een medaille te maken. Je kunt bijvoorbeeld strijkkralen gebruiken, restjes stof om te naaien of een medaille op papier tekenen.

Op een goede computernaaimachine kun je kleine teksten aanbrengen, zodat je in een handomdraai een medaille voor de favoriete vader van de wereld kunt maken.
Als je daarentegen strijkkralen gebruikt, volstaat een eenvoudig “Papa”, want de ruimte is beperkt.

Op een grotere oorkonde van papier kun je daarentegen veel meer tekst kwijt. Kinderen kunnen dus voor veel dingen bedankt worden. De nadruk moet echter altijd liggen op het creatieve ontwerp, zodat kinderen hun belangstelling niet verliezen.

2.3 De individuele sleutelhanger

ein schluessel an einem sektkorken
Een champagnekurk vormt de basis voor het individuele vaderdagcadeau.

Als je steeds je eigen sleutels verkeerd opbergt, hoef je alleen maar de juiste sleutelhanger op zak te hebben, zodat je nooit meer je sleutelbos mist.

Voor de realisatie van dit idee heb je de volgende gebruiksvoorwerpen nodig:

 • een champagnekurk (van kurk)
 • de twee favoriete kleuren van je vader (zolang het maar lichte kleuren zijn)
 • ten minste één fijn penseel
 • een zwarte fineliner
 • een stuk gevlochten lint
 • een kleine boormachine

Boor eerst een gaatje in de bovenkant van de kurk. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg is, zodat je het vlechtlint er later doorheen kunt duwen.

Verf vervolgens de kurk in je favoriete kleur. Nadat dit is opgedroogd, kun je er een stip in tekenen om er een 1 in te schrijven of de kurk wild versieren.

Schrijf vervolgens met de fineliner een kleine boodschap op de kurk. Afhankelijk van de lettergrootte volstaat natuurlijk het woord “papa”.

Duw ten slotte het gevlochten lint voorzichtig door het voorgeboorde gaatje en knoop het vast, zodat het mooi aan elke sleutelhanger kan hangen.

3. vaderdaggeschenken van kinderen in de kinderkamer

Natuurlijk kunnen bovenstaande ideeën ook in het kinderdagverblijf worden uitgevoerd. Als alternatief kunt u de volgende cadeau-ideeën proberen:

 • een zelfgeschilderd fotolijstje met bijpassende foto
 • een individuele pennenhouder
 • een zelfgeschilderde autowasset
 • een koffiemok ontworpen met hand- of voetafdrukken

4. kleurrijke ideeën uitvoeren met voldoende knutselmateriaal

No products found.

No products found.

No products found.

Gerelateerde berichten