Witte ruis: Alles om je baby te helpen in slaap te vallen

Veel ouders hebben in het begin problemen om hun baby in slaap te krijgen. Om een baby te kalmeren en zachtjes in slaap te leiden, kan een slaapmiddel nuttig zijn. Witte ruis is een constant …

Witte ruis: Alles om je baby te helpen in slaap te vallen

weisses rauschen baby
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Zwangerschap
  4. »
  5. Na de zwangerschap
  6. »
  7. Witte ruis: Alles om je baby te helpen in slaap te vallen
Hoe werkt de inslaapmethode?

Als uw kind ’s avonds niet tot rust komt en daardoor niet in slaap kan vallen, kunt u proberen witte ruis af te spelen. Dit is een constant geluid dat doet denken aan de geluiden in de baarmoeder. Als baby’s dit geluid horen, voelen ze zich veilig en geborgen.

Waar moet ik op letten als ik dit doe?

Als je de witte ruis via een app of MP3 downloadt op je mobiele telefoon, kun je het overal afspelen. Zorg er wel voor dat het volume niet te hoog staat ingesteld en dat de mobiele telefoon niet direct in het oor van je kind zit.

Is witte ruis echt nuttig?

Een studie heeft duidelijk aangetoond dat witte ruis baby’s helpt om veel sneller in slaap te vallen. De meeste ouders gebruiken het geluid alleen om in slaap te vallen, maar je kunt het in theorie de hele nacht aan laten staan.

Veel ouders hebben in het begin problemen om hun baby in slaap te krijgen. Om een baby te kalmeren en zachtjes in slaap te leiden, kan een slaapmiddel nuttig zijn. Witte ruis is een constant geluid dat u kunt afspelen om uw kind te helpen in slaap te vallen.

In dit artikel lees je waarom baby’s in het begin moeite hebben om in slaap te vallen, hoe witte ruis helpt en hoe je deze methode kunt gebruiken als slaapmiddel. Daarnaast verduidelijken we de vraag of witte ruis effectief is of dat er ook kritiek is op de methode om in slaap te vallen.
[button]Slaapmiddelen voor baby’s direct online kopen[/button]

1. pasgeborenen moeten eerst wennen aan hun nieuwe omgeving

mutter liegt mit ihrem neugeborenen im bett
Pasgeborenen hebben veel nabijheid en geborgenheid nodig, vooral in de eerste weken en maanden.

Als baby’s geboren worden, verandert hun hele omgeving. Ook moeten ze na de geboorte wennen aan het nieuwe geluidslandschap. Terwijl in de baarmoeder vooral het ruisen van het bloed te horen was, worden pasgeborenen van het ene op het andere moment geconfronteerd met compleet vreemde geluiden.

Voor sommige baby’s is hetheel moeilijk om ’s avonds tot rust te komen, omdat ze de indrukken van de dag moeten verwerken. Als gevolg daarvan kunnen baby’s moeite hebben om in slaap te vallen of over het geheel genomen onrustig slapen. Dit kan er weer toe leiden dat een kind ’s avonds in bed hard huilt en niet in slaap kan of wil vallen.

Door de uiteenlopende meningen in talloze gidsen zijn veel ouders erg onzeker over wat ze kunnen doen om hun baby te helpen beter te slapen. Terwijl sommige deskundigen van mening zijn dat een kind zelf in slaap moet leren vallen, pleiten andere specialisten ervoor dat baby’s in het begin zoveel mogelijk nabijheid en lichaamswarmte nodig hebben.

Luister daarom altijd naar je buik en vertrouw op je eigen intuïtie om grip te krijgen op de problemen met inslapen. Stem de methoden altijd af op het gedrag en de behoeften van uw kind.

Tip: In sommige gevallen kunnen de problemen met inslapen worden opgelost door een paar kleine veranderingen aan te brengen. Let beter op wanneer uw kind echt moe is en zorg voor een regelmatige dagelijkse routine.

2. Witte ruis imiteert de geluiden in de baarmoeder

baby im mutterleib
Witte ruis herinnert baby’s aan de geluiden die in de baarmoeder worden gemaakt.

Doordat baby’s soms heel slecht slapen, krijgen ook ouders vaak veel te weinig slaap. We voelen ons uitgeput, voortdurend moe en hebben soms zelfs een gebrek aan motivatie. Perplexe ouders zijn daarom vaak op zoek naar tips om het kind beter in slaap te laten vallen.

