Een tuinhuisje gebruiken als speelhuisje voor kinderen

Heeft u een grote tuin waarin uw kinderen kunnen spelen en ravotten? Dan zou u een speciale wens voor uw kroost in vervulling moeten laten gaan. Welk kind droomt immers niet van een speels toevluchtsoord …

Een tuinhuisje gebruiken als speelhuisje voor kinderen

Wer ein Gartenhaus kaufen will, sollte zunächst gut planen.
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Kinderen
  4. »
  5. Vrije tijd
  6. »
  7. Een tuinhuisje gebruiken als speelhuisje voor kinderen

Heeft u een grote tuin waarin uw kinderen kunnen spelen en ravotten? Dan zou u een speciale wens voor uw kroost in vervulling moeten laten gaan. Welk kind droomt immers niet van een speels toevluchtsoord waar het boeken kan lezen, met vriendjes kan rondhangen of zich samen met knuffelbeesten kan vermaken?

Voor de bouw van het toevluchtsoord, clubhuis of hol kunt u bestaande elementen gebruiken of een tuinhuisje kopen. Met weinig moeite kunt u het omtoveren tot een heerlijke plek voor uw kinderen. In het volgende lees je hoe je dit doet en welke tuinhuisjes bijzonder geschikt zijn.

Een goede planning bevordert een succesvolle uitvoering


Tuinhuizen van de Gartenhausfabrik zijn er in verschillende uitvoeringen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het realiseren van individuele en gemeenschappelijke tuinhuiswensen. Wij vroegen een expert hoe u uit het grote aanbod tuinhuizen het juiste model vindt en hoe u het beste te werk kunt gaan. Neem de volgende tips ter harte:

Om ervoor te zorgen dat u en uw kinderen blij zijn met het nieuwe onderkomen, moet u de hoogste prioriteit geven aan het plannen van de grootte . Er zijn verschillende aspecten waarmee u rekening moet houden. Allereerst mag de tuinhut niet te klein zijn. De kinderen moeten er immers in kunnen slapen, speelgoed kunnen opbergen en zich kunnen terugtrekken. Bovendien willen de kinderen niet alleen rustig in de hut zitten, maar zich vrij bewegen en een beetje ravotten. Dit in tegenstelling tot de beschikbare ruimte in uw tuin. De hut mag in geen geval een te groot deel van het tuinoppervlak in beslag nemen, want dan komt hij snel storend over.

Verder moet u zich afvragen hoeveel geld u wilt investeren in het ontwerp van de tuinhuisjes of de speelhut. Stel eerst een financieel kader vast om te bepalen hoe groot het clubhuis mag worden. Als u meer geld wilt investeren, kunt u besluiten om bijvoorbeeld een verwarmingssysteem te installeren. Zo kunnen de kinderen ook in koude maanden terugkeren naar hun retraite om zich te ontspannen.

De financiële vraag heeft ook invloed op de inrichting. Is een bank of een sofa een optie? Of zullen kleinere krukjes of zelfs klapstoelen voorlopig moeten volstaan? Hoe meer inventaris er in het speelhuisje moet komen, hoe groter het gebouwd zal moeten worden.

Belangrijk voordat je begint: Voordat je begint met bouwen, moet je zeker nagaan of je een bouwvergunning nodig hebt voor je tuinhuisje. De eisen en voorwaarden voor een bouwvergunning verschillen per deelstaat. Een eerste overzicht van de criteria voor tuinhuisjes waarvoor geen bouwvergunning nodig is, vindt u hier.

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit

De veiligheid van uw kinderen en hun gasten komt op de eerste plaats. Daarom moet u zich afvragen met welke middelen u de veiligheid in de hut kunt verhogen. Begin met de stroomvoorziening. Een elektrisch circuit mag alleen in de hut worden aangelegd door een deskundige die de aansluiting onder belangrijke veiligheidsaspecten uitvoert. Alle stopcontacten moeten voorzien zijn van een kinderslot of afgedekt kunnen worden met een klep. Zo kunt u ervoor zorgen dat de stopcontacten geen gevaar opleveren.

