Kennis voor kinderen: De beste aanbiedingen voor kinderkennis op het net!

Kennis voor kinderen moet begrijpelijk en aantrekkelijk zijn. Er zijn veel verschillende kindersites op het internet die bij uitstek geschikt zijn om actuele onderwerpen of speciale interesses te behandelen. Omdat het echter niet eenvoudig is …

Kennis voor kinderen: De beste aanbiedingen voor kinderkennis op het net!

Kind lernt etwas über den Weltraum
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Kinderen
  4. »
  5. Basisschool
  6. »
  7. Terug naar school
  8. »
  9. Kennis voor kinderen: De beste aanbiedingen voor kinderkennis op het net!
Zijn boeken of internet beter voor de opvoeding van kinderen?

Aangezien kinderen niet de hele dag voor de pc mogen zitten en ook niet zonder boeken mogen, is het het beste om een bonte mengeling van het analoge en het digitale tijdperk te proberen.

Wat is een zoekmachine voor kinderen?

In tegenstelling tot zoekmachines voor volwassenen zijn kinderzoekmachines zo ontworpen dat zoveel mogelijk treffers voldoen aan de wetgeving inzake jeugdbescherming en geschikt zijn voor kinderen. In hoofdstuk 2 hebben we er een paar voor u verzameld.

Is er ook een Wikipedia voor kinderen?

Inderdaad, ja. Klexikon is een unieke kinderencyclopedie. Met een voortdurend groeiende inhoud van al meer dan 2600 artikelen is de online encyclopedie een uitstekende manier voor kinderen om nog complexere contexten te begrijpen.

Kennis voor kinderen moet begrijpelijk en aantrekkelijk zijn. Er zijn veel verschillende kindersites op het internet die bij uitstek geschikt zijn om actuele onderwerpen of speciale interesses te behandelen.

Omdat het echter niet eenvoudig is om de juiste website te vinden, presenteren wij verschillende kinderwebsites om de wereld op een speelse manier te ontdekken.

[button]Informatieve boeken voor kinderen[/button]

1. boeken of het net? Het mengsel maakt het

Klassieke boeken zijn zeker een goede manier om kinderen kennis bij te brengen. Een boek biedt de mogelijkheid om een bepaald onderwerp uitvoerig te behandelen of om wat achtergrondinformatie te leren.

Het internet is in dit opzicht echter veel breder. Omdat kinderen echter niet de hele dag voor de pc moeten zitten en ook niet zonder boeken kunnen, is het het beste om een bonte mengeling van zowel de analoge als de digitale wereld te proberen.

2. een zoekmachine voor kinderen – de basis voor het vinden van geschikte kennis

In tegenstelling tot zoekmachines voor volwassenen zijn zoekmachines voor kinderen zo ontworpen dat zoveel mogelijk treffers voldoen aan de bescherming van minderjarigen en geschikt zijn voor kinderen.

De volgende kinderzoekmachines zijn bekend en wij willen ze in de volgende paragrafen kort aan u voorstellen.

2.1. fragFinn – meer dan alleen een zoekmachine voor kinderen

De website fragFinn maakt het voor kinderen gemakkelijk om naar specifieke onderwerpen te zoeken. Je hoeft alleen maar een zoekterm in te voeren en de zoekmachine spuwt verschillende kindersites uit die met het betreffende zoekwoord te maken hebben.

Naast de pure zoekfunctie biedt het portaal kinderen ook de mogelijkheid om tips te krijgen over het surfen op het net, zodat ze steeds veiliger kunnen internetten.

De website is gericht op alle kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Screenshot der Website fragFinn
Hier ontdekken kinderen tal van interessante weetjes.

2.2 Blinde koe – een uitgebreid portaal voor kinderen

Een andere bekende zoekmachine voor kennis voor kinderen is Blinde Kuh. De site biedt de jonge generatie de mogelijkheid om rechtstreeks naar specifieke termen te zoeken, maar ook om video’s of spelletjes te vinden over geschiedenis, technologie of dieren.

Het portfolio van de website omvat ongeveer 10.000 video’s en meer dan 1300 spelletjes in tal van verschillende categorieën. Ook actueel nieuws wordt in begrijpelijke vorm aangeboden.

De kinderzoekmachine is het meest geschikt voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Screenshot der Website Blinde Kuh
De website is zeer kleurrijk vormgegeven, waardoor het overzicht enigszins lijdt
.

2.3 Bright Minds – Veelzijdige onderwerpen compact uitgelegd

In Duitstalige landen wordt de kinderzoekmachine Helles Köpfchen het meest bezocht. Naast de pure zoekfunctie biedt de website talrijke redactioneel goed doordachte artikelen waarin kinderen en jongeren een uitgebreid beeld krijgen van zeer uiteenlopende onderwerpen.

Een quiz zorgt altijd voor wat plezier, zodat kinderen soms langer blijven hangen bij een kennisspel.

Het internetaanbod is gericht op kinderen en jongeren tussen 8 en 16 jaar.

Screenshot der Website Helles Köpfchen
Actuele en tijdloze onderwerpen wachten om ontdekt te worden
.

