Kinderfeestje met thema: ideeën voor het themafeest voor jongens en meisjes

[button]Kijk voor bijpassende decoraties voor het verjaardagsmotto[/button] Het traditionele kinderverjaardagsfeestje wordt steeds minder belangrijk. Veel ouders zijn begonnen met het kiezen van een thema voor de verjaardag van het kind om het feest een geheel …

Kinderfeestje met thema: ideeën voor het themafeest voor jongens en meisjes

Kindergeburtstag Motto
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Kinderen
  4. »
  5. Kinderopvang
  6. »
  7. Festiviteiten in de kleuterschool
  8. »
  9. Kinderfeestje met thema: ideeën voor het themafeest voor jongens en meisjes
Waarop moet worden gelet bij het kiezen van een motto?

Als u een themafeest wilt organiseren, moet u rekening houden met de interesses van uw kind. In de regel kan een motto echter goed worden uitgevoerd met een beetje creativiteit.

Welke thema’s zijn bijzonder populair?

Een selectie van populaire thema’s voor kinderfeestjes vindt u hier.

Hoe maak je het juiste cadeau voor de anderen?

Bij cadeaus of meeneemcadeaus maakt de verpakking een groot verschil. Maak bijvoorbeeld kleine schatkistjes om wat speelstukjes, stickers of snoepjes in te doen voor de andere kinderen.

[button]Kijk voor bijpassende decoraties voor het verjaardagsmotto[/button]

Het traditionele kinderverjaardagsfeestje wordt steeds minder belangrijk. Veel ouders zijn begonnen met het kiezen van een thema voor de verjaardag van het kind om het feest een geheel eigen charme te geven.

Wij laten u zien welke ideeën geschikt zijn voor het themafeest en in hoeverre ze in de praktijk kunnen worden uitgevoerd.

1. het motto voor het verjaardagsfeestje van de kinderen – de nadruk ligt op plezier

Mädchen mit einem Pappschwert in der Hand
Met creativiteit en geduld kan ook met een beperkt budget veel gerealiseerd worden.

De verjaardag van een kind vieren onder een bepaald motto betekent veel werk. Zeker als je zeer uitgebreide wensen en ideeën hebt, kun je daarom het beste één of twee weken van tevoren beginnen met het plannen van het feest.

Maar omdat je op de eigenlijke verjaardag niet gestrest moet zijn om je volledig te kunnen bezighouden met de viering, plan je alleen die dingen die in jouw tijd kunnen worden uitgevoerd.

Naast werkverplichtingen, uw eigen hobby’s en die van de kinderen is er niet altijd veel ruimte om een perfect themafeest te organiseren.
In dat geval kunt u het beste uw toevlucht nemen tot een paar gekochte spullen. Richt je in plaats daarvan op enkele leuke spelideeën.

Wat het eten betreft, kunt u veel tijd besparen door samen een pizza te maken of een soep te bereiden in plaats van veel kleine gerechten.

2 Het perfecte thema vinden voor het kinderfeestje

Oriënteer je bij het zoeken naar een geschikt thema voor het kinderverjaardagsfeestje op de individuele voorkeuren van je kleintjes.

U kunt de 4- of 5-jarigen al bij de feestplanning betrekken en hen één of twee doe-opdrachten geven. U zult vaak verbaasd zijn hoe gedetailleerd hun wensen voor hun eigen verjaardagsfeestje al zijn.

Tip: Voor een kinderverjaardagsfeestje geldt de vuistregel dat het aantal gasten moet overeenkomen met de leeftijd van het kind plus 1.

In de volgende paragrafen presenteren we kort verschillende thema-ideeën voor kinderverjaardagsfeestjes en geven we tips voor de uitvoering ervan.

2.1 Het piratenfeestje – een klassiek thema voor het kinderverjaardagsfeestje

Dit tijdloze idee is geschikt voor zowel meisjes als jongens en kan heel goed worden gecombineerd met een schattenjacht of een speurtocht.
De eerste aanwijzingen kunnen al worden geplaatst op de uitnodigingskaart, die kan worden ontworpen in de stijl van een schatkaart.

Met piratenhoeden, sabels en ooglapjes kun je samen op avontuur gaan. Als u een paar make-upspullen toevoegt, zullen vooral de meisjes enthousiast zijn.

als Piraten verkleidete Kinder fahren auf einem Floß über einen Fluss
Afhankelijk van het weer kan het piratenfeestje ook naar buiten verplaatst worden.

