De weg naar een bevredigend en actief seksleven

Het is bewezen dat een vervuld liefdesleven in een langdurige relatie het risico op verschillende ziekten vermindert. Deze bescherming wordt geboden door allerlei hormonen die vrijkomen tijdens een actief seksleven. Professionals op het gebied van …

De weg naar een bevredigend en actief seksleven

Tipps für ein erfülltes Sexualleben
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Ouders
 4. »
 5. De weg naar een bevredigend en actief seksleven
 • Het is bewezen dat een vervuld liefdesleven in een langdurige relatie het risico op verschillende ziekten vermindert. Deze bescherming wordt geboden door allerlei hormonen die vrijkomen tijdens een actief seksleven.
 • Professionals op het gebied van seksuele gezondheid raden aan minstens drie keer per week seks te hebben.
 • U moet ook aandacht besteden aan uw liefdesleven in de relatie tijdens of na de zwangerschap.

In het begin is het meestal ongeremd en verhit; wat later wordt het intiem en vertrouwd. Maar als er wat meer tijd verstrijkt, kan het gewoon saai worden. We hebben het hier over het liefdesleven in een langdurige relatie. De passie voor een bevredigend seksleven opnieuw aanwakkeren is niet zo eenvoudig. We leggen uit hoe je een bevredigend seksleven kunt hebben ondanks de dagelijkse sleur en het gezin.

1. Het belangrijkste is om met elkaar te praten.

Een bevredigend liefdesleven vermindert het risico op hart- en vaatziekten

Mannen die twee keer per week een orgasme hebben, verminderen hun risico op hart- en vaatziekten met 50%. Depressie bij mannen en vrouwen wordt ook bemoeilijkt door de chemische cocktail van liefde die vrijkomt bij seks.

Dezelfde universiteit heeft ook vastgesteld dat zelfs de meest intieme koppels vaak niet over al hun seksuele verlangens praten en zo een goede kans missen om hun seksleven te verbeteren. Slechts 35-44% van de ondervraagde koppels zei te weten dat de seksuele verlangens van hun partner werden bevredigd.

Omgekeerd betekent dit dat ongeveer 56 tot 65% van de ondervraagden hun partner niet inlicht over hun seksuele verlangens en zichzelf zo de kans ontzeggen op een vervuld en tevreden liefdesleven met goede seks.

Je kunt je partner alleen helpen door te praten, te praten en te praten. Vaak zijn zelfs kleine hints genoeg om je partner op het juiste spoor te krijgen. Als het dan nog niet genoeg is, helpt alleen een verhelderend gesprek. Misschien wil je partner graag iets nieuws proberen, maar durft hij je niet over zijn probleem te vertellen.

Soms helpt het ook om gewoon creatief te worden.

paar hat sex im meer.
Zolang je ongestoord bent, kan buitenseks een bijzondere aantrekkingskracht hebben.

Seks is moeilijk te associëren met regels. Wat mag, is wat jullie beiden lekker vinden. Om een frisse wind in de relatie te brengen en onwil tegen te gaan, moet je uit je gebruikelijke gedrag breken.

Niet alleen jullie eigen bed is geschikt als plek voor gepassioneerde seks.

Keuken, wasmachine of badkamer – ook daar kun je een heerlijk orgasme of twee beleven. Er zijn ook veel plaatsen buiten je eigen vier muren waar je tintelend genot kunt beleven. Bijvoorbeeld in het dichtstbijzijnde bos of in de zee.

Om je liefdesleven een nieuwe impuls te geven, hoeft het niet altijd puur praktijk te zijn. In plaats van je partner een saai boodschappenlijstje per mobiele telefoon te sturen, zou het ook mogelijk zijn een duidelijke boodschap te sturen over hoe jij je de volgende vrijpartij voorstelt.

Tip: Zelfs met sperma kun je, als je creatief bent, meer bereiken dan zwangerschap. Als de mentale bioscoop eenmaal draait, komen veel dingen vanzelf.

3. Van positie veranderen is niet alleen voor militairen.

Duitsers zijn ontevreden

Uit een onderzoek van een gerenommeerde Duitse universiteit met ongeveer 51.000 deelnemers uit verschillende leeftijdsgroepen blijkt dat bijna 65 % van de paren geen bevredigend seksleven heeft. 35 % klaagt er zelfs over dat ze nauwelijks een actief seksleven hebben. De dagelijkse sleur en het gebrek aan afwisseling zijn niet te onderschatten relatiemoordenaars.

Om je seksleven te verbeteren moet je afen toe nieuwe sekspraktijken uitproberen. Elke dag een beetje variatie kan zelden kwaad. Je hoeft hiervoor geen professionele turner te zijn. Nogmaals, wat jullie allebei leuk vinden is toegestaan. De kick van het proberen van iets geheel nieuws kan soms genoeg zijn om een nieuwe wind in de relatie te brengen.

Eerder speels en niet al te technische aanwijzingen volgend, moeten jullie nastreven wat jullie als koppel leuk vinden. Als een van jullie het niet leuk vindt, kun je de volgende variatie proberen. Zo ontdek je steeds nieuwe prikkels en genoegens. Hier vind je suggesties voor nieuwe wellustige standjes.

Het is niet belangrijk om zo ingewikkeld mogelijke standjes te bereiken. Het is belangrijker om uit te vinden met welk standje u en uw partner de tijd op de meest plezierige manier kunnen doorbrengen. Je moet echter niet alle mogelijke standjes achter elkaar doorploegen. Dat leidt eerder tot frustratie dan tot genot, vooral als het er in een boek of op internet zo gemakkelijk uitziet.

Er zijn talloze hulpmiddelen die je kunnen helpen om nieuw elan te krijgen.

rosane handschellen.
Seksspeeltjes zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende uitvoeringen en kunnen de gewenste frisse wind in je relatie brengen.

Er is nauwelijks een taboe tussen partners als het gaat om het geven van nieuwe impulsen aan hun liefdesleven. Zo kan een erotische film thuis of in de bioscoop nieuwe stof tot nadenken brengen die jullie wellicht meteen in de praktijk kunnen brengen. Ook verschillende seksspeeltjes kunnen de relatie een impuls geven en zo goed zijn voor de gezondheid – zowel lichamelijk als geestelijk.

Hier volgen enkele tips:

 • Vibrators
 • Dildo’s
 • Penisringen
 • Anaalpluggen
 • Love Swings
 • Strap-ons
 • Penispompen

De regel hier is: wees niet verlegen. Alles wat je lekker vindt is toegestaan. Dit maakt het mogelijk om te ontdekken en te experimenteren in de liefdesdaad, zodat beide partners plezier kunnen hebben. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je eenmaal het juiste speeltje hebt gevonden, ontdek je misschien wel het gevoeligste plekje van je partner.

Dingen kunnen een beetje rommelig worden in het proces. Zelfs het samen zoeken naar een speeltje in een catalogus of op internet kan de gemoederen verhitten.

5. Je seksleven opfrissen is te doen

Zelfs langdurige relaties met of zonder zwangerschap of kinderen gaan zwaar gebukt onder een monotoon liefdesleven, ruzies zijn voorgeprogrammeerd. Om te voorkomen dat het überhaupt zover komt, is goede, constante communicatie noodzakelijk.

Taboes bestaan alleen als je over het hoofd van je partner heen gaat. Het seksleven is slechts een zaak van de betrokkenen. Ingesleten opvattingen of morele bedenkingen en onuitgesproken liefdesverlangens hebben geen plaats in een vervuld seksleven. De grenzen worden alleen bepaald door de grenzen van de partner.

Gerelateerde berichten