Mobiliteit: Excursies met kinderen in tijden van Corona – wat is er nog meer mogelijk?

Vanwege het coronavirus zijn veel activiteiten in het openbare leven niet meer toegestaan. Wat kunt u nog doen met uw kinderen tijdens de Corona-crisis? Wij geven handige tips en leggen uit wat momenteel nog mogelijk …

Mobiliteit: Excursies met kinderen in tijden van Corona – wat is er nog meer mogelijk?

Familienausflug mit dem Fahrrad
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Kinderen
  4. »
  5. Mobiliteit: Excursies met kinderen in tijden van Corona – wat is er nog meer mogelijk?
Welke excursies kunt u doen met kinderen tijdens de Corona-periode?

U kunt zonder aarzelen blijven wandelen of fietsen met uw kinderen. Dit zorgt niet alleen voor frisse lucht, maar ook voor beweging.

Kan ik nog met de auto weg?

Ja, u kunt zonder aarzelen naar een excursiebestemming rijden. Als het niet lukt met de afstand tot andere gezinsleden, kan het het overwegen waard zijn om een grotere auto te kopen. Nieuwe auto’s zijn nu bijzonder goedkoop.

Kan ik nog met de trein reizen?

De trein blijft rijden. U kunt zelfs nog tot eind juni tickets die nog niet zijn ingewisseld vanwege Covid-19 gebruiken voor een gezinsreis.

Vanwege het coronavirus zijn veel activiteiten in het openbare leven niet meer toegestaan. Wat kunt u nog doen met uw kinderen tijdens de Corona-crisis? Wij geven handige tips en leggen uit wat momenteel nog mogelijk is met fiets, auto en trein.

1. vrijetijdsbesteding met kinderen: Alles verandert door Corona

De nieuwe longziekte COVID-19 heeft het openbare leven op zijn kop gezet. Veel vrijetijdsactiviteiten zijn afgelast en reizen is deels verboden. Helaas moeten kinderen en volwassenen het stellen zonder populaire vrijetijdsactiviteiten zoals bezoek aan pretparken, dierentuinen, restaurants en zwembaden. Het besmettingsgevaar is te groot. Voor kinderen is deze situatie bijzonder moeilijk: zij willen immers altijd iets beleven en moeten zich uitleven. Ouders moeten soms heel creatief zijn om de kinderen bezig te houden.

2 Een wandeling verkwikt lichaam en geest

Familien SpaziergangWat kunnen ouders nog meer doen met hun kinderen buiten in de natuur als zelfs naar de speeltuin gaan verboden is? Wandelen mag zeker, en heeft zelfs een positief effect op de gezondheid. Het is bewezen dat wandelen de geest en het lichaam versterkt. Wie regelmatig gaat wandelen, voelt zich beter en vermindert het risico om ziek te worden. Het zou ideaal zijn om met uw kinderen een nabijgelegen stadspark of bos te verkennen. De wandeling kan worden gecombineerd met een andere activiteit: Onderweg kunt u met uw kinderen mooie stenen of planten verzamelen. Een recente trend is om zelfbeschilderde stenen langs het pad te strooien. Dit brengt afwisseling in het saaie Corona dagelijkse leven en is leuk!

3.1 Fietstocht als excursie-idee: hier krijgt u wat beweging

Kinder beim Ausflug auf FahrrädernEen ander idee voor een gezinsuitstapje: fietsen, want deze sportieve activiteit is nog steeds toegestaan. Bovendien gaat het om beweging, wat goed is voor de gezondheid. Daarom onze tip: neem uw kinderen mee op een lange fietstocht door de natuur. Dit kan ook een langere route zijn, uiteraard met afgewisselde rustpauzes. Het beste is om vooraf een geschikte fietsroute te kiezen. Dat kan bijvoorbeeld via de internetdienst Komoot, waarmee ook wandelroutes kunnen worden bepaald.

Specifieke bestemmingen voor de fietstochten kunnen bijvoorbeeld bezienswaardigheden in uw omgeving zijn: ga vooraf na waar deze zich in uw stad kunnen bevinden. Misschien een kasteel om van buitenaf te bewonderen, een meer of vijver? Is er misschien een bepaalde plek van waaruit een goed uitzicht kan worden genoten? In veel gebieden zijn er natuurgebieden die een kijkje waard zijn. Het kan nuttig zijn de websites van de stad of de staat te raadplegen voor informatie over mogelijke bestemmingen.

