De winterblues maakt geen kans met deze vrijetijdsactiviteiten

Als de winter voorbij is maar de lente nog niet, lijden veel mensen aan de winterblues. Hoe jonger en actiever ze zijn, hoe minder ze weten wat ze met zichzelf moeten doen in deze sombere …

De winterblues maakt geen kans met deze vrijetijdsactiviteiten

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Kinderen
 4. »
 5. Vrije tijd
 6. »
 7. De winterblues maakt geen kans met deze vrijetijdsactiviteiten

Als de winter voorbij is maar de lente nog niet, lijden veel mensen aan de winterblues. Hoe jonger en actiever ze zijn, hoe minder ze weten wat ze met zichzelf moeten doen in deze sombere en koude tijd. Met de juiste vrijetijdsactiviteiten kun je de lusteloosheid echter op afstand houden. Deze activiteiten zijn trendy en bovendien leuk voor kinderen.

Vrijetijdsbesteding is vooral nu belangrijk

Verveling en lusteloosheid zijn heel typisch voor de koude tijd van het jaar. Ze worden niet alleen veroorzaakt door het feit dat mensen niet graag een voet buiten zetten bij nat en koud weer. Ook de weinige uren zonlicht dragen bij tot deze verandering van gevoelens. Wanneer mensen weinig zonlicht krijgen, neemt de natuurlijke productie van vitamine D af. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot uitputting en stemmingswisselingen. Dit maakt het des te belangrijker om overdag naar buiten te gaan – ook al is de behoefte beperkt. Dan zijn de juiste vrijetijdsideeën nodig.

Actief bij weer en wind

Als er een koude wind waait, kunt u daarvan profiteren. Vliegeren is een leuke activiteit. Veel mensen kennen deze hobby uit hun kindertijd. Maar met een grote stuntvlieger is deze activiteit ook leuk voor volwassenen. Als u met uw kroost op pad gaat, moet u zich natuurlijk wel goed kleden. Een warme muts en een comfortabele regenjas voor kinderen zijn een must en vindt u bijvoorbeeld hier.

Hoe somber de winter in eerste instantie ook lijkt, hij kan geweldige indrukken opleveren. Veel mensen hebben sinds kort de fotografie ontdekt. Zij zien de jacht op mooie foto’s als een uitdaging. Deze hobby is ook een uitstekende manier om kinderen erbij te betrekken. Naast digitale en analoge fotografie zijn ook instant camera’s het aanschaffen waard. De camera’s kunnen een echte motivator zijn om in de winter de deur uit te gaan.

Balans en ontspanning in een warme omgeving

Er zijn ook veel mogelijkheden voor lichaamsbeweging in een warme omgeving. Voor veel gezinnen is de winter het seizoen van de zwembadbezoeken. Terwijl de kinderen in het zwembad spetteren, kunnen de ouders zich opwarmen in de sauna. Maar het is nu ook een ideale tijd voor de volgende vrijetijdsactiviteiten.

5 leuke ideeën voor spel en plezier in een warme omgeving

 • Klimhal
 • Bowling
 • Indoor speeltuin
 • Yoga les
 • Kartbaan

Maar socialiseren kan in principe ook goed thuis. Een populair tijdverdrijf voor donkere dagen of avonden zijn bordspellen. Zij bieden de gelegenheid om goede vrienden thuis uit te nodigen. Door met hen van gedachten te wisselen verbetert de stemming meestal snel. Het bordspel kan worden gekozen op basis van de leeftijd van de deelnemers en de gewenste amusementswaarde. Sommige mensen ontdekken tijdens het koude seizoen nieuwe favoriete spellen. Als hun ambitie is gewekt, gebruiken sommigen het winterseizoen om echte meesters te worden.

Gerelateerde berichten