Om het probleem van het inslapen op te lossen, kun je je toevlucht nemen tot verschillende slaapmiddelen. Ouders hebben zeer goede ervaringen met de zogenaamde witte ruis. Dit is een constante ruis waarin alle akoestische frequentiegebieden gelijkmatig vertegenwoordigd zijn.

De ruis kan worden vergeleken met het geluid van de zee, het geluid van een machine of het geluid van een radio die niet op de juiste frequentie is afgestemd. De echte witte ruis kan echter alleen elektronisch worden opgewekt.

Witte ruis kan worden onderverdeeld in verschillende geluidskleuren. Terwijl roze ruis bijvoorbeeld het geheugen kan versterken, kan paarse ruis tinnitus blokkeren.

Witte ruishelpt baby’s in slaap te vallen omdat ze dit geluid al kennen uit de baarmoeder. Daar worden kinderen vanaf ongeveer de 24e week van de zwangerschap 24 uur per dag omringd door dit achtergrondgeluid, zodat ze eraan gewend zijn geraakt en het geluid een kalmerend effect heeft.

Ontvang103 minuten witte ruis in de vorm van oceaangolven in deze video:

3. witte ruis als slaapmiddel – hier is waar je op moet letten als je het doet

baby drueckt sein kuscheltier
Bij de meeste knuffels schakelt de witte ruis na 60 minuten automatisch uit.

Witte ruis is er nu in talloze varianten. Een mogelijkheid is het downloaden van een bijbehorende video, een app of een MP3-bestand op de mobiele telefoon. Op die manier is het mogelijk om de witte ruis op elke locatie af te spelen.

Inmiddels zijn er echter ook knuffels die de witte ruis op verzoek kunnen afspelen. Dit heeft als voordeel dat je baby tegelijkertijd iets kan vasthouden om te knuffelen.

Als de knuffel ook is uitgerust met een slaapsensor, gaat het apparaat meestal na ongeveer 60 minuten in stand-by. Wordt het kind echter weer onrustig, dan schakelt het apparaat automatisch weer 60 minuten in.

Om ervoor te zorgen dat witte ruis baby’s echt helpt om snel en zachtjes in slaap te vallen, zijn er een paar punten waar u rekening mee moet houden als u deze methode gebruikt. Stel de witte ruis maximaal in op kamervolume.

Het beste is om de witte ruis ongeveer één tot twee uur te laten draaien. Het is natuurlijk ook mogelijk om de ruis de hele nacht te laten draaien. In dat geval moet u het volume echter steeds verlagen.

Sommige ouders zijn bang dat hun kind zo gewend raakt aan het geluid dat het zonder het geluid niet meer in slaap kan vallen. Dit is echter helemaal niet het geval. De witte ruis is vooral nuttig in de eerste maanden om een kind te kalmeren en het te helpen in slaap te vallen. Daarna kan de baby ook zonder ondersteuning in slaap vallen.

4 Conclusie: Is witte ruis nuttig?

Witte ruis voor tinnitus
Witte ruis wordt nu ook met succes gebruikt bij de behandeling van tinnitus. De ruis stimuleert de hersenen zodat het gerinkel in de oren naar de achtergrond verdwijnt. De meeste lijders spelen de ruis af op hun mobiele telefoon. Er bestaan echter ook speciale hoortoestellen die een permanent geluid produceren.

In een studie van het Queen Charlotte-ziekenhuis in Londen ontdekten wetenschappers dat 80% van de baby’s die deelnamen aan de studie binnen vijf minuten na het horen van witte ruis in slaap viel. In de controlegroep viel slechts 25% van de baby’s binnen deze periode in slaap.

Met behulp van deze evaluatie kan worden aangetoond dat witte ruis inderdaad baby’s kan helpen in slaap te vallen. Veel artsen en slaapdeskundigen raden nieuwe ouders uitdrukkelijk aan witte ruis te gebruiken om een omgeving te creëren die lijkt op die in de baarmoeder.

Witte ruis is geenszins schadelijk voor baby’s. De enige kritiek op de methode is als het volume te hoog wordt ingesteld, zodat de witte ruis een storend geluid wordt dat de gehoorgangen kan beschadigen. Als het geluid heel dicht bij het oor komt, moet u het geluid dienovereenkomstig zachter zetten.

5. de slaaphulp voor baby’s goedkoop online bestellen

No products found.

Gerelateerde berichten