3.2 Waarop moet u letten bij de aanschaf van een kinderfiets?

Als uw kind nog geen fiets heeft, wordt het hoog tijd. Bij de aankoop van een kinderfiets zijn er echter enkele belangrijke punten waarmee u rekening moet houden. De maat van de fiets is afhankelijk van de leeftijd en de grootte of beenlengte van het kind. De maat voor het kiezen van de juiste kinderfiets is de staplengte. Uw kind moet met zijn voeten de grond kunnen raken bij de laagste stand van het zadel. Grondcontact is enorm belangrijk, zo voelt het kind zich veiliger – en je wilt toch dat het plezier van fietsoefeningen lang duurt.

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden: Gaan de fietstochten meer over verharde of onverharde of stenige paden? Een mountainbike is veel beter om in het bos te fietsen omdat de banden veel robuuster zijn.

Voor kleine kinderen zijn er ook speciale kinderwagens en crègekarretjes die zeer geschikt zijn voor kleine groepsuitstapjes. Aanbevolen fabrikanten en goede tips over voertuigen voor peuters, zoals bekend van de kleuterschool, vindt u in gespecialiseerde winkels, zoals hier. Bij de aankoop van bakfietsen, die ook geschikt kunnen zijn voor het vervoer van kinderen, bestaan in sommige regio’s aantrekkelijke subsidies. Ga in uw deelstaat en op de website van uw stad of gemeente na of en welke subsidieprogramma’s momenteel worden aangeboden voor de aankoop van fietsen, e-bikes en bakfietsen. Ook voor de aankoop van een auto lopen er momenteel enkele interessante subsidieprogramma’s; vooral elektrische mobiliteit wordt sterk gepromoot.

4 Het ideale moment om een auto te kopen

FamilienwagenIs de gekozen route naar de bestemming te lang om met de fiets te bereiken? Dan kun je gerust je toevlucht nemen tot de auto. Gewone auto’s zijn echter krap, afstand houden is nauwelijks mogelijk. Dit is vooral problematisch als oudere familieleden van de risicogroep Corona met u meereizen.

Als u toch al een tijdje met het idee speelt om een ruime gezinsauto te kopen, is het de moeite waard om nu eens te kijken naar de huidige aanbiedingen. Want autofabrikanten hebben grote verkoopproblemen in Corona tijden. De prijzen voor nieuwe auto’s zijn daarom niet zo hoog als gewoonlijk en er zijn bijna overal kortingen te krijgen. Experts verwachten kortingen van meer dan 50 procent op sommige modellen.

Bovendien zijn er momenteel lage rentetarieven voor leningen en financieringen. U moet zich er echter van bewust zijn dat financiering via een autodealer gepaard kan gaan met kleine valkuilen in vergelijking met financiering rechtstreeks bij een bank. Wat bij de dealer een gunstige lening lijkt, kan onnodig duur uitvallen als u de kleine lettertjes bekijkt. U kunt berekenen of een banklening of een dealerkrediet goedkoper is voor de financiering van een nieuwe auto met de autofinancieringscalculator van Verivox, die ook rekening houdt met een korting in contanten.

Wacht alleen niet te lang met het kopen van een auto! Door productiestops vanwege de Corona-crisis kan er vertraging ontstaan in de levering van uw nieuwe droomauto. Lopende lease- en financieringsorders kunnen rekenen op een wachttijd van 3 tot 9 maanden, afhankelijk van de fabrikant.

5. Treinreizen met het hele gezin tijdens Corona

Met de trein een dagje naar een mooie plek in Duitsland? Ook dat mag tijdens Corona. Onze tip: ga niet te ver weg! Want de voorschriften voor het indammen van het Corona-virus verschillen per deelstaat. En vergeet niet om beschermende maskers te dragen als je met de trein reist. In veel delen van Duitsland is dit vanaf nu verplicht.

Goed om te weten: Treinkaartjes die voor 13 maart 2020 zijn gekocht voor reisdagen tot en met 30 april 2020 kunnen nog tot eind juni flexibel worden ingewisseld. De treinverplichting voor de zogenaamde spaarkaarten is voor deze periode opgeheven. Hierdoor vervalt de stress van het overstappen. En er is nog meer Corona goodwill bij de spoorwegen, waardoor flexibel reizen mogelijk wordt.

U heeft nu zeker een beter beeld van wat u met uw kinderen kunt doen ondanks het Corona-virus. Het belangrijkste is om op reis altijd afstand te houden van andere mensen, zodat u en uw kinderen gezond blijven!

Gerelateerde berichten