Piratenvlaggen met doodshoofden en ballonnen met piratensymbolen zijn geschikt om de zaal te versieren. Een bijzonder grote vlag kan ook worden gebruikt als tafelkleed op de verjaardagstafel.
Met een paar schelpen op tafel en wat gestrooid zand en wat gouden munten of een kleine schatkist is de decoratie perfect.

Voor de taart kun je bijvoorbeeld een klassieke boxcake bakken en die met eetbare Mikadostokjes omtoveren tot een roeiboot.
Steek de micadostokjes in de zijkanten van de taart en bouw in het midden een mast met een klein zeil in de vorm van een minipiratenvlag. Gummibeertjes of zelfs Lego of Playmobil figuurtjes op de taart maken het moeilijk om de taart later echt te willen aansnijden.

Tip: Als je het niet per se thuis wilt vieren, bieden pretparken de perfecte setting om de piratenoutfit te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de data voor verjaardagsfeestjes vaak vroeg zijn volgeboekt.

2.2 Een geslaagd dinosaurusfeest – hoe breng je de oertijd in de woonkamer?

Een kleine verzonnen vulkaan in het midden van de verjaardagstafel, bekers met afbeeldingen van dinosaurussen en bijpassende oerservetten – zo zou de aankleding van het dinosaurusfeest eruit kunnen zien.

Een klein uitklapbaar kartonnen ei met een dinosaurus in het midden is geschikt als uitnodiging, waarop alle informatie over het feest wordt geschreven.

Hoe een geslaagd, maar ook zeer uitgebreid, kinderfeestje met dinosaurusthema eruit kan zien, zie je in deze YouTube-video:

2.3 De bouwplaatsverjaardag – vooral populair bij kleine jongens

Luftballons mit Baustellensymbolen vor einer Baustelle im Hintergrund
Het hoogtepunt is een bezoek aan een echte bouwplaats.

Houd alle versieringen op een bouwplaats verjaardag in geel of rood. Een geel tafelkleed, bijpassende papieren bekertjes, een paar afzetlinten en wat pylonen (verkeerskegels) zijn geschikt als versiering.

Misschien heb je wat plastic stoelen of krukjes voor zitplaatsen om de bouwplaats flair compleet te maken.

Een paar kleine werkhelmen voor de kleine verjaardagsgasten mogen natuurlijk niet ontbreken.

Spelletjes die een beetje handigheid vereisen zijn bijzonder geschikt voor dit thema op het kinderverjaardagsfeestje.

Een spijker in een stuk hout slaan, iets uitzagen of wat stenen beschilderen met verf zijn opdrachten voor echte ambachtslieden.

2.4 Ontdekkingsreizigers op ontdekkingsreis

zwei Jungs liegen im Gras und schauen durch eine Lupe
Er valt veel te ontdekken in de natuur
.

Als je geen zin hebt in een klassiek thema voor het kinderfeestje, zoals voetbal, circus of paarden, waarom ga je dan niet samen op zoek naar aanwijzingen in de natuur?

Een grote picknickmand en een kleine explorerskit met een vergrootglas, zakmes en visnet mogen natuurlijk niet ontbreken als ze samen de plaatselijke beek of het nabijgelegen bos onder de loep nemen.

Bekijk echter vooraf de plaatselijke omstandigheden en bereid een plek in de buurt voor waar je later samen rond het kampvuur kunt zitten en genieten van je stokbrood.

Als alternatief is de kleine onderzoeksreis ook geschikt onder het motto Cowboys en Indianen, als de nadruk iets minder op de ontdekkingsgeest en iets meer op het idee van competitie moet liggen.

Tip: Als u het thuis niet wilt vieren, is een dag in het onderzoeksmuseum ook een goed idee. Een overeenkomstig aanbod in Bonn vindt u hier.

3. geschenken en cadeaus – soms is minder meer

Vater gibt seiner Tochter ein Geschenk
Soms is een geschikt cadeau meer waard dan veel cadeaus.

Op een verjaardag ligt de nadruk duidelijk op een kind, ongeacht of het 5, 6 of 7 jaar wordt. Dus mag een passend cadeau natuurlijk niet ontbreken. Ontwerp de verpakking passend bij het feestthema, zodat het niet alleen het cadeau zelf is dat de ogen van je kind doet knallen.

Het is natuurlijk niet nodig om een cadeautas voor andere kinderen te maken. Maar verschillende kleine voorwerpen die op uw kinderfeestje zijn gebruikt, kunt u mee naar huis nemen.

Beschilderde stenen, een minipiratenschat, een kleine dinosaurus om mee te spelen of iets dergelijks zullen kinderharten sneller doen kloppen en het thema van het kinderfeestje afronden.

4. geschikte decoratie voor het verjaardagsmotto

No products found.

Gerelateerde berichten