Babyshower: organiseer een onvergetelijke babyshower met deze ideeën

[button]Koop decoraties voor de baby shower[/button] Babyshowers zijn in, want tenslotte moeten niet alleen de aanstaande vaders aan hun trekken komen op het plasfeest. Maar hoe ziet een babyshower eruit? Welke dingen moet ik organiseren? …

Babyshower: organiseer een onvergetelijke babyshower met deze ideeën

Babyparty
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Zwangerschap
 4. »
 5. Tijdens de zwangerschap
 6. »
 7. Babyshower: organiseer een onvergetelijke babyshower met deze ideeën
Wat zijn babyborrels?

Babyborrels vinden hun oorsprong in de Verenigde Staten, maar worden ook hier steeds populairder. Meestal worden alleen vrouwelijke gasten uitgenodigd voor een babyshower. De aanstaande moeder staat centraal.

Wat voor soort decoratie is geschikt voor een babyshower?

Wat de decoratie en het ontwerp betreft, kunt u zich desgewenst oriënteren op “typische jongens- en meisjeskleuren” of bewust kiezen voor genderneutrale kleuren. Decoraties in de vorm van babyschoentjes, poppen of echofoto’s passen perfect in het motto.

Wat voor eten past bij de babyshower?

Dat hangt onder meer af van het tijdstip. Moet het een gezellige brunch worden of kom je eerder ’s middags bij je vrienden? Als er taart, cubcakes en co komen, kun je weer kiezen voor een uniform kleurenschema. Lees hier meer ideeën.

[button]Koop decoraties voor de baby shower[/button]

Babyshowers zijn in, want tenslotte moeten niet alleen de aanstaande vaders aan hun trekken komen op het plasfeest. Maar hoe ziet een babyshower eruit?

Welke dingen moet ik organiseren? Hoe zou de aankleding eruit kunnen zien en wanneer is het de moeite waard om het te plannen?

In ons artikel krijg je alle nodige informatie over het organiseren van een babyshower. We geven tips over uitnodigingskaarten, souvenirs en mogelijke spelletjes.
Bovendien krijgen alle genodigden ideeën voor originele cadeaus.

1.de baby shower – geen must, maar een leuk idee

Frauen auf einer Babyshower
Alles draait om de aanstaande mama.

Zwangerschap en de geboorte van een kind zijn heel bijzondere gebeurtenissen in het leven van elke vrouw. Maar omdat het niet altijd leuk en makkelijk is en er meestal veel stress is na de bevalling, gebruiken steeds meer mensen het laatste trimester om een babyshower te vieren.

Meestal vindt het evenement twee maanden voor de geplande bevalling plaats, zodat het niet hectisch wordt en de aanstaande moeder meestal nog fit genoeg is voor het feest. Tegelijkertijd is een ronde buik een absolute must op het evenement.

Aangezien het budget sterk varieert en bijna niemand een fortuin van bijna een half miljoen dollar kan uitgeven, zoals hertogin Meghan volgens Gala laatst zou hebben gedaan, hebben wij ook gedacht aan de kleine wensen die je feest heel bijzonder kunnen maken.

Hoe het wat luxer kan, zie je in deze YouTube-video:

2. de juiste decoratie voor de baby shower

Als je de taak hebt om een babyshower voor je beste vriendin te plannen, moet je natuurlijk zorgen voor de juiste decoratie. De regel hierbij is dat alles behoorlijk babygek mag zijn.
Er is niets mis met een beetje te veel kleur en een overdreven babysfeer. De nadruk ligt immers op plezier, wat door de aankleding wordt ondersteund. De stemming stijgt meestal vanzelf als het wat kitscheriger is.

Hier zijn enkele decoratie-ideeën voor het feest:

Dekoration für eine Babyparty
Laat je fantasie de vrije loop.
 • Houd de hele kamer roze (meisjes) of lichtblauw (jongens), als je het geslacht van de baby al weet
 • Ballonnen met baby-elementen
 • Hang grote slingers op
 • Hang echofoto’s op
 • Versier babyschoentjes en -poppen in het buffet
 • een tafelkleed met babyspreuken of babymotieven
 • een luiertaart
 • kunstmatige (of als je een groter budget hebt, echte) bloemstukken in roze of blauw

Zorg ervoor dat de stijl consistent is. Houd de sfeer dus eerder eenvoudig en elegant of kleurrijk en speels, net zoals het de aanstaande mama het beste uitkomt.

3. het eten – zo zou het er op de babyborrel uit kunnen zien

Buffet auf der Babyshower
Felle kleuren onderscheiden de babyshower
.

