Baby in de winter: Hoe kleedt en verzorgt u uw kind in het koude seizoen?

Het tijdstip waarop u zwanger zult worden of waarop uw baby zal worden geboren, kan slechts zeer onzeker van tevoren worden gepland. Afhankelijk van het tijdstip waarop uw kind wordt geboren, kunt u een heel …

Baby in de winter: Hoe kleedt en verzorgt u uw kind in het koude seizoen?

winter baby
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Zwangerschap
  4. »
  5. Na de zwangerschap
  6. »
  7. Baby in de winter: Hoe kleedt en verzorgt u uw kind in het koude seizoen?
Hoe reageren baby’s op koude temperaturen?

Baby’s zijn nog niet zo goed uitgerust tegen de kou, zodat ze heel snel lichaamswarmte verliezen. Daarom is het belangrijk om hen tegen kou en wind te beschermen met geschikte kleding en accessoires.

Hoe moet ik mijn baby in de winter kleden?

Pasgeborenen moeten worden gekleed volgens het ui-principe. Veel dunne laagjes houden de kou namelijk beter buiten dan een paar dikke lagen. Bovendien heeft de gelaagde look het voordeel dat de afzonderlijke lagen zo nodig kunnen worden uitgetrokken.

Waarop moet ik letten bij de huidverzorging?

Vooral de huid van het gezicht heeft te lijden onder de koude temperaturen in de winter. Om te voorkomen dat de tere babyhuid uitdroogt, moet u altijd een vette gezichtscrème aanbrengen. Om de huid niet verder te irriteren, is het raadzaam om niet dagelijks in bad te gaan.

Het tijdstip waarop u zwanger zult worden of waarop uw baby zal worden geboren, kan slechts zeer onzeker van tevoren worden gepland. Afhankelijk van het tijdstip waarop uw kind wordt geboren, kunt u een heel andere eerste uitrusting nodig hebben. Voor een winterbaby zijn warme kleding en warme accessoires natuurlijk het belangrijkst.

In dit artikel leggen we uit waar je speciaal op moet letten bij een winterbaby. We geven u tips over hoe u uw baby kunt aankleden en onderbrengen, zodat hij of zij voldoende beschermd is tegen de kou. Daarnaast laten we zien hoe je de tere huid van je baby in de winter goed kunt verzorgen.

[button]De populairste winteroveralls voor baby’s[/button]

1. pasgeboren baby’s kunnen hun temperatuur nog niet voldoende regelen

2. Winterbaby’s kruipen eerder

Volgens een Israëlische studie heeft de geboortemaand invloed op het kruipen. Baby’s die in de wintermaanden worden geboren, kruipen gemiddeld vijf weken eerder dan baby’s die in de zomer worden geboren.

Kinderen die in de herfst of winter worden geboren, worden al in de eerste levensweken blootgesteld aan grote temperatuurschommelingen. Terwijl de kamers in huis worden opgewarmd door de verwarmingslucht, is het buiten vaak onder nul.

Tijdens wandelingen kunnen deze warmteverschillen een echte uitdaging worden. De kleintjes moeten zo worden uitgerust dat ze het niet koud krijgen. Uit angst voor onderkoeling pakken veel ouders hun kinderen echter zo dik in dat het zelfs voorkomt dat de kinderen oververhit raken.

In deeerste weken en maanden zijn baby’s nog niet in staat hun temperatuur in evenwicht te houden. Terwijl volwassenen warmte kunnen opwekken door spiertrillingen of kippenvel, kunnen baby’s dit nog niet.

Als het erg koud is, verliezen zij daarom bijzonder snel lichaamswarmte, zodat onderkoeling kan optreden. Dit komt ook doordat het lichaamsoppervlak van een baby erg groot is in verhouding tot zijn gewicht en grootte.

Tip: Een baby verliest de meeste warmte via het hoofd, de voeten en de handen. Deze lichaamsdelen moeten daarom extra beschermd worden.

2. goed uitgerust tegen de warm-koud overgang – kleed een baby volgens het ui-principe

mutter hilft ihrem kind beim ausziehen
De ui-look biedt het voordeel dat je je kind iets uit of aan kunt doen als dat nodig is.
.

Het is echter ook geen oplossing om de koude lucht te vermijden door met je kind thuis te blijven. De beste oplossing tegen onderkoeling is om je kind warm aan te kleden. Het is namelijk mogelijk om een kind comfortabel warm te houden met de juiste kleding.

De beste en meest effectieve manier is om een pasgeborene aan te kleden volgens het ui-principe. Dit betekent dat je de kleding in veel verschillende lagen aantrekt. Eerst een rompertje, dan een rompertje, een jasje en een winterjas. Daarnaast dikke wollen sokken, handschoenen en een muts.

