Kinderactiviteiten op bruiloften: 15 leuke en speelse ideeën

Voor de meeste mensen is een bruiloft een bijzonder mooie of zelfs de gelukkigste dag van hun leven. Om deze dag ook daadwerkelijk zo perfect mogelijk te laten verlopen, wordt meestal veel tijd besteed aan …

Kinderactiviteiten op bruiloften: 15 leuke en speelse ideeën

kinderbeschaeftigung-hochzeit
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Kinderen
 4. »
 5. Vrije tijd
 6. »
 7. Kinderactiviteiten op bruiloften: 15 leuke en speelse ideeën
Kunnen kinderen helpen bij de huwelijksceremonie?

Ja, veel kinderen strooien bloemen of helpen een huwelijkskaars aansteken. Bespreek deze details met de betreffende pastoor of zelfs de freelance trouwspreker.

Zijn er goedkope opties voor kinderactiviteiten op de bruiloft?

Ja, veel spelletjes kosten maar een beetje geld of kunnen zelfs helemaal gratis worden uitgevoerd. Een beetje creativiteit is echter wel een vereiste.

Is het de moeite waard om professionele kinderopvang in te huren?

Aangezien u (in het beste geval) maar één keer trouwt, kan het geen kwaad wat meer geld uit te geven om de dag perfect te maken. Vooral springkussens of andere ongewone activiteiten die de kinderen langere tijd bezighouden zijn nuttig.

Voor de meeste mensen is een bruiloft een bijzonder mooie of zelfs de gelukkigste dag van hun leven. Om deze dag ook daadwerkelijk zo perfect mogelijk te laten verlopen, wordt meestal veel tijd besteed aan de planning.

Vooral de kinderactiviteiten op de bruiloft zijn een onderwerp dat vaak verwaarloosd wordt, maar een enorme invloed kan hebben op het hele feest. Wij laten u daarom zien welke mogelijkheden u heeft om kinderen bij de bruiloft te betrekken.
[button] Bruiloft kleurboeken bestellen [/button]

1. kinderen integreren in het huwelijksproces: Deze opties zijn beschikbaar

Kinderen hoeven een huwelijk niet per se op afstand te volgen, maar kunnen ook deel uitmaken van de ceremonie. Op die manier worden de kinderen zich bewust van hun eigen bijdrage en is het voor hen meestal veel gemakkelijker om anders rustig te blijven en de respectieve taken gewetensvol op zich te nemen.

Behalve baby’s kunnen ook peuters al actief bij het programma worden betrokken en zo bijdragen tot het vermaak van de gasten.
Wat dacht u van een van de volgende taken?

kinderbeschaeftigung-heiraten
Veel kinderen vinden het leuk om bloemen te mogen strooien.
 • Het uitdelen van programmaboekjes: Jonge en oude kinderen kunnen bij de ingang van de kerk staan en aan elk van de gasten een programma uitdelen of later door de rijen lopen en ze uitdelen.
 • Lopen als bloemenkinderen: De kinderen strooien bloemen op de grond voor het bruidspaar (of de bruid).
 • Wees een ringdrager: Bijzondere verantwoordelijkheid wordt gegeven aan kinderen die de ringen naar het altaar mogen brengen.
 • De huwelijkskaars aansteken: Deze taak is zelfs voor kleine kinderen te doen (eventueel met een beetje hulp).
 • Muziek spelen: Iets oudere kinderen kunnen ook een instrument bespelen (of in ieder geval een volwassene begeleiden).

Naast de taken tijdens de huwelijksceremonie kunnen kinderen echter ook actief helpen bij de viering daarna. Kinderen kunnen bijvoorbeeld op een kinderpodium een kleine voorstelling instuderen om tussendoor voor wat vermaak te zorgen.

Maar ook klassieke taken op het gebied van tafels bedienen zijn mogelijk, hoewel hier meestal voldoende personeel beschikbaar is. Maar weinig cateraars hebben bezwaar tegen een beetje hulp, dus niet alleen tieners maar ook kleine kinderen mogen al een glas of twee uitdelen.

2. kinderactiviteiten op de bruiloft: overzicht van verschillende eenvoudige ideeën

kinderbeschaeftigung-auf-der-hochzeit
Veel van de ideeën vergen weinig inspanning.

Kindervermaak op de bruiloft mag niet worden verwaarloosd, want zodra de verveling toeslaat, heeft dat meestal een negatief effect op de stemming. Vooral bij kleine kinderen is het daarom handig om professionele kinderopvang te regelen. Je kunt natuurlijk ook met je kennissen- en vriendenkring afspreken dat één of twee mensen altijd een oogje in het zeil houden bij de kinderen.