Ook mogen er geen draden of open kabels aan het plafond of de muren hangen waaraan kinderen zich zouden kunnen verwonden. Als u structurele veranderingen aan een tuinhuisje van de Tuinhuisjesfabriek wilt aanbrengen, mogen er na de werkzaamheden geen spijkers meer vrij uit de vloer of de wanden steken. Ook het wegschuren van scherpe randen of het afdekken van scherpe hoeken is absoluut noodzakelijk. In het beste geval neemt u voor een groter bouwproject contact op met een professioneel bedrijf. Zij zullen u ondersteunen bij de veilige realisatie van uw wensen.

Moet u de muren isoleren?

Het isoleren van de muren wordt aanbevolen om twee redenen. Ten eerste zijn kinderen meestal onstuimig tijdens het spelen en ravotten. Ze spelen met luide stemmen of beginnen te schreeuwen. In de retraite moeten kinderen zich vrij kunnen voelen. Daarom dienen geïsoleerde muren om de kinderen de vrije ruimte te geven en toch niet te hoeven rekenen op klachten van buren.

Bovendien dient de isolatie van de muren als bescherming tegen kou in de winter, maar ook tegen het binnendringen van te veel warmte in de zomer. Het huis warmt niet te veel op, zodat een koele aftocht wordt geboden. In het beste geval plaatst u het huis onder een boom. Dit zorgt voor schaduw in de zomer om de temperatuur in de hut aangenaam te houden.

Digitale Detox – geen elektriciteit in het clubhuis?

Als u uw kinderen een plek wilt geven waar geen internet, tv of computer is, kunt u het zonder elektriciteit doen. Als u besluit om het zonder elektriciteit te doen, is het echter belangrijk om speciale aandacht te besteden aan goede verlichting. Kinderen moeten immers, ondanks het feit dat ze zonder zitten, goed kunnen zien in het clubhuis. Een goed alternatief voor elektrische lampen en armaturen zijn modellen met batterijen.

Een tuinhuis moet uitnodigen tot ontspanning. Internet en digitale afleiding zouden hier niet op hun plaats zijn.

Buitenlampen op batterijen kunnen op de muren worden gemonteerd en met een druk op de knop worden geactiveerd. Ook plafondlampen zijn tegenwoordig verkrijgbaar met batterijen. Zorg ervoor dat u oplaadbare modellen gebruikt. Dit bespaart u niet alleen geld, maar beschermt ook het milieu. Een bijzonder aan te bevelen alternatief, dat steeds goedkoper wordt, is een klein fotovoltaïsch systeem om het tuinhuisje van stroom te voorzien.

Als u het helemaal zonder stroomvoorziening wilt stellen, is het belangrijk het aantal en de grootte van de ramen aan te passen aan de afwezigheid van elektrische stroombronnen. De ramen moeten zo worden gekozen dat er voldoende licht binnenkomt. Lichte gordijnen van transparant materiaal creëren een aangename sfeer van welzijn en waarborgen tegelijkertijd de privacy van de kinderen.

De buitenkant van het kinderspeelhuisje

Om van het kinderspeelhuis in uw tuin een echte blikvanger te maken, moet u ook veel belang hechten aan het buitenontwerp. Het is belangrijk om een beetje liefde voor detail te hebben. Met bloembakken creëert u een vloeiende overgang van de natuur van de tuin naar het kinderverblijf. Zo zullen de kinderen ook met plezier buiten spelen.

Verder is het belangrijk om een uitnodigende sfeer te creëren met speelse decoraties. Slingers, lampionnen of zelfs felle kleuren zullen de kinderen zeker uitnodigen om in het clubhuis te blijven hangen. Laat de kinderen mee beslissen en deelnemen aan de decoratie. Ieder lid van het gezin moet kunnen bijdragen aan het ontwerp naargelang zijn of haar vaardigheden. Dit brengt niet alleen de familie samen, maar bevordert ook de vaardigheden en creativiteit van de kinderen.

Gerelateerde berichten