De afzonderlijke lagen moeten zo dun mogelijk zijn en niet te strak zitten. Zo voorkomt u warmteophoping. De kledingstukken zijn bij voorkeur gemaakt van natuurlijke vezels, omdat deze zich aanpassen aan de lichaamstemperatuur.

Het uienprincipe heeft ook het voordeel dat u de afzonderlijke lagen voor uw kind kunt uittrekken als dat nodig is. Of een baby het te warm of te koud heeft, kunt u zien aan de temperatuur in de nek.

Let op: Als u uw baby voor of na de wandeling in de auto vervoert, moet u de kleding daarop afstemmen. Aangezien de temperatuur in de auto meestal erg hoog is, moet u het tijdens de reis stellen zonder mutsen, handschoenen en een winterjas.

Devolgende kledingstukken mogen niet ontbreken in de eerste outfit van een winterbaby:

  • rompertjes met lange mouwen
  • Warme rompertjes
  • shirts en truien met lange mouwen
  • maillot
  • dikke sokken
  • wanten
  • wollen muts
  • dikke sjaal
  • Laarzen (eventueel overjassen)

Tip: Gebruik altijd jezelf als leidraad bij het kiezen van kleding. In de regel heeft een baby altijd één laag meer nodig dan een volwassene. 3.

3. de huid van de baby beschermen tegen wind en kou in de winter

mutter cremt gesicht ihres babys mit einer gesichtscreme ein
Je kunt de huid van je baby beschermen tegen uitdroging met een vette crème.

De huid van een baby is vijf keer dunner dan die van volwassenen. Daarom is hij van nature veel gevoeliger, wat vooral in de winter merkbaar is. De koude temperaturen en de droge verwarmingslucht zijn bijzonder hard voor de huid.

Om de gevoelige huid van het gezicht van een baby te beschermen, moet meerdere keren per dag een vette crème worden aangebracht. Het watergehalte moet zo laag mogelijk zijn. Als de zon schijnt, is een crème met UV-bescherming ook aan te bevelen. Gebruik altijd producten die noch geurstoffen noch conserveringsmiddelen bevatten.

In veel gezinnen is het een ritueel om de baby ’s avonds voor het slapen gaan in bad te doen. Bij koude temperaturen kan dit de huid van een pasgeborene echter erg uitdrogen. Daarom kunt u zich tijdens het koude seizoen beter beperken tot één of twee badjes per week. 4. De baby heeft ook frisse lucht nodig.

4. Baby’s hebben ook frisse lucht nodig

mutter geht mit dem kinderwagen spazieren
Pas de tijd in de lucht altijd aan aan de temperatuur en de individuele behoeften van je baby.

Veel ouders weten niet zeker of je hun pasgeborene zelfs bij temperaturen onder nul kunt uitlaten. Hoe beïnvloedt blootstelling aan koude de gezondheid van een pasgeborene? Kan koude een kind schaden?

Nee. Vanaf de leeftijd van twee weken mogen baby’s in de frisse lucht, zelfs bij vriestemperaturen. Voorwaarde is wel dat ze gezond zijn en geen koorts hebben. In het begin mogen ze echter niet langer dan 30 minuten achtereen in de frisse lucht. Alleen bij ijskoud weer moet u de wandelingen inhouden.

Veel ouders wandelen regelmatig zodat de deken ondanks het sombere weer niet op het hoofd valt. Vooral in de koude wintermaanden schijnt de zon zo weinig dat er een tekort aan vitamine D kan ontstaan. Deze vitamine is echter zeer belangrijk voor de botvorming. Daarom krijgen baby’s in hun eerste levensjaar extra vitamine D-supplementen.

De frisse lucht zorgt er ook voor dat het immuunsysteem van de baby wordt versterkt.

Om de koude temperaturen te trotseren, moet de kinderwagen ook dienovereenkomstig worden uitgerust. Het beste is een voetenzak van schapenvacht. Ook dekens en speciale babydekens zijn populair. Je hoeft niet per se handschoenen te dragen om je eigen handen warm te houden als je met de kinderwagen loopt. Er zijn speciale kinderwagenmoffen die je gewoon aan het handvat kunt bevestigen.

Het is ook mogelijk om een kind in een drager te vervoeren in plaats van in een kinderwagen. In dat geval moet u er wel uw eigen winterjas overheen dragen. Speciale draagjassen zijn verkrijgbaar in gespecialiseerde winkels.

5. de populairste winteroveralls voor baby’s

No products found.

Gerelateerde berichten