Maar als de focus op het eigenlijke feest moet liggen, biedt georganiseerde kinderopvang veel voordelen.
Wij willen u kort enkele ideeën voorleggen die bijzonder nuttig zijn op huwelijksfeesten:

Leeshoekjes als terugtrekplaatsen:

Omdat een feestje meestal vrij hectisch is, is het voor kinderen een goed idee om zich af en toe even terug te kunnen trekken. Een leeshoek met een paar knuffels is daarom ideaal om even tot rust te komen zodat ze genoeg energie hebben voor de rest van de dag.

 • Speelgoeddozen: Een grote doos vol met verschillende soorten speelgoed is ideaal voor vermaak tussendoor. Zo kunnen kinderen zich naar eigen inzicht alleen met het speelgoed bezighouden of ook met andere kinderen.
 • Schilder- en knutselhoeken: Idealiter vindt u een ambitieuze kunstenaar in uw omgeving die de kinderen kan helpen met schilderen of knutselen. Motieven rond de viering lenen zich voor zowel schilderen als knutselen, dus zorg voor geschikte materialen.
 • Bubbelstations: Naast gewoon kleine bubbels kunnen kinderen ook heel grote bubbels maken die vooral op foto’s voor opmerkelijke effecten zorgen.

Opgelet: Bubbelstations moeten op enige afstand van de rest van het huwelijksfeest staan, want barstende bellen kunnen leiden tot lelijke vlekken op hoogwaardige pakken.

3. professionele kinderactiviteiten op de bruiloft: deze aanbiedingen zullen kinderen inspireren

Voor zover er sprake is van het meenemen van meerdere kinderen bij het huwelijk, kan het de moeite waard zijn om wat groter te denken. Afhankelijk van het idee kunnen de kosten niet gering zijn. Maar gezien het meestal gruwelijke bedrag voor de hele viering blijven ze binnen de perken, ook al is de kinderopvang op de bruiloft wat royaler.

kinderbeschaeftigung-huepfburg
Als er veel gasten met kinderen zijn, is het zinvol een springkussen te huren.

De volgende ideeën zijn geschikt om kleine en wat oudere kinderen veel vermaak te bieden:

 • een springkussen opzetten
 • Huur een kindercarrousel
 • Organiseer een clown of goochelaar
 • Een ballenbad opzetten

De mogelijkheden hier zijn bijna eindeloos, want artiesten bedenken steeds nieuwe dingen om het kinderentertainment op de bruiloft vlekkeloos te laten verlopen.

4. Spelletjes voor kinderen: ideeën voor een ontspannen feest

Om de huwelijksceremonie zo ongestoord mogelijk te laten verlopen, moeten kinderen zich gedurende de dag met verschillende dingen kunnen bezighouden. Spelletjes zijn bijzonder populair, omdat ze de tijd doen voorbijvliegen.
De volgende spelideeën zijn geschikt:

 • Buitenspelen: Frisbee, blikgooien, laddergolf, zaklopen.
 • Binnenspelen: Wie ben ik?, stoelendans, ballonnen in de lucht houden…

Klassieke bordspellen kunnen ook aan de kindertafel worden gespeeld om de tijd te doden.

Tip: U kunt natuurlijk ook een speurtocht organiseren in een rustiger gebied. Dit vergt echter veel tijd om te plannen.

5. tips voor het plannen van een kindvriendelijke bruiloft

Bij een huwelijk spelen niet alleen het bloemwerk, de gastenlijst en de keuze van de locatie een belangrijke rol. Kinderen moeten ook bezig worden gehouden, dus het is een goed idee om vanaf het begin rekening te houden met deze factor.
Denk vooral aan de volgende gebieden:

kindesunterhaltung-hochzeit
Houd vanaf de eerste planningsstappen rekening met kinderen.
 • Eten: Zorg bij een buffet voor individuele gerechten die kinderen doorgaans meer aanspreken.
 • Kindertafel: Hoewel een kindertafel altijd voor enige afscheiding zorgt, blijkt deze in de praktijk meestal erg nuttig, omdat kinderen dan veel beter met elkaar kunnen omgaan.
 • Werkzaamheden: Plan spelletjes en andere activiteiten voor verschillende momenten van de dag, zodat steeds nieuwe ideeën kunnen worden gebruikt.

Tip: Vraag uw gasten expliciet of ze kinderen meebrengen, want het is niet ongewoon dat de berichten hierover verschillen. Sommige gasten vinden het vanzelfsprekend om hun kinderen mee te nemen, terwijl anderen liever genieten van een ontspannen dag zonder hun kinderen.

6. Bestel trouwkleurboeken als individuele cadeaus

No products found.

Gerelateerde berichten