Een vrouw zwanger maken: welke tips werken echt

Voor paren met een kinderwens is de eerste prioriteit het onder controle houden van het vrouwelijk lichaam. Het belangrijkste hierbij is het bijhouden van de menstruatiecyclus om het juiste moment te vinden. Hoewel dit onderdeel …

Een vrouw zwanger maken: welke tips werken echt

bild einer zunehmend schwangeren frau
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Zwangerschap
  4. »
  5. Een vrouw zwanger maken: welke tips werken echt
In hoeverre is de kwaliteit van sperma de afgelopen decennia veranderd?

Door onze moderne levensstijl neemt de kwaliteit van het sperma voortdurend af. Dit betekent dat vooral ook de man ervoor kan zorgen dat de gezamenlijke kinderwens wordt vervuld. Bepaalde standjes of een orgasme van de vrouw zijn daarvoor echter niet nodig.

Wat kunnen mannen doen om de kans op zwangerschap te vergroten?

Als een man een vrouw zwanger wil maken, komt het er in feite op aan de kwaliteit van het sperma te verbeteren. Mannen bereiken dit door gezond te eten, veel te bewegen en stimulerende middelen zoveel mogelijk te vermijden.

In hoeverre heeft stress invloed op een succesvolle bevruchting?

Als een man in zijn dagelijks leven veel druk en stress heeft, kan dit ook een negatief effect hebben op de kwaliteit van het sperma. Met behulp van ontspanningstechnieken is het mogelijk de stress te verminderen en het lichaam weer tot rust te brengen.

Voor paren met een kinderwens is de eerste prioriteit het onder controle houden van het vrouwelijk lichaam. Het belangrijkste hierbij is het bijhouden van de menstruatiecyclus om het juiste moment te vinden. Hoewel dit onderdeel meer voor de vrouw is, kan de man toch actief bijdragen aan het vervullen van de kinderwens.

Hoe beter de kwaliteit van het sperma, hoe groter de kans dat een vrouw zwanger wordt. Eerst ontkrachten we de mythes over vruchtbaarheid. Daarna geven we je veel goede tips hoe je ook als man je kansen op zwangerschap kunt vergroten.

[Heeft het gewerkt? De zwangerschapstest brengt zekerheid[/button]

1. de kwaliteit van het sperma is van grote invloed op het succes van de bevruchting.

spermien
Verbeter je spermakwaliteit om de kans op bevruchting te vergroten
.

Om zwanger te worden is het niet alleen belangrijk om je cyclus bij te houden en de dagen rond de eisprong te timen. Mannen kunnen ook een paar dingen doen om hun partner actief te helpen hun kinderwens te vervullen.

Dat sommige vrouwen niet meer zo snel zwanger worden als ze zouden willen, is grotendeels te wijten aan onze huidige levensstijl. Door ongezonde voeding, weinig beweging en diverse stimulerende middelen gaat de kwaliteit van het mannelijk sperma steeds meer achteruit.

Om hun droom van een gezin met kinderen te verwezenlijken, nemen veel mannen hun toevlucht tot soms zeer merkwaardige maatregelen. Het is bijvoorbeeld een mythe dat bepaalde posities tijdens de geslachtsgemeenschap meer kans op zwangerschap geven. Het is ook niet nodig dat de vrouw een orgasme bereikt zodat het sperma tot in de baarmoeder kan doordringen.

Veel mannen maken ook de fout om te lang te wachten met seks als ze een vrouw willen bezwangeren. Het sperma herstelt zich meestal binnen 24 uur, dus elke dag of om de dag seks hebben is geen probleem.

2. tips over hoe mannen actief kunnen helpen

Er zijn echter ook methoden die daadwerkelijk helpen om de kans op zwangerschap te vergroten. Doorslaggevend is dat de man vruchtbaar is. De aandacht gaat daarom vooral uit naar de concentratie en de kwaliteit van het sperma.

In de volgende hoofdstukken laten we u zien hoe u deze twee factoren positief kunt beïnvloeden.

2.1 Gezond eten

mann isst einen burger
Het eten van fastfood en snoep vertraagt het sperma
.

