De baby kan niet worden neergezet: Wat u kunt doen als uw kind zich vastklampt

Voor alle ouders is het plotseling moeten zorgen voor een kind een grote verandering. Het veranderde slaapritme van een baby, de moeilijkheid om in slaap te vallen en de frequente borstvoeding maken de eerste maanden …

De baby kan niet worden neergezet: Wat u kunt doen als uw kind zich vastklampt

frau hält baby in arm
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Zwangerschap
  4. »
  5. Na de zwangerschap
  6. »
  7. De baby kan niet worden neergezet: Wat u kunt doen als uw kind zich vastklampt
Waarom laten sommige baby’s zich niet neerleggen?

Het is het basisinstinct van elke baby om te huilen zodra u hem wilt neerleggen. Uw kind moet er immers van uitgaan dat u misschien niet meer terugkomt.

Hoe lang duurt het voordat een baby zich laat neerleggen?

Bij sommige kinderen kan dit 3 tot 5 maanden duren. Andere ouders melden dat hun kind vooral moeite had met het laten inslapen tot 8 maanden.

Welke tips kan ik gebruiken om mijn kind te laten inslapen?

We hebben een aantal snelle tips op een rijtje gezet. Bijvoorbeeld, puffen, wandelen of een verenwieg gebruiken kan helpen.

Voor alle ouders is het plotseling moeten zorgen voor een kind een grote verandering. Het veranderde slaapritme van een baby, de moeilijkheid om in slaap te vallen en de frequente borstvoeding maken de eerste maanden niet bepaald gemakkelijk. Tel daarbij op dat een baby niet meer neergelegd kan worden, en het wordt nog veel stressvoller. In ons artikel bekijken we wat erachter het feit zit dat een baby niet meer kan worden neergelegd en welke opties je hebt om je baby te kalmeren.

[button]Babygids online kopen[/button]

1. Sommige baby’s kun je niet laten inslapen.

Baby auf dem Arm der Mutter
Sommige kinderen vinden het bijzonder fijn om dichtbij te zijn.

Wanneer een kind ter wereld komt, is het weerloos overgeleverd aan zijn omgeving. Na negen maanden in de moederschoot hebben kinderen tijd nodig om aan de buitenwereld te wennen. Dat een baby onrustig slaapt of niet alleen in slaap wil vallen, zijn volkomen normale gedragingen in het kader van de aanpassing.

Bij sommige kinderen gaat het echter niet alleen om de zuivere slaapfasen, maar ook om het feit dat een baby zich overdag niet kan neerleggen. De behoefte aan liefde en nabijheid is zeer uitgesproken, zodat baby’s scheiding bijzonder moeilijk vinden.

In het algemeen moet u op dit punt geduld hebben als een kind zich vastklampt. In de regel gaat deze fase na enige tijd voorbij en zal uw kind eraan wennen dat het veilig is zonder direct lichamelijk contact.

Uiteindelijk is het het basisinstinct van elke baby dat het huilt zodra u het wilt neerleggen. Je kind moet er immers van uitgaan dat je misschien niet meer terugkomt.
Ook al lijkt dit voor u vanzelfsprekend, voor een baby is het verre van vanzelfsprekend.

Tip: Maak jezelf er altijd van bewust hoe groot de verandering voor je baby is, zodat je er beter mee om kunt gaan dat je baby niet neergelegd kan worden.

2. Tijd is essentieel – elk kind is anders

Ook al beweren veel ouders graag dat ze de ultieme oplossing hebben gevonden, elk kind is een individu. De meeste ouders die hun tweede of derde kind hebben, weten dat niet alles wat bij hun eerste kind zo goed werkte, ook bij hun volgende kind zal werken.

mehrere Babys sitzen nebeneinander
Elk kind heeft andere behoeften.

Blijf dus rustig als je baby zich de eerste weken na de geboorte niet door je laat neerleggen en ook moeite heeft om in slaap te vallen.
Dit proces duurt bij sommige kinderen 3 tot 5 maanden. Andere ouders melden dat hun kind met name moeite had met neerleggen tot 8 maanden.