2.4. wokisu – studenten zijn hier welkom

Op de website wokisu vinden kinderen talrijke spelletjes, video’s en nieuws op verschillende gebieden. In tegenstelling tot de eerste drie veel grotere zoekmachines is er op de website of app van wokisu minder inhoud, maar wel een doordachte structuur.

De website is bewust eenvoudig gehouden zodat de gezochte informatie niet wordt vergeten. Kinderen moeten juist precies kunnen vinden wat ze zoeken en zelf een oordeel kunnen vormen.

De zoekmachine is bedoeld als hulpmiddel voor kinderen tussen 6 en 12 jaar op het internet.

Screenshot der Website wokisu
Het motto hierbij is: less is more!

3. apps voor kinderen vinden – rekening houden met de kosten en de pedagogische zin

In het Duitse Jeugdinstituut kunt u specifiek zoeken naar apps voor kinderen. Elk van de onderzochte apps is onderverdeeld in de volgende categorieën

  • speelplezier
  • pedagogische evaluatie
  • veiligheid en kosten
  • Werking en technologie

ingedeeld. Bovendien krijgt u informatie over het type spel in kwestie en de huidige prijs op het moment van de test.

Als een bepaald spel uw interesse heeft gewekt, kunt u een korte beschrijving en de volledige beoordelingscriteria in detail lezen.

Om te zoeken op de website van het Duits Jeugdinstituut, klik hier.

4 De kinderencyclopedie – Algemene kennis voor kinderen

Klexikon is een unieke kinderencyclopedie. Met een voortdurend groeiende inhoud van al meer dan 2600 artikelen is de online encyclopedie een uitstekende manier voor kinderen om nog complexere contexten te begrijpen.

Hoewel de encyclopedie bedoeld is om kinderen kennis bij te brengen, is hij ook geschikt om door volwassenen te worden gelezen, als het betreffende kennisgebied tot nu toe is verwaarloosd.

Op de website, die sterk gericht is op Wikipedia, kunnen kinderen door verschillende onderwerpen klikken of specifiek zoeken op trefwoorden.

Wat is ruimte? Hoe wordt voedsel verteerd? Wat is het verschil tussen dieren en planten? En sinds wanneer worden de Olympische Spelen gehouden?

Al deze en nog veel meer vragen worden door de freelance auteurs van het online aanbod voor kinderen beantwoord in artikelen die technisch verantwoord en tegelijkertijd zo kindvriendelijk mogelijk zijn.

Screenshot der Website Klexikon
12 kennisgebieden vormen de basis van de gratis kinderencyclopedie.

5. wat is wat – een website voor kleine en grote kinderen

De Was-ist-was boeken zijn bij de meeste ouders nog wel bekend. De uitgeverij, die zich al tientallen jaren bezighoudt met het overbrengen van kennis aan kinderen, biedt echter niet alleen boeken in bijna elk denkbaar vakgebied, maar overtuigt ook met veel gratis artikelen op de eigen website.

Kinderen hebben de mogelijkheid,

  • direct naar individuele termen te zoeken,
  • een bepaald onderwerp binnen vooraf gedefinieerde categorieën te benaderen
  • of deelnemen aan een quiz.

Aangezien de uitgever natuurlijk ook iets wil verkopen, ontbreekt een overeenkomstig gedeelte natuurlijk niet. Reclame-inhoud wordt echter altijd als zodanig gemarkeerd en voorzien van een extra waarschuwing voor het geval kinderen per ongeluk op een dergelijke link klikken.

Tip: De rubriek Was ist was Junior, die gericht is op kinderen van 4 tot 7 jaar, is vooral geschikt voor kleuters.

Screenshot des Warnhinweises auf der Website Was ist was
Een pop-upvenster waarschuwt kinderen voordat ze de website verlaten.

6. YouTube-kanalen voor kinderen

Naast publiek gefinancierde kennisprogramma’s zijn er nu ook veel YouTube-kanalen die het tot hun taak hebben gemaakt om kennis compact te presenteren voor kinderen.

Hier vindt u een korte lijst van individuele YouTube-kanalen die kunnen overtuigen met educatieve video’s op verschillende gebieden:

  • TheSimpleClub en Die Merkhilfe bieden leerlingen bijles in verschillende vakken (afhankelijk van het gekozen YouTube-kanaal).
  • Geografie Plus is gewijd aan aardrijkskunde in korte maar bondig uitgelegde video’s.
  • Het YouTube-kanaal MrWissen2go legt de achtergrond van bepaalde onderwerpen uit. Vanwege de huidige politieke context draagt journalist Mirko Drotschmann altijd zijn eigen mening bij (zij het in beperkte mate).
  • Op Pixi Wissen TV leren kinderen in goed geanimeerde video’s van 12 minuten hoe de wereld werkt.
  • Fascinerende experimenten in de natuurwetenschappen zijn te vinden op YouTube onder de zoekterm RLScience.

Ontdek hier de eerste begrippen in het Engels voor kinderen:

7. informatieve boeken voor kinderen

No products found.

No products found.

No products found.

Gerelateerde berichten