De ijsblokjesspeurtocht belooft plezier en spanning. Uw kinderen moeten echter al oud genoeg zijn om een hamer en beitel te hanteren.
Zelfs buiten de tuin thuis kunnen waterspelletjes worden uitgevoerd zonder speciale materialen. Het klassieke zandkasteel is slechts een van de vele ideeën.
Waterspeelgoed, drijvende noedels en andere zwembadobjecten beloven plezier in het koele water. Een snel DIY-idee is ook een waterglijbaan.
De zomer nodigt uit tot zwemmen en ijs eten. Vooral op warme dagen is er bijna niets beters dan waterspelletjes voor kinderen. Om ervoor te zorgen dat het volgende kinderfeestje een hit wordt of dat de kleintjes even afkoelen, gebruik je onze tips voor actieve vrijetijdsbesteding.
[button]Aanbeveling van de redactie: Bestel meer waterspelletjes voor kinderen online[/button].
Inhoudsopgave
1. de ijsblokjesspeurtocht – een van de populairste waterspelletjes voor kinderen
Voor dit spel heb je alleen een lege lade in je ijskast nodig. Vul die met veel water en stop er kleine schatten in. Dit kunnen speelgoedauto’s, Lego-onderdelen, ballen, poppen of iets dergelijks zijn.
Duw nu de zware lade terug in de koelbox en wacht tot de volgende dag tot alles goed bevroren is.
Nu kun je de lade omdraaien en het grote blok ijs eruit schudden.
Met een hamer en een beitel kunnen de kinderen proberen alle schatten uit het grote blok ijs te halen. Afkoeling is gegarandeerd met dit spel.
Je kunt voor een soortgelijke afkoeling zorgen door de kinderen geblinddoekt op de kleuterschool of thuis naar voorwerpen in het zwembad of een klein watervat te laten tasten. Het doel van het spel is alle voorwerpen te herkennen.
U kunt ook enkele andere waterspelletjes voor kinderen zien in deze YouTube-video:
2. tikkertje spelen in de tuin – er zijn ook andere manieren
.Of het nu op school is of op de kleuterschool, de meeste kinderen vinden het heerlijk om vangbal te spelen. In de zomer is het natuurlijk nog leuker als water een rol speelt.
Gebruik daarom de tuinslang op een andere manier. Deze keer hoeft de vanger zijn handen niet te gebruiken, maar heeft hij de taak om de andere spelers nat te maken met de tuinslang.
Zodra een medespeler is geraakt, wisselt de vanger en moet het volgende kind proberen de andere kinderen te vangen.
En om het spel wat moeilijker te maken voor het kinderfeestje, kun je ook een klein parcours uitzetten waar de kinderen doorheen moeten rennen. De vanger moet achter een bepaalde lijn blijven en van daaruit proberen de andere kinderen te vangen.
3. vissen en redden – geen probleem met een groot pierenbadje
Voor deze waterspelletjes voor kinderen heb je naast een pierenbadje veel pingpongballen of een paar andere drijvende voorwerpen nodig. Daarnaast krijgt elk kind een kleine plastic beker of vergiet en een lange stok.
Bevestig de beker of het vergiet aan de voorkant van de stok.
Leg nu de pingpongballetjes in het water en de kinderen hebben de taak om met hun vergiet zoveel mogelijk balletjes te verzamelen.
Als je maar een klein pierenbadje hebt, trek dan een lijn rond het pierenbadje die bij het vissen niet mag worden overschreden.
Tip: Een wat moeilijke variatie is om kinderen een kleine zwemring te geven die ze aan een touwtje moeten vastmaken.
Zo kunnen de kleintjes de ring gericht in het water gooien en moeten ze proberen de pingpongballetjes langzaam naar de rand van het zwembad te trekken.
4. doelwitwerpen – met waterbommen een vochtig en vrolijk plezier
Veel verschillende ideeën kunnen goed worden uitgevoerd met waterballonnen. Gebruik je creativiteit om andere mogelijkheden uit te proberen.
- Gooien:
Ga voor het spel in een kring staan in een grote of kleine groep. Nu krijgt de eerste speler een waterballon in zijn hand. Hij of zij moet proberen de waterballon naar een medespeler in de kring te gooien zonder dat deze barst. Om zowel de gooier als de vanger een grote prikkel te geven, worden beide spelers uit het spel gehaald als de waterballon barst.
Vergroot na elke ronde geleidelijk de onderlinge afstand, zodat het steeds moeilijker wordt om goed te gooien of te vangen. - Een doel raken:
Can throwing is een nogal hete aangelegenheid in de zomer. Gewapend met waterballonnen kun je echter ook een leuke sessie doelwitwerpen houden.
Zoek verschillende doelen in je tuin of de omgeving die je nat kunt maken. - Wedstrijd
Dit zomerse spel kan ook in teams worden gespeeld, waarbij elk team een emmer waterballonnen krijgt. Het drogere team wint.
5 De waterglijbaan – een snel doe-het-zelf project
Alles wat je nodig hebt voor een waterglijbaan is een lang zeildoek en wat water. Een gazonsproeier is het beste om de glijbaan altijd vochtig te houden.
Zet het zeil goed vast in de grond en gebruik een kleine helling om de glijbaan wat interessanter te maken. Zet idealiter een pierenbadje aan het eind van de glijbaan om de glijbaan te stoppen.
Zeer gedetailleerde instructies voor het bouwen van een waterglijbaan vindt u hier.
Tip: Er zijn ook kant-en-klare waterglijbanen, dus je hoeft het niet zelf te doen.
6. waterspelletjes voor kinderen in het zwembad
Wat dacht je van een kleine schattenjacht in het zwembad? Voor kleinere kinderen kun je in het babybad of niet-zwemmersbad verschillende voorwerpen op de vloer verstoppen, die de kleintjes op jouw commando moeten zoeken.
Voor de iets oudere kinderen plaatst u verschillende kleine schatten elk in een ring op de bodem van het zwembad. De kinderen moeten nu proberen de schat te bereiken door te duiken. Wie een schat heeft gevonden, mag hem natuurlijk houden.
Als kinderen al goed kunnen zwemmen, is de sportieve versie van de klassieker “Wie is er bang voor de boeman?” in de zwembadversie geschikt. Hier is het “Wie is er bang voor de grote witte haai?”. Zodra de vanger aan de ene kant van het zwembad de vraag heeft gesteld, antwoorden de andere kinderen met “Niemand” en proberen ze de andere kant van het zwembad te bereiken zonder gepakt te worden door de grote witte haai.
Bij een zwembandjesrace kunnen alle kinderen het in teams van 3 tegen elkaar opnemen en een wedstrijd zwemmen. Twee kinderen nemen elk een uiteinde van de zwembandnoodle terwijl het kind in het midden zich moet vasthouden en door het water wordt getrokken.
7. De natuur in – ideeën voor ontdekkingen buiten de eigen tuin
In plaats van de klassieke waterspelletjes voor kinderen kun je ook samen de natuur in gaan en je opfrissen aan de beek.
Gebruik warme dagen om samen een dam te bouwen of, gewapend met een visnet, kikkers, vissen of kikkervisjes van dichtbij te bekijken.
Als je zelf een dam bouwt, zorg er dan voor dat je aan het einde van het project een doorgang maakt om de loop van de rivier niet te veranderen.
Tip: Naast de klassieke strandspelletjes kunt u tijdens uw vakantie ook krabbetjes of schelpen ontdekken in rotsspleten. Houd hier echter altijd de golven in de gaten.
8. aanbeveling van de redactie: meer waterspelletjes voor kinderen online bestellen
No products found.