Vooral bij kinderen die wat later plotseling behoefte krijgen aan nabijheid, kan dit proces 11 maanden of zelfs langer duren.

Je kunt je dus het beste bevrijden van strikte deadlines en tijdsdruk. Het belangrijkste is dat je nog wat tijd voor jezelf over hebt. Probeer je baby daarom al vroeg te laten wennen aan andere mensen om je heen, zodat je niet helemaal aan je lot wordt overgelaten.

Iedere moeder moet immers alleen kunnen douchen of ongestoord naar het toilet kunnen gaan. Laat je alsjeblieft niet afschrikken door andere moeders die beweren dat een kind nooit mag huilen. Dat is helemaal geen realistisch doel, ook al probeer je het echt. Het is volkomen normaal dat een kind in de eerste levensmaanden een bijzonder intense band met zijn moeder opbouwt, omdat zij niet alleen nabijheid en warmte biedt, maar tegelijkertijd ook borstvoeding geeft.

Tip: Accepteer hulp van buitenaf als dat mogelijk is. Ook al is het in het begin misschien moeilijk voor u om uw kind los te laten, u moet er geleidelijk aan wennen voor uzelf en uw kind.

3. wat u kunt doen als een baby u niet laat zitten

Baby schläft auf dem Bauch der Mutter
Wanhoop niet.

Helaas is er geen wondermiddel voor als een baby niet uit zichzelf wil slapen of moeite heeft met neerleggen. Er bestaan echter wel enkele hulpmiddelen die je leven gemakkelijker kunnen maken.

Zo vertrouwen de meeste ouders op een draagdoek. Zorg ervoor dat u af en toe van kant wisselt en draag uw kind zoveel mogelijk op uw rug.
Op die manier kunnen de meeste huishoudelijke taken veel gemakkelijker worden uitgevoerd en blijft uw kind toch dicht bij u.

Als een baby alleen op uw arm slaapt, is het een goed idee om in het begin samen in bed te liggen, maar vergroot geleidelijk de afstand tot uw kind.

Sommige mensen staan echter over het algemeen zeer kritisch tegenover het neerleggen van de baby. Zo’n visie, die we u natuurlijk niet willen onthouden, ziet u in deze YouTube-video:

4. snelle tips die weggooien in één oogopslag mogelijk maken

In deze lijst vindt u nog enkele ideeën in korte vorm:

Baby schläft mit seinem Kuscheltier
Voor sommige baby’s is de geur van mama al genoeg.
  • Swaddling: Als een baby alleen aan de borst in slaap valt, helpt het vaak om de beweging van de armen en benen te beperken door ze strak in te wikkelen. Deze bevordering van de slaap is echter niet zonder controverse.
    Een van de mogelijke problemen is volgens een recente studie een verhoogd risico op heupafwijkingen.
  • Witte ruis: Door geluiden te maken die lijken op die in de baarmoeder, zouden kinderen zich beter kunnen ontspannen. De directe fysieke behoefte aan nabijheid is daardoor niet meer zo groot.
  • Knuffels met uw eigen geur: Wrijf uw kind intensief in met een knuffel, zodat uw baby ’s nachts gemakkelijk uw geur kan inademen zonder dat u direct naast uw kind hoeft te liggen.
  • Springwieg: Met een springwieg schommelt een baby zachtjes heen en weer. Een soortgelijk bewegingspatroon ontstaat al tijdens de zwangerschap als u beweegt. Zo kan uw kind deze prikkels aan elkaar koppelen.
  • Wandelen: In de kinderwagen komen veel kinderen tot rust. Ze zijn dichtbij en er is een kalmerende beweging. Bovendien bevordert veel frisse lucht overdag de nachtrust.

Let op: als uw kind moeite heeft om op de rug te liggen, kan osteopathie helpen. Vaak laten rugproblemen zich voelen doordat een kind niet kan worden neergelegd of snel gaat huilen als het op de rug ligt.

5. babygids online kopen

No products found.


No products found.


No products found.

Gerelateerde berichten