Dummy fee: ideeën voor brieven, cadeaus en meer

Als kinderen op een fopspeen zuigen, voelen ze zich veilig en geborgen. Ze worden sneller rustig en vallen gemakkelijker in slaap. Maar op een gegeven moment komt de tijd om een kind van de fopspeen …

Dummy fee: ideeën voor brieven, cadeaus en meer

kind mit schnuller
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Ouders
  4. »
  5. Onderwijs voor kinderen
  6. »
  7. Dummy fee: ideeën voor brieven, cadeaus en meer
Wat is de fopspeen fee?

De speenfee is als het ware het kleine zusje van de tandenfee. Zij haalt niet de tanden op, maar de fopspenen van de kinderen om het spenen zo makkelijk mogelijk te maken.

Hoe kan ik mijn kind voorbereiden op de fopspeenfee?

Om ervoor te zorgen dat een kind zijn fopspeen vrijwillig opgeeft, moet het al vroeg voorbereid worden op het bezoek van de fopspeenfee. Daartoe kunt u uw kind een boekje of een toepasselijk verhaaltje voorlezen.

Welke cadeaus zijn geschikt voor deze gelegenheid?

Kinderen zijn erg blij als ze een klein cadeautje krijgen in ruil voor het afstaan van hun fopspeen. Dit kan een leuke brief zijn van de fopspeenfee, een certificaat of een langverwacht speeltje.

Als kinderen op een fopspeen zuigen, voelen ze zich veilig en geborgen. Ze worden sneller rustig en vallen gemakkelijker in slaap. Maar op een gegeven moment komt de tijd om een kind van de fopspeen af te leren. Een bezoekje van de fopspeenfee is een goede manier om het afbouwen te vergemakkelijken.

Als de fopspeenfee op bezoek komt om de fopspeen weg te halen, moet ze altijd iets achterlaten als compensatie of beloning. In dit artikel krijg je veel tips en ideeën voor geschikte cadeautjes. Ook wordt uitgelegd hoe u uw kind kunt voorbereiden op de speenfee.

[button]Leuke kinderboeken over de fopspeenfee[/button]

1. baby’s spenen van de fopspeen – hoe het werkt met de fopspeenfee

schnullerbaum
In andere landen, zoals Denemarken of Zweden, is het een ritueel dat kinderen hun fopspeen aan een fopspeenboom hangen.

De meeste baby’s en peuters hebben ’s avonds een fopspeen nodig om goed in slaap te vallen in hun bedje. Dit is vooral belangrijk in de eerste weken en maanden, omdat zuigen een gevoel van liefde, veiligheid en geborgenheid geeft.

Fopspeen: ja of nee? Het gebruik van een fopspeen is erg omstreden onder ouders. Daarom moet iedereen voor zichzelf uitmaken of hij zijn kind een fopspeen wil geven.

Belangrijk is wel dat de fopspeen geen constante metgezel wordt. Als baby’s te veel op een fopspeen zuigen, kan dit leiden tot blijvende tandafwijkingen en beetstoornissen. Daarom adviseren orthodontisten om kinderen uiterlijk op tweejarige leeftijd geen fopspeen meer te geven.

Er zijn verschillende manieren om kinderen van de fopspeen af te helpen. Terwijl de meeste ouders de tandenfee wel kennen, is de fopspeenfee wat minder bekend. Toch is dit in Duitsland een van de populairste manieren om van de fopspeen af te komen. In tegenstelling tot de tandenfee verzamelt zij niet de tanden, maar de fopspenen van de kinderen. Als beloning voor het inleveren krijgt het kind bijvoorbeeld een brief of een cadeautje.

Tip: Als u uw kind al heel vroeg van de fopspeen wilt afhelpen, moet u vooral in de eerste dagen alternatieven aanbieden. Dat kan bijvoorbeeld een knuffeldoekje of een bijtring zijn.

2 Bereid het kind voor op de grote dag

Boeken over het onderwerp “Fopspeenfee

De boeken “Die kleine Schnullerfee” van Liane Hedlund of “Florentina, die Schnullerfee” van Leonie Münker kunnen het voor kinderen gemakkelijker maken om afscheid te nemen van de fopspeen. De verhalen zijn bijzonder geschikt voor peuters omdat ze veel levendige plaatjes bevatten.

Ouders maken zich meestal grote zorgen over het afbouwen van een fopspeen. Ze zijn bang dat hun kind het verlies niet aankan en niet zal kunnen rusten zonder fopspeen. In de meeste gevallen is deze vrees volledig ongegrond.

