Reisspelletjes voor kinderen: de leukste spelletjes voor op vakantie

De meeste problemen op reizen met kinderen beginnen met de vragen “Zijn we eral?” of “Hoe lang duurt het nog?“. Denk daarom bij het inpakken van je koffer niet alleen aan de aankomst op je …

Reisspelletjes voor kinderen: de leukste spelletjes voor op vakantie

Reisespiele Kinder
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Kinderen
 4. »
 5. Vrije tijd
 6. »
 7. Reisspelletjes voor kinderen: de leukste spelletjes voor op vakantie
Mag mijn kind de tijd verdrijven met media op reis?

Hoewel smartphones, tablets en mobiele spelcomputers over het algemeen slechts een kleine rol mogen spelen in het leven van (kleine) kinderen, geldt dit niet noodzakelijkerwijs voor reizen om op een meer ontspannen manier de bestemming te bereiken.

Welke spelletjes werken zonder accessoires?

Klassieke spelletjes die zonder enige vorm van accessoire kunnen worden gespeeld zijn bijvoorbeeld“Ik zie iets wat jij niet ziet“,“Ik pak mijn koffer in” of“Wat ben ik?

Welke andere tips moet ik in gedachten houden bij het spelen van reisspelletjes?

Een van de beste tips voor alle spelletjes is om een kleine mobiele speltafel voor op reis te kopen. Zo kunnen je kleintjes er een paar kaarten op leggen, tekenen of puzzels en andere logische spelletjes spelen.

De meeste problemen op reizen met kinderen beginnen met de vragen “Zijn we eral?” of “Hoe lang duurt het nog?“. Denk daarom bij het inpakken van je koffer niet alleen aan de aankomst op je bestemming, maar besteed ook aandacht aan geschikte reisspelletjes voor kinderen om je vakantiebestemming zo stressvrij mogelijk te bereiken.

In ons artikel laten we je kennismaken met verschillende spelletjes voor onderweg die je kunt spelen in het vliegtuig, in de auto of zelfs in de trein.

[button]Kijk voor leuke reisspelletjes voor kinderen[/button]

1. reisspelletjes voor kinderen maken langere reizen gemakkelijker

Mutter spielt zusammen mit ihrem Kind im Flugzeug ein Reisespiel
Goede reisspelletjes voor kinderen zijn compact en duurzaam.

Als je samen met je kinderen op vakantie gaat, kan dat een prachtige ervaring zijn. Vooral tijdens de reis wordt het echter meestal nogal vermoeiend en zonder voldoende vermaak wordt het al snel een marteling voor het hele gezin.

Daarom kunt u het beste voldoende reisspelletjes voor kinderen in uw handbagage meenemen, zodat u er snel en gemakkelijk bij kunt.
De spelletjes kunnen zeer nuttig zijn op reis, want zelfs peuters vanaf 2 of 3 jaar kunnen geïnspireerd worden door tal van educatieve spelletjes.

Vooral op lange reizen in de auto moet u kiezen voor heel verschillende kinderspelletjes. Dat kunnen kaartspellen zijn, bordspellen met een magnetische basis of spellen zonder accessoires.

Het beste is ervoor te zorgen dat uw kinderen sommige spelletjes alleen kunnen spelen, zodat ze niet permanent afhankelijk zijn van een partner.

Hoe een autorit met een kind eruit kan zien, zie je in deze YouTube-video:

Tip: Hoewel smartphones, tablets en mobiele spelcomputers in het leven van (kleine) kinderen over het algemeen slechts een ondergeschikte rol mogen spelen, geldt dit niet noodzakelijkerwijs voor reizen om op een meer ontspannen manier de bestemming te bereiken.

2. reisspelletjes voor kinderen zonder accessoires

Als je de tas met spelletjes voor onderweg thuis hebt gelaten of als je op een langere reis voor wat afwisseling wilt zorgen, zijn er typische spelletjes voor onderweg die je altijd kunt meenemen.

Het kinderpaspoort:

Als u met kinderen op vakantie gaat, zorg er dan voor dat u een kinderpaspoort aanvraagt. Meer informatie vindt u op de website van het Bondsministerie van Binnenlandse Zaken, Bouwen en Binnenlandse Zaken
op dit punt.

