Hoe word je snel zwanger? 5 nuttige tips

Stellen met een kinderwens willen vaak zo snel mogelijk zwanger worden. Als dit niet meteen lukt, ontstaan vaak stress en zorgen. Om dit te voorkomen moet je met een aantal zaken rekening houden voordat je …

Hoe word je snel zwanger? 5 nuttige tips

wie wird man schnell schwanger
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Zwangerschap
 4. »
 5. Voor de zwangerschap
 6. »
 7. Hoe word je snel zwanger? 5 nuttige tips
Op welk moment is zwangerschap het meest waarschijnlijk?

Om de vruchtbaarheid te verhogen, moet u uw cyclus kennen. Er zijn verschillende methoden om de individuele ovulatie te bepalen.

Hoe kan ik mijn lichaam optimaal voorbereiden op een zwangerschap?

Als u snel zwanger wilt worden, moet u veel bewegen, letten op een gezond dieet en ervoor zorgen dat u zich regelmatig ontspant.

Het lukt alleen niet! Wat kan ik doen?

Als je kinderwens lange tijd onvervuld blijft, moeten jij en je partner naar de dokter.

Stellen met een kinderwens willen vaak zo snel mogelijk zwanger worden. Als dit niet meteen lukt, ontstaan vaak stress en zorgen. Om dit te voorkomen moet je met een aantal zaken rekening houden voordat je een zwangerschap plant. Maar hoe word je snel zwanger? Wat zijn de mogelijkheden om de vruchtbaarheid te verhogen?

In onze gids laten we je graag kennismaken met de 5 beste tips en trucs die het mogelijk maken om gemakkelijker zwanger te worden. Daarnaast geven we je een kort overzicht van hoe lang vrouwen gemiddeld moeten wachten tot ze eindelijk zwanger zijn.

[button]Verder lezen over dit onderwerp[/button]

1. wachttijden zijn volkomen normaal

Gemiddelde leeftijd bij eerste geboorte

De gemiddelde leeftijd van een moeder bij de geboorte van haar eerste kind is de afgelopen decennia aanzienlijk veranderd. Volgens cijfers van het Bundesamt für Statistik krijgen moeders in Duitsland hun eerste kind op een gemiddelde leeftijd van 29,8 jaar.

Wanneer een stel besluit een kind te krijgen, kan het hun meestal niet snel genoeg gaan. Veel stellen gaan er dan ook van uit dat hun plan meteen zal lukken. Dan is de teleurstelling natuurlijk extra groot als de menstruatie weer begint.

De kans op zwangerschap is ongeveer 15 tot 25% per maandelijkse cyclus. Volgens de statistieken wordt ongeveer 50% van de vrouwen met een kinderwens in de eerste drie maanden zwanger. Na 6 maanden is de kans al 75%. Binnen een jaar lukt het ongeveer 90% van de paren om zwanger te worden.

De kans om snel zwanger te worden valt dus wel mee. Uit deze statistieken blijkt echter ook dat er altijd koppels zijn bij wie het niet zo goed gaat en die dus een beetje geduld moeten hebben tot het uiteindelijk wel lukt.

Maar hoe word je snel zwanger? Er zijn talloze manieren om het proces te versnellen om bijzonder snel zwanger te worden. De beste tips en trucs presenteren we je graag in het onderstaande.

Er is ook interessante informatie in deze YouTube-video over hoe je je babywens zo snel mogelijk kunt vervullen.

Tip: Als je na ongeveer een jaar nog steeds niet zwanger bent, moet je je medisch laten onderzoeken om de oorzaken te achterhalen. In sommige gevallen is bijvoorbeeld een disbalans van hormonen verantwoordelijk. Slechts zelden is kunstmatige inseminatie nodig.

2. Laat uw eigen gezondheid controleren

Frau im Gespräch mit Ihrer Frauenärztin
Om eventuele ziektes uit te sluiten, moet je vooraf een afspraak maken met je gynaecoloog.

Als je van plan bent om samen met je partner een kind te krijgen, is het verstandig om vooraf een controle bij je gynaecoloog te laten doen. Een controle kan bijvoorbeeld seksueel overdraagbare aandoeningen uitsluiten die tot complicaties kunnen leiden.

Ook moet u nagaan of u bent ingeënt tegen rodehond. Deze immuniteit is belangrijk om het ongeboren kind te beschermen. Zo nodig moet er op dat moment een vaccinatie worden gegeven.

