Paasspellen: Spelideeën voor Pasen met kinderen

Veel paasspelletjes kun je gemakkelijk binnen doen en zonder veel ruimte. We geven echter ook tips voor paasspelletjes buiten. Er zijn zowel veel moderne als traditionele paasspelletjes die het feest voor elk gezin onvergetelijk maken. …

Paasspellen: Spelideeën voor Pasen met kinderen

Zwei Mädchen mit Hasenohren
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Kinderen
 4. »
 5. Vrije tijd
 6. »
 7. Knutselideeën
 8. »
 9. Paasspellen: Spelideeën voor Pasen met kinderen
 • Veel paasspelletjes kun je gemakkelijk binnen doen en zonder veel ruimte. We geven echter ook tips voor paasspelletjes buiten.
 • Er zijn zowel veel moderne als traditionele paasspelletjes die het feest voor elk gezin onvergetelijk maken.
 • Gebruik leuke spelletjes om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met Pasen.

Pasen is iets heel bijzonders voor kinderen. De christelijke gedachte staat meestal op de achtergrond. In plaats daarvan ligt de nadruk op ontmoetingen met de paashaas en kleurrijke eieren. In ons artikel presenteren we verschillende ideeën voor paasspelletjes die u in de kleuterschool of thuis kunt uitvoeren.
[button]Knutselpakketten voor Pasen online kopen[/button]

1. paasspellen moeten leuk zijn

Kinder suchen Ostereier
Kinderen leren elkaar beter kennen door samen spelletjes te spelen.

Naast paasgedichten en paasliedjes zijn het vooral spelletjes die kleine of zelfs wat oudere kinderen inspireren.

Als u een paasfeest voorbereidt, plan dan ook op slecht weer. Aangezien Pasen soms in maart, maar soms pas eind april wordt gevierd, variëren de temperaturen sterk, zodat buitenspelen niet altijd geschikt is.
Over de achtergrond van de steeds wisselende datum van Pasen kun je hier lezen.

Hoe je met kinderen paaseieren kleurt, hoe je ze uitblaast en beschildert of hoe je met een beetje kleur een creatieve kaart maakt, zie je in deze YouTube-video:

2. Paasspelletjes buiten – profiteer optimaal van de warme lentedagen

Kleines Kind auf Ostereiersuche
Paaseieren zoeken prikkelt zelfs de allerkleinsten.
 • Paaseieren zoeken: Verstop paaseieren in je eigen tuin thuis of op het terrein van de kwekerij. Noteer alle locaties en geef alle kinderen een paasmandje waarmee ze de afzonderlijke eieren kunnen verzamelen.
  Het doel van het spel is om de meeste paaseieren te verzamelen. Maak het nog spannender door aan de afzonderlijke kleuren verschillende waarden toe te kennen.
 • Eierrace: Elke speler krijgt een lepel en een hardgekookt ei. Nu moeten de kinderen proberen zo snel mogelijk een bepaald parcours af te leggen. Het ei balanceert op de lepel. Als het op de grond valt, moeten ze opnieuw beginnen.
  Laat de kinderen in teams tegen elkaar beginnen. De snelste groep wint.
 • Paashaasjacht: verander een paar details van de klassieke speurtocht om hem aan te passen aan Pasen. De jacht op de paashaas kan beginnen. Aan het einde van de jacht wacht de kleintjes een paasnest met eieren en wat lekkers.
 • Eieren rollen: Zoek een kleine helling waar de eieren gemakkelijk naar beneden kunnen rollen. Rol nu om de beurt. Degene wiens ei het dichtst bij het doelei ligt, wint de ronde.

3. spelletjes voor binnen – niet alleen een goed idee bij slecht weer

Verpackungsmaterial
Elk ei moet goed verpakt zijn.
 • Tegen de zwaartekracht in: Voor dit leuke spel moeten de kinderen al wat ouder zijn. Daarom kun je dit paasspel niet alleen op de kleuterschool, maar ook op de basisschool spelen.
  Je hebt een aantal rauwe eieren nodig en verschillende verpakkingsmaterialen. Nu krijgt elk team de taak om hun ei zo in te pakken dat het een val van een hoogte overleeft zonder beschadigd te raken.