 • Ik zie iets wat jij niet ziet:
  U kunt dit vermakelijke spel in elke situatie spelen. Zowel in de bus als in het vliegtuig of op het schip zijn er talloze interessante dingen te ontdekken in dit spel. Bovendien zijn er altijd prikkels om de afzonderlijke dingen in de kamer te doorgronden.
  Je kunt het ook andersom benaderen en proberen zoveel mogelijk dingen te ontdekken die groen, rood, vierkant, rond of groot zijn.
 • Mijn koffer inpakken:
  De eerste speler noemt een voorwerp dat hij in zijn koffer moet inpakken. De volgende speler in de rij heeft de taak om het eerste begrip te herhalen en tegelijkertijd een nieuw begrip toe te voegen. Zo gaat het in dit slimme geheugenspel totdat één speler een voorwerp vergeet.
ein kleines Mädchen mit einem Klebezettel auf der Stirn
Wat ben ik? kan overal gespeeld worden.
 • Wat ben ik?
  Alles wat je nodig hebt voor dit spel is een pen en een plakbriefje waarop je de naam van een stripfiguur, een bekende persoonlijkheid of een dier schrijft. Plak het plakbriefje op het voorhoofd van de persoon met wie je praat. Die moet nu raden wie je bent. Dit doe je door vragen te stellen die alleen met nee of ja beantwoord kunnen worden. Telkens als je nee zegt , is de volgende speler aan de beurt.
  De eerste die raadt wie of wat hij of zij is, wint.
 • Autokentekennummers raden:
  Met oudere kinderen kun je daadwerkelijk raden welke stad er achter een bepaald autokenteken schuilgaat. Met jongere kinderen is het echter ook erg leuk om leuke fantasieplaatsen te verzinnen.
Vogelperspektive auf eine Landstraße in den Bergen
Onderweg valt er veel te ontdekken.
 • Psychisch spelen:
  Dit spel draait aan de zijkant gedurende de hele reis. Elke speler moet van tevoren verschillende uitspraken op een papiertje schrijven, die tijdens de reis kunnen uitkomen.
  Eenvoudige dingen, zoals drie zwarte auto’s op een rij of een bouwput op een brug, worden beloond met één punt. Voor veel moeilijkere uitspraken, zoals drie schepen op een rivier (tijdens de autorit) of schapen op een weiland, krijgt elk kind en natuurlijk ook elke volwassene twee punten.
  Zo blijft het gemakkelijk om op te letten zonder de lange reistijd te merken.
 • Van A tot Z:
  Kies eerst een categorie (dieren, stripfiguren, sport, enz.) voor dit spel. Vervolgens noemt de eerste speler in de rij een begrip in de gekozen categorie met de beginletter A. De volgende speler gaat nu verder met de beginletter B, tot je uiteindelijk bij Z aankomt.
  Je kunt natuurlijk altijd moeilijke letters gewoon weglaten.

Tip: Spellen als Stadt Land Fluss of Bingo zijn ook verkrijgbaar als reisspel voor kinderen, maar kunnen met een beetje fantasie ook zonder aankoop gespeeld worden.

3. kinderspelletjes om mee te nemen – kunnen ook onderweg gespeeld worden.

Kinder spielen im Kofferraum eines PKWs
Neem regelmatig pauze als je met kinderen reist.

Zowel voor kinderen vanaf 3 of vanaf 4 jaar, voor kleuters of zelfs oudere kinderen zijn er talloze reisspelletjes die je gemakkelijk kunt meenemen. Een van de beste tips voor alle spelletjes is om een kleine mobiele speltafel voor op reis te kopen. Zo kunnen je kleintjes er een paar kaarten op leggen, tekenen of puzzels en andere logische spelletjes spelen.
Er is ook genoeg ruimte aan de zijkant voor drankjes.

In de volgende lijst vind je enkele reisspelletjes voor kinderen:

 • Met het reismagneetspel Dress Up van Goki kunnen kinderen vanaf 3 jaar hun creativiteit de vrije loop laten.
 • De tiptoi kennisquiz Ratespaß auf Reisen van Ravensburger inspireert kinderen vanaf 4 jaar. Je hebt echter ook een tiptoi-stift nodig.
 • Het kaartspel Maunz Maunz van Haba zit in een praktische metalen doos. Het doel van dit spel voor 2 tot 5 spelers vanaf 5 jaar is om zo snel mogelijk alle kaarten weg te spelen om een houten katje te ontvangen.
 • De magnetische spellencollectie van Schmidt bevat acht klassieke reisspellen. De set is ideaal voor kinderen vanaf 6 jaar.
 • Verveling behoort gegarandeerd tot het verleden met Activity Travel. Het spel voor kinderen vanaf 8 jaar is ideaal voor middelgrote of grote groepen.

Tip: Denk er bij het gebruik van de smartphone of tablet aan om vooraf reisspelletjes voor kinderen te downloaden, want het is niet altijd mogelijk om op reis online te zijn.

4. leuke reisspelletjes voor kinderen

No products found.

Gerelateerde berichten