Hoe goed en snel het spenen gaat, kan per kind sterk verschillen. De meeste kinderen raken echter na een paar dagen of weken gewend aan de nieuwe situatie. U moet echter consequent blijven, ook als er een traantje wordt weggepinkt.

Hetis belangrijk dat het spenen van de fopspeen plaatsvindt op een moment dat er geen grote veranderingen op komst zijn. Als er een verhuizing op til is of binnenkort een broertje of zusje wordt geboren, is deze situatie al spannend genoeg voor de kleintjes. In deze gevallen moet u het bezoek van de fopspeenfee dus nog even uitstellen.

Om al te veel scheidingspijn te voorkomen, moet u uw kind tijdig voorbereiden op de foppenfee. Vertel uw kind bijvoorbeeld een verhaaltje waarom de fopspeenfee de fopspenen komt ophalen. Wees echter voorbereid op de wildste vragen van je kind. Als mama of papa op dat moment geen antwoorden klaar heeft, zal het verhaal voor kinderen ongeloofwaardig overkomen.

Een andere manier om een kind voor te bereiden op de poppenfee is een brief van de poppenfee. Daarin legt ze uit waarom ze de fopspenen zo dringend nodig heeft. Bijzonder populair is het verhaal dat de fopspeenfee de fopspenen van de grote kinderen ophaalt om ze aan de kleine baby’s te geven.

3. Fopspeenfee cadeau-ideeën – zo kunt u het afscheid van uw kind vergemakkelijken

Het idee om alle fopspenen weg te geven is voor veel kinderen in het begin heel eng. Leg je kind daarom al vroeg uit dat de foppenfee een heel mooi cadeau achterlaat als compensatie. Zo kan de angst voor deze gebeurtenis aanzienlijk worden verzacht.

In het volgende geven wij u graag enkele ideeën over wat de foppenfee het kind kan nalaten.

Aangezien de fee ’s nachts stiekem langskomt, moet het cadeautje al op de plaats van de fopspeen liggen als het kind ’s morgens wakker wordt.

3.1 Post van de fopspeen fee

kleines maedchen freut sich ueber einen brief
De meeste kinderen zijn erg blij als ze post krijgen van de fopspeenfee.
.

Bijhet spenen moet het erom gaan dat kinderen vrijwillig afstand doen van hun fopspeen. Om de kinderen daartoe aan te moedigen kan een brief van de fopspeenfee helpen. Daarin legt ze uit waarom ze de fopspenen dringend nodig heeft. Het is belangrijk te vermelden dat het kind een klein cadeautje krijgt voor de ruil.

Daarnaast kan de foppenfee ook een brief achterlaten als cadeautje bij het ophalen van de fopspenen. In een soort bedankkaartje kan ze het kind bedanken voor het inleveren van de poppen en vertellen hoe trots ze is dat het ze vrijwillig heeft ingeleverd.

Leuke ideeën en suggesties voor zulke brieven vindt u hier. Om de brief zo geloofwaardig mogelijk over te laten komen, kunt u het juiste adres op de envelop schrijven.

Veel kinderen zijn ook ongelooflijk blij als ze een certificaat krijgen dat ze aan de muur kunnen hangen. Dit heeft als voordeel dat ze er altijd aan herinnerd worden dat de poppenfee waanzinnig trots op ze is. Op internet zijn veel verschillende oorkondes te vinden om uit te printen.

3.2 Kleine cadeautjes

maedchen bekommt ein geschenk ueberreicht
Kleine cadeautjes kunnen kinderen helpen beter om te gaan met het spenen.

Cadeautjes kunnen het verlies van de speen een heel eind verzachten. Je kunt zelf beslissen of je je kind een klein of een groot cadeau wilt geven. Het belangrijkste is dat je kind blij is en dat dit cadeau nog lang zal herinneren aan een goede ruil.

Een paar ideeën van wat u uw kind voor deze gelegenheid kunt geven:

  • een belevenisbon, bijvoorbeeld voor een bezoek aan de dierentuin
  • een kleine knuffel om uw kind te troosten
  • speelgoed, zoals auto’s, paarden of poppen

Tip: U kunt uw kind tijdens de voorbereidingsfase ook vragen met welk cadeau hij of zij bijzonder blij zou zijn. Zo is het enthousiasme achteraf extra groot.

4. leuke kinderboeken over de poppenfee

No products found.

No products found.

No products found.

Gerelateerde berichten