Moederdag cadeaus en ideeën die garant staan voor een geweldige dag!

Moederdag vindt elk jaar plaats op de tweede zondag in mei. Als je je moeder een plezier wilt doen, wees dan creatief. Leuke cadeaus of verrassingen hoeven niet veel te kosten als ze uit het …

Moederdag cadeaus en ideeën die garant staan voor een geweldige dag!

So wird ihr Muttertag besonders
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Ouders
 4. »
 5. Moederdag cadeaus en ideeën die garant staan voor een geweldige dag!
 • Moederdag vindt elk jaar plaats op de tweede zondag in mei.
 • Als je je moeder een plezier wilt doen, wees dan creatief. Leuke cadeaus of verrassingen hoeven niet veel te kosten als ze uit het hart komen.
 • De dag samen doorbrengen is voor de meeste moeders vaak het beste cadeau. Woon je verder weg, overweeg dan een kort uitstapje – het gaat tenslotte om je moeder!

Moederdag vieren is belangrijk, want zonder onze moeders zouden we waarschijnlijk niet de mensen zijn die we nu zijn. Maar welk cadeau en welke groeten op Moederdag zijn geschikt om onze moeder dankbaar te zijn?

In deze gids laten we je zien hoe je je moeder bijzonder gelukkig kunt maken en leggen we ook de precieze betekenis achter Moederdag uit!

1. Moederdag is in Duitsland altijd op de tweede zondag in mei.

Erwachsene Tochter mit Mutter
Waar zouden we zijn zonder onze moeders? Moederdag is een mooi idee om eindelijk eens dank je wel te zeggen!

De Amerikaanse Anna Jarvis wordt beschouwd als de “uitvinder” van Moederdag. Als vrouwenrechtenactiviste eiste zij dat moeders, die een belangrijke rol spelen in ieders leven, speciale eer zouden krijgen. Haar wens werd in 1914 in de VS officieel erkend. Ook de datum van de tweede zondag in mei is een besluit van het Amerikaanse Congres. De datum van Moederdag is elk jaar anders, maar de tweede zondag in mei blijft hetzelfde!

De oorspronkelijke betekenis van Moederdag – de moeder eren en haar bedanken voor haar bijzondere prestatie, maar ook strijden voor het algemene recht van de vrouw – is in de loop der jaren een beetje verloren gegaan. Hoewel het cadeau of de groeten per kaart op Moederdag van iedereen zijn, maar de moeder echt verwennen en uit de grond van het hart bedanken? Helaas vergeten de meeste mensen dat.

2 Een verrassing van de kleintjes op Moederdag hoeft niet veel geld te kosten om uit de grond van het hart te komen.

Creativiteit is belangrijker dan geld

Gelukkige Moederdagwensen hoeven niet veel te kosten (dit geldt overigens ook voor Vaderdag) als de cadeaus uit het hart komen.

Zelfs de jongste kinderen op de kleuterschool gaan helemaal los om een mooie kaart voor mama te schilderen of tekeningen te maken met bloemen en vondsten uit het bos. Op de lagere school wordt de ijver zelden minder. De mooiste spreuken en gedichten worden uit het hoofd geleerd en trots aan mama aangeboden op haar speciale dag. Allemaal kleine dingen, maar die de kinderen uit volle liefde voor hun mama maken.

https://www.youtube.com/watch?v=TUSwXppTz1Y

Als de kinderen al wat ouder zijn, kan hun vader of oma helpen met wat ideeën. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Kind backt mit Oma für den Brunch
Als het kind voor mama wil bakken, wil oma vast wel helpen
.

 • Muffins in de vorm van een hart voor het ontbijt
 • Een zelfgemaakte cake of cupcake met tekst als versiering (oma zal zeker graag helpen met bakken)
 • Een DIY-ketting gemaakt van strandvondsten zoals schelpen en mooie stenen
 • Een verzameling speciale citaten in een pot die grappig zijn en mama zullen opvrolijken op slechte dagen

3. een echte verrassing op Moederdag zorgt voor een heel bijzondere dag

Als je geen materieel cadeau, groeten per kaart of gedichten en spreuken wilt geven, kun je zeker creatiever en persoonlijker te werk gaan. Een bijzonder leuke actie is om Moederdag gewoon samen als gezin door te brengen. Je kunt bijvoorbeeld samen bestemmingen bezoeken en die combineren met een heerlijk uitje of een chique maaltijd in een restaurant ’s avonds. Bezoek samen evenementen die moeder nooit van haar leven had verwacht.

Maar wat is geschikt als gezamenlijke activiteit?

Wanneer geld een hoofdrol speelt Wanneer de uitgaven voor de dag slechts secundair zijn
Een uitstapje naar een nabijgelegen meer met een zelf georganiseerde picknick. Een bezoek aan een musical.
Een korte boottocht op een nabijgelegen rivier met een heerlijk glas wijn voor mama. Een avonturenpark (misschien zelfs met overnachting).
Een avontuurlijke fietstocht met overnachting op een boerderij of in een herberg – hier gaat het om de gezamenlijke activiteit, niet om de luxe factor. Bezoek aan een wellness spa of recreatiebad incl. aparte massage.

4. belangrijke vragen en antwoorden

4.1 Helaas kan ik mijn moeder niet persoonlijk zien op Moederdag. Wat kan ik nog voor haar doen?

Mutter mit erwachsener Tochter und Blumen
Misschien kun je je moeder verrassen met een bezoek zonder aankondiging? Dat verdient ze zeker!

Als volwassenen gaan moeder en kind vaak uit elkaar. In veel gevallen verhuist het “kind” dan verder weg en is een regelmatige ontmoeting dus niet altijd mogelijk. Als je niet persoonlijk bij je moeder kunt zijn op Moederdag, moet je in ieder geval met haar praten aan de telefoon en haar misschien een klein verrassingspakket sturen! Naast een mooi boeket bloemen kan dit leuke spreuken of gedichten en grapjes bevatten die passen bij de dag, of ongewone recepten die misschien aansporen om ze uit te proberen.

Tip: Het is extra leuk voor je moeder als je zelf een tekening maakt. Misschien zijn er nog kleurplaten uit je kindertijd die je nu “als volwassene” kunt tekenen? De vergelijking tussen de tekening van vroeger en nu zal gegarandeerd tot lachen leiden!

4.2 Welke bloemen zijn geschikt voor Moederdag?

Eigenlijk is er niet één klassieke bloem die symbool staat voor Moederdag. Daarom is het altijd leuk om bijvoorbeeld een kleurrijk boeket te laten maken van de lievelingsbloemen van je moeder. Je kunt ook aan de lange termijn denken, want een boeket gaat meestal maar een paar dagen mee. Wat dacht je van een plant die ze in huis kan houden als blijvende herinnering?

Voordelen en nadelen van snijbloemen op Moederdag

 • Gegarandeerd een mooi plekje in zelfs het kleinste flatje.
 • Met een boeket van je favoriete bloemen geef je je moeder niet alleen een traktatie, maar laat je haar ook zien dat je er echt over nagedacht hebt.
 • Als je op Moederdag niet thuis bent, kunnen bloemen tegenwoordig gemakkelijk per post worden verstuurd.
 • Snijbloemen gaan maar een paar dagen mee en zijn daarom een leuke maar kortstondige traktatie voor mama.
 • Hoewel Moederdag zonder bloemen moeilijk voorstelbaar is, zijn bloemen tegenwoordig helaas allesbehalve creatief. Geef ze daarom niet als enige cadeau op deze dag!

Gerelateerde berichten