Als je het feest thuis houdt, is fingerfood perfect. Zo kun je alles in alle rust voorbereiden, zodat je op de babyshower zelf niet hoeft te stressen over de voorbereiding. Een alternatief hier is de duurdere catering of een feest op een locatie. In een restaurant is het echter vaak moeilijk om je eigen decoratiewensen te realiseren. Daarom is deze optie voor de meeste mensen waarschijnlijk uitgesloten.

Veel feesten vinden ’s middags plaats, dus een babytaart is het perfecte decoratieve hoogtepunt. Er is echter niets mis met cupcakes met roze of blauw glazuur of gekleurde slagroomtopping, evenals passend versierde taartstukken.
Laat je fantasie de vrije loop en schrijf of schilder met suikerkrijtjes om het taartbuffet extra bijzonder te maken.

Natuurlijk mag alcoholvrije mousserende wijn niet ontbreken om te proosten op de aanstaande moeder. Voor de rest van de meisjes kan het echter gewone mousserende wijn zijn om de stemming te verlichten.

Tip: U kunt veel geld besparen bij het organiseren van de babyshower als u af en toe zelf de schaar ter hand neemt, het eten klaarmaakt of iemand die u kent de taart laat bakken.

4. spelletjes maken de babyshower leuk

Frauen füttern sich mit Babybrei
Spelletjes maken het feest een stuk leuker.

Naast de gebruikelijke gezelschapsspelletjes, zoals Activity of Taboo, moeten er op de babyshower ook speciale, aan de baby aangepaste spelletjes worden gedaan.

Hier zijn een paar leuke ideeën om de stemming te verlichten:

 • Test eters: Leg verschillende soorten babyvoeding op een bord en laat het blind proeven beginnen.
 • Schat de buikomtrek: Hoe dik is de aanstaande moeder? Schat hoeveel ruimte de baby zal innemen. Elke gast krijgt een touwtje en mag het precies op lengte knippen en later opmeten. Het spel is echter alleen geschikt voor verder slanke zwangere vrouwen.
 • Stad-land-rivier: Iedereen kent de normale versie, maar nu een beetje anders met babynamen voor jongens en meisjes, speelgoedideeën, eerste woordjes, kinderziekten, babyspullen en kinderkleding.
 • Schilderen: Met speciale textielstiften kan elk van de gasten zichzelf vereeuwigen op een rompertje of de babyschoentjes.

5. belangrijke vragen en antwoorden – FAQ’s

Moet de aanstaande moeder op de hoogte zijn van de babyshower?

In tegenstelling tot het vrijgezellenfeest is er niets op tegen om de aanstaande moeder bij de planning te betrekken. Het is echter het beste als de aanstaande moeder zich bijna nergens zorgen over hoeft te maken, maar gewoon kan genieten van de dag.

Wanneer kun je het beste beginnen met plannen?

Dat hangt sterk af van de omvang en de ideeën van de babyborrel. Maar zodat alle gasten genoeg tijd hebben om zich voor te bereiden, moet u ongeveer zes tot acht weken voor de viering uitnodigingen versturen of de datum coördineren.

Geschenke für die Babyparty
Coördineren
.

Welke cadeaus zijn geschikt voor de babyshower?

Er zijn kleine en grote geschenken die het goed doen. De meeste aanstaande moeders hechten belang aan praktische zaken die niet alleen een louter herdenkingswaarde hebben.

Zelfgemaakte of individueel ontworpen kledingstukken worden altijd zeer goed ontvangen. Het is ideaal als je binnen de groep afspreekt om verschillende kledingstukken te koppelen of kleding in verschillende maten te geven, zodat de ouders de cadeaus ook na de eerste maanden nog kunnen gebruiken.

Minder origineel, maar wel heel praktisch, zijn cadeaubonnen voor een babywinkel of de dichtstbijzijnde drogist om luiers, vochtige doekjes en fopspenen te kopen.

Iets grotere en absoluut noodzakelijke cadeaus zijn een luiertas, een buggy en een autostoeltje. Afhankelijk van uw budget is het de moeite waard om grotere cadeau-ideeën te bundelen.

Tip: U kunt vaak goedkoop kleine cadeautasjes vinden in een set met een kaartje en bijpassend papier om in te pakken.

Zijn gastvrouwgeschenken een must?

Het is natuurlijk niet nodig om souvenirs uit te delen, maar ze zijn altijd een leuk gebaar. Met een klein geschenk kan veel dankbaarheid worden uitgedrukt.

Kleine badges, sleutelhangers of mini-fotolijstjes (met tekst of foto) zijn geschikt voor de babyshower. Een theelichthouder met een gepersonaliseerd ontwerp kan ook worden gebruikt als gastvrouwengeschenk.

6. Koop decoraties voor de babyshower

No products found.

Gerelateerde berichten