Engelwortelbalsem voor de baby: toepassing en werking voor u uitgelegd

Engelwortelbalsem is een zalf die de verloskundige Ingeborg Stadelmann speciaal voor verkoudheden heeft ontwikkeld. Stadelmann had een opleiding gevolgd in aromatherapie en homeopathie en richtte zich op zachte, natuurlijke ingrediënten. Bij juist gebruik maakt de …

Engelwortelbalsem voor de baby: toepassing en werking voor u uitgelegd

Blüten und Fläschchen
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Gezondheid
  4. »
  5. Kinderziekten
  6. »
  7. Engelwortelbalsem voor de baby: toepassing en werking voor u uitgelegd
Is engelwortelbalsem geschikt voor baby’s?

Ja, de plantaardige en dierlijke ingrediënten zijn zeer geschikt voor de babyhuid. Het is echter belangrijk de gebruiksaanwijzing te volgen.

Hoe werkt engelwortelbalsem?

De zalf heeft een slijmoplossende werking, vergemakkelijkt het ademen tijdens een verkoudheid en vermindert de symptomen.

Kan ik de engelwortelzalf direct gebruiken?

Het is beter uw kinderarts of verloskundige te raadplegen en eerst de compatibiliteit van de zalf te testen.

Engelwortelbalsem is een zalf die de verloskundige Ingeborg Stadelmann speciaal voor verkoudheden heeft ontwikkeld. Stadelmann had een opleiding gevolgd in aromatherapie en homeopathie en richtte zich op zachte, natuurlijke ingrediënten. Bij juist gebruik maakt de zalf het voor baby’s gemakkelijker om te ademen als ze verkouden zijn.

[button]Hier vindt u engelwortelbalsem[/button]

1. zo is engelwortelzalf samengesteld

Waben und Bienenwachs
Een van de ingrediënten van engelwortelbalsem voor baby’s is bijenwas.

Naast de essentiële olie van de engelwortel, waaraan de zalf zijn naam ontleent, bevat de zalf tijm, sint-janskruid in olijfolie en marjolein. De zalf krijgt zijn consistentie van wol en bijenwas. Hij is dus niet veganistisch.

Essentiële oliën zoals menthol, die helpen bij hoest en verkoudheid bij oudere kinderen en volwassenen, kunnen gevaarlijk zijn voor baby’s. Ze kunnen leiden tot ademhalingsproblemen: Ze kunnen leiden tot krampen in de luchtwegen. Engelwortel daarentegen is geschikt voor baby’s omdat het veel zachter is.

2. Helpt engelwortelbalsem bij verkoudheid?

Mutter und Baby schlafen gemeinsam
Als de baby verkouden is, kan engelwortelbalsem het ademen vergemakkelijken en hem helpen slapen.

Veel ouders hebben al goede ervaringen met engelwortelzalf – maar het is geen wondermiddel dat op magische wijze de symptomen van hoest en verkoudheid doet verdwijnen. Zo’n middel bestaat helaas nog niet. De symptomen kunnen alleen worden verlicht: Het slijm wordt losgemaakt, de ademhaling wordt vergemakkelijkt. De oliën in de zalf helpen de slijmvliezen te ontzwellen en hebben een antibacteriële en circulatiebevorderende werking.

3. Er zijn talrijke gebruikstips

Als algemene regel geldt dat u engelwortelbalsem niet mag gebruiken voor baby’s jonger dan drie maanden. Lees ook daarna de bijsluiter zorgvuldig en gebruik vooral lage doses. Ook moet u eerst vaststellen of uw baby positief op de geur reageert.

3.1 Gebruik een zakdoek met de baby

Doe wat van de balsem op een zakdoek en hang deze in of over de wieg zodat uw baby er niet bij kan. De oliën dringen voldoende door: als de baby ze opmerkt en daardoor rustiger slaapt of vrijer kan ademen, werkt de zalf naar behoren.

3.2 Hoe het aanbrengen in zijn werk gaat

Vanaf ongeveer zes maanden kunt u angelica-balsem in de rechter- en linkerneusgaten van uw baby aanbrengen als hij of zij verkouden is. De zalf werkt dan plaatselijk en de verstopte neus van de baby wordt verlicht. Gebruik de zalf op deze manier meerdere keren per dag (volg ook hier de aanwijzingen op de verpakking). Gebruik het echter zo zuinig mogelijk, want anders wrijven kleine kinderen de zalf maar al te gemakkelijk in hun ogen! Zie hier meer (vanaf 8:45):

Bij hoesten kun je de engelwortelzalf ook op de borst of onder de voetjes van je baby wrijven. De dampen stijgen op zodat de baby ze kan inademen en helpen het vastzittende slijm los te maken. Het is echter beter dit niet ’s avonds voor het slapen gaan te doen, wanneer de hoest vastzit en eerst losgemaakt moet worden: Anders moet je kind de hele nacht hoesten en komt het niet aan slapen toe.

Tip: Doe eerst een klein dotje zalf op de kruin van de arm van de baby om er zeker van te zijn dat er geen allergie is.

4. er zijn alternatieven voor engelwortelbalsem voor baby

Als de baby alleen verkouden is en moeite heeft met ademhalen door gezwollen slijmvliezen, kun je hem neusdruppels geven speciaal voor baby’s. Maar weinig kleine kinderen vinden het leuk als je voorwerpen in hun neus duwt, en het vocht werkt ook irriterend. Een andere verkoudheidszalf zou tijmbalsem met mirte extra voor baby’s zijn, die ook een mild verzachtend effect heeft.

Tip: U kunt het slijm verwijderen met een neusaspirator als uw baby dat toelaat.

5. raadpleeg altijd uw arts!

Frau ist mit Baby im Arm beim Kinderarzt.
Overleg altijd met je kinderarts voordat je je kind met medicijnen behandelt.

Als algemene regel geldt dat je je baby nooit een behandeling met medicijnen moet geven zonder eerst met de arts te overleggen. De meeste kinderartsen, apothekers en verloskundigen bevelen echter balsem aan omdat het verzachtend en zacht is en geen bijwerkingen heeft. De arts kan u echter ook tips geven over hoe u engelwortelbalsem het beste bij uw baby kunt gebruiken. Dit is dus nog een goede reden om hem of haar te raadplegen voor het eerste gebruik.

Let op: Als de dokter je een bepaald huismiddeltje afraadt, heeft hij of zij daar meestal een reden voor.

6. Waar kun je engelwortelbalsem voor baby’s krijgen?

Je zult engelwortelbalsem voor baby’s niet vinden in de meeste apotheken of drogisterijen zoals dm. Je kunt het echter wel op internet bestellen:

Frau sitzt mit zwei Babys im Bett und schreibt auf ihrem Laptop
De makkelijkste plek om engelwortelbalsem voor baby te krijgen is bij een online winkel.

Je kunt het in tubes van negen of 15 milliliter krijgen bij deBahnhof-Apotheke, en in de kleinere versie bij de webshop Stadelmann Natur. Ook Amazon biedt engelwortelbalsem aan. U vindt de juiste link na deze rubriek.

Prijs en grootte verschillen per leverancier. Sommige bieden een grotere verpakking aan, wat meestal een goedkopere basisprijs oplevert. De zalf is echter niet onbeperkt houdbaar. Zodra er water in verzamelt, moet u het weggooien en een nieuwe tube kopen.

7. engelwortelbalsem bestellen

No products found.

Gerelateerde berichten