Voeding is van enorm belang voor ons lichaam en de gezondheid ervan. Alleen wie gezond eet, kan optimaal presteren. Eet daarom gezond en vooral evenwichtig. Je voeding moet bestaan uit fruit, groenten, noten, volkorenproducten, mager vlees en vis. Zo voorziet u uw lichaam van alle belangrijke vitaminen en voedingsstoffen.

Aangezien zink wordt verbruikt tijdens de ejaculatie, moet u er speciaal op letten dat deze voorraad zo snel mogelijk wordt aangevuld. Voedingsmiddelen die bijzonder rijk zijn aan zink zijn pompoenpitten, lijnzaad en zonnebloempitten.

Vermijd daarentegen suikerhoudende voedingsmiddelen en kant-en-klaarproducten. Rood vlees en worst kunnen ook een negatief effect hebben op de kwaliteit van het sperma.


2.2 Beweeg regelmatig

mann trainiert mit ropes
Mannen die actief sporten zijn vruchtbaarder.

De meeste mensen doen tegenwoordig veel te weinig aan lichaamsbeweging. Ze parkeren hun auto vlak voor de bakker, gebruiken een lift voor slechts een paar verdiepingen en zitten het grootste deel van de dag achter hun bureau of voor de tv.

Hoeactiever u bent, hoe gezonder en actiever uw sperma zal zijn. Ga daarom minstens drie keer per week sporten. Elke sessie moet ongeveer een uur duren. Vooral krachttraining blijkt het aantal zaadcellen te helpen verhogen.

Zorg ook voor zoveel mogelijk beweging in uw dagelijkse routine. Loop korte afstanden en gebruik altijd de trap in plaats van de lift. Een positief neveneffect is ook dat u uw lichaamsgewicht kunt verminderen en stress kunt verlichten.

Tip: Zorg er altijd voor dat uw sportkleding los en luchtig zit. Te hoge temperaturen kunnen een negatief effect hebben op het aantal en de kwaliteit van het sperma.

2.3 Vermijd stimulerende middelen zoveel mogelijk.

Medicijnen nemen

Het innemen van medicijnen kan ook een negatief effect hebben op het aantal zaadcellen. Denk hierbij aan psychotrope medicijnen, antibiotica en anti-epileptica. Vraag in dit geval uw arts om advies.

Als u en uw partner een baby willen, moet u zo snel mogelijk stoppen met roken. Volgens een studie van de Duitse Vereniging van Pneumologen (BdP) veroorzaakt sigarettenrook ontstekingsreacties die het groeivermogen van sperma aantasten.

Bovendien ontdekten de onderzoekers dat roken genetische veranderingen in het embryo kan veroorzaken. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen en misvormingen.

Hoewel het negatieve effect van alcohol op de spermaproductie nog niet duidelijk is bewezen, gaan wetenschappers ervan uit dat overmatig alcoholgebruik het vermogen om zwanger te worden aantast. Dit geldt echter niet voor matig alcoholgebruik.

3. benader de kinderwens met geduld en kalmte

Terwijl sommige vrouwen kort na de bevalling opnieuw zwanger worden, duurt het voor andere paren langer om hun kinderwens te vervullen. Bij de meeste stellen treedt echter snel stress op als de zwangerschap niet meteen lukt. Ze hebben het gevoel dat er iets mis is met hun lichaam en dat ze hun kinderwens nooit zullen kunnen vervullen.

Deze gedachten en angsten creëren druk die een grote invloed kan hebben op de kwaliteit van het sperma. Daarom is het heel belangrijk om deze stress op tijd te verminderen. De beste manier om dit te doen is door middel van sport of ontspanningstechnieken, zoals yoga, autogene training of meditatie.

Onthoud altijd dat het tot een jaar kan duren voordat een vrouw eindelijk zwanger wordt. Wees daarom geduldig. Neem bovenstaande tips ter harte en stress niet als je na een paar weken nog geen succes ziet. Soms is er tijd en rust nodig om je gezamenlijke kinderwens in vervulling te laten gaan.

4 Is het gelukt? De zwangerschapstest brengt zekerheid

No products found.

No products found.

No products found.

Gerelateerde berichten