Maak ook een afspraak met uw tandarts. Dit klinkt vreemd, maar het heeft een doel. Als je problemen hebt met je tandvlees, kan dit de kans op een miskraam vergroten. Het beste is om je gebit regelmatig professioneel te laten reinigen.

3. Zoek het juiste moment uit

Eisprung im Kalender eingetragen
Gebruik hulpmiddelen om je individuele ovulatie te bepalen
.

Deze tip is waarschijnlijk de belangrijkste als je snel zwanger wilt worden. Natuurlijk is het allereerst belangrijk dat je regelmatig seks hebt met je partner om de kans op zwangerschap te vergroten.

De timing van de geslachtsgemeenschap speelt echter een veel belangrijkere rol. Daarvoor moet je je cyclus kennen en weten wanneer je ovuleert. Op de twee dagen voor je ovulatie zijn de kansen om zwanger te worden bijzonder groot.

Het is hetbeste als u en uw partner ongeveer om de twee tot drie dagen geslachtsgemeenschap hebben tijdens uw vruchtbare periode. Op die manier is de hoeveelheid sperma bijzonder groot.

Devolgende methoden zijn geschikt om de vruchtbare dagen te bepalen:

 • Ovulatie calculator
 • Temperatuurmeting
 • Ovulatietest
 • Baarmoederhalsslijm meting

Gemiddeld is een vrouw op ongeveer vijf dagen per maand vruchtbaar.

4. zorgen voor ontspanning

Frau macht Yoga in der Natur
Yoga is voor veel vrouwen een uitstekende manier om ontspanning te vinden.

In geen geval mag zwanger worden uitmonden in stress. Zet jezelf dus niet onder druk als het niet meteen lukt. Stress heeft immers een negatief effect op de kans op zwangerschap.

Zodra je je gestrest voelt, moet je tegenmaatregelen nemen om je te ontspannen. Terwijl het lezen van een boek sommige vrouwen helpt, zweren anderen bij ontspanningstechnieken zoals yoga of autogene training. Ga voor jezelf na wat jou het beste helpt om bewuste ontspanning te bewerkstelligen.

Sommige stellen vinden het nuttig om een paar dagen op vakantie te gaan. Dit helpt het lichaam om los te laten en andere gedachten te krijgen.

5. let op een gezond dieet

Ein Mix aus gesunden Lebensmitteln
Je kunt je vruchtbaarheid verhogen door gezond te eten.

Een gezond dieet is de sleutel tot het verhogen van de vruchtbaarheid. Eet zo evenwichtig en gevarieerd mogelijk voor de zwangerschap en gedurende de hele periode tot aan de geboorte. Zo voorzie je je lichaam van alle voedingsstoffen die het nodig heeft om een baby te implanteren.

De volgende voedingsmiddelen zijn bijzonder goed:

 • veel groenten en fruit
 • veel vezels en ijzerrijk voedsel
 • weinig suiker en wit meel
 • één keer per week vis en vlees
 • noten en peulvruchten

In sommige gevallen kan het nodig zijn extra vitaminesupplementen te nemen. Vooral foliumzuur is erg belangrijk om de vruchtbaarheid te verhogen. De partner moet in deze periode ook op het dieet letten. Zuivelproducten, noten, vlees en eieren kunnen de vorming van sperma aanzienlijk bevorderen.

Er zijn enkele studies die aantonen dat de kans op zwangerschap afneemt als je last hebt van overgewicht of ondergewicht. Probeer daarom uw lichaamsgewicht te normaliseren en in een gezond bereik te brengen.

Let op: Beide partners moeten alcohol en nicotine zoveel mogelijk vermijden. Deze stoffen verminderen de dichtheid van het sperma en verhogen het risico op een miskraam.

6 Verhoog de vruchtbaarheid door beweging en sport

junges Paar joggt zusammen
Breng jullie tijd samen door met fit blijven.

Veel bewegen en regelmatig sporten helpt je fit en gezond te blijven. Beweging brengt je bloedsomloop op gang, wat weer een positief effect heeft op de vruchtbaarheid.

Bovendien is sport het beste huismiddeltje om stress te verminderen en het lichaam weer in balans te brengen.

Het is het beste alsje als aanstaande ouders samen sport. Dat heeft twee doorslaggevende voordelen tegelijk. Ten eerste kun je samen fit blijven en ten tweede is het goed om samen tijd door te brengen.

7. verdere literatuur over het onderwerp

No products found.

Gerelateerde berichten