Liefde voor het kind: waarom het zo bijzonder is en hoe je het uitdrukt

[button]Aanbeveling van de redactie over het onderwerp liefde voor het kind[/button] De liefde voor het eigen kind is grenzeloos. Maar hoe komt het eigenlijk dat ouders vanaf hun geboorte van hun kinderen houden? En is …

Liefde voor het kind: waarom het zo bijzonder is en hoe je het uitdrukt

Liebe zum Kind
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Gezondheid
  4. »
  5. Ontwikkeling van het kind
  6. »
  7. Liefde voor het kind: waarom het zo bijzonder is en hoe je het uitdrukt
Wanneer begint de liefde voor het kind?

Moederliefde begint meestal tijdens de zwangerschap, terwijl een vader vaak enige tijd nodig heeft om onvoorwaardelijke liefde voor het kind te kunnen opbouwen.

Hoe moet de relatie tussen ouders en kind er op emotioneel niveau uitzien?

De relatie tussen ouders en kinderen moet worden gekenmerkt door liefde, wederzijds respect en vertrouwen. Bij de opvoeding van kinderen kunnen ouders ondanks alle liefde soms tegen hun grenzen aanlopen.

Hoe druk ik liefde uit tegenover mijn kind?

Het is één ding om van je kinderen te houden, maar iets heel anders om die liefde bewust te kunnen uiten. Hoe je je kind kunt laten zien dat je van ze houdt, lees je hier.

[button]Aanbeveling van de redactie over het onderwerp liefde voor het kind[/button]

De liefde voor het eigen kind is grenzeloos. Maar hoe komt het eigenlijk dat ouders vanaf hun geboorte van hun kinderen houden? En is dit altijd het geval?

In ons artikel laten we zien wat de liefde voor een kind zo bijzonder maakt en hoe je die kunt uiten. Daarnaast besteden we aandacht aan het belangrijke aspect dat liefde altijd verbonden moet zijn met vrijheid.

1. de liefde voor het kind is onbeschrijfelijk.

Familie steht am Strand
De mooie momenten als gezin zijn onvervangbaar.

Niet eerder ziet een baby het levenslicht dan is het helemaal over met papa en mama. Ook al is er nog geen daadwerkelijke band met het kleine mensje, veel ouders worden al overspoeld door een gevoel van liefde.

Bijna alle ouders willen automatisch de meeste tijd met hun kind doorbrengen. Ook al kan het in het begin eindeloos vermoeiend zijn, de positieve gevoelens wegen meestal ruimschoots op tegen de negatieve.

Veel moeders hebben al veel tijd om langzaam aan de nieuwe situatie te wennen. De zwangerschap is een soort overgangsfase en zorgt ervoor dat de band al heel sterk is als het kind geboren wordt.

Voor een nieuwe vader komen deze emoties soms heel verrassend en plotseling en verandert het leven abrupt van de ene op de andere dag.

Het intense gevoel kan echter ook angst veroorzaken wanneer de gedachte aan het opnieuw verliezen van het eigen kind opkomt. Als we het kleine mensje eenmaal in ons hart hebben gesloten, is de gedachte hem of haar weer te moeten laten gaan bijna onuitsprekelijk.

Tip: Ook al is het moeilijk om je eigen kind niet in watten te wikkelen, je moet geleidelijk leren loslaten.

Liefde is grenzeloos, nietwaar?

Mutter streitet sich mit ihrer Tochter
Niet elk moment met kinderen is mooi.

Ondanks alle liefde voor het kind bereiken bijna alle ouders wel eens hun grenzen. Ook al is het kleine mensje het middelpunt van het universum, hij of zij kan van tijd tot tijd uiterst vermoeiend worden.

Vaderlijke zowel als moederlijke liefde overleeft echter ook moeilijke fasen waarin de meeste ouders ook weer wat tijd voor zichzelf willen hebben.

Niet zelden komen de volgende vragen op:

  • Zijn de striae en uitgezakte borsten het waard?
  • Waarom breng ik vrijwillig zoveel slapeloze nachten door?
  • Wanneer kan ik eindelijk weer eens iets voor mezelf doen?

Maak je geen zorgen, dit is volkomen normaal en verandert absoluut niets aan het feit dat je van je kind houdt en een goede moeder of vader bent.

Constant huilen als baby, de uitdagende fase van twee of drie jaar en de puberteit zijn uitdagingen die je liefde voor je kind op de proef stellen.

Maar ook deze fasen gaan voorbij, de liefde voor het kind blijft echter levenslang.

Tip: Hou van je kind. Dit klinkt zo eenvoudig, maar het is soms heel moeilijk. Zie dit als een overgangsperiode om de moed niet te verliezen.

Hoe ouders geholpen kunnen worden als ze na de geboorte niet van hun kind kunnen houden, wordt getoond in het voorbeeld in de volgende video:

3. liefde uiten – zo werkt het

Als moeders niet liefhebben:

Ook al worden bijna alle moeders overspoeld met oxytocine en schikken ze zich snel in de rol van moeder, sommige vrouwen hebben ook spijt van hun beslissing om een kind te krijgen.
U kunt hier meer lezen over de psychologische belasting.

Vader- of moeder-kindliefde zou iets vanzelfsprekends moeten zijn en behoeft geen verdere uitleg. Maar helaas slaagt niet iedereen erin deze liefde voor kinderen te uiten.

Een gezonde relatie met je eigen kind kan echter alleen worden opgebouwd als je in staat bent je genegenheid te tonen.

Elk kind verlangt naar aandacht en erkenning. In de eerste levensjaren kun je die behoefte vooral bevredigen door fysieke nabijheid. Later wordt het echter ingewikkelder, omdat kinderen een eigen wil hebben en een goedbedoelde knuffel lang niet alle problemen kan oplossen.
Toch kunnen erkenning, troost en warmte heel goed worden overgebracht door fysieke nabijheid gedurende de hele kindertijd.

Vater lacht gemeinsam mit seiner Tochter
Wees er als ouders altijd voor je kind.

Zorg er wel voor dat je ook naar je kind luistert en geen opvallende uitspraken doet, maar intensief ingaat op de betreffende situatie. Blijf altijd eerlijk, maar geef ook duidelijke regels en daag je kind uit. Pure vertroeteling, die misschien goed bedoeld is, helpt geen enkel kind en leidt er vaak toe dat kinderen het later in hun leven veel moeilijker krijgen.

Zorg dus voor een duidelijk kader waarbinnen een kind zich vrij mag bewegen. Elk kind moet echter grenzen leren kennen om voorbereid te zijn op het leven in de maatschappij.

Vooral voor iedereen bij wie de liefde voor het kind bijzonder groot is, kan dit snel een probleem worden. Liefde betekent echter ook kunnen loslaten en kinderen opvoeden tot kinderen van vrijheid.

4. aanbeveling van de redactie over het thema liefde voor het kind

No products found.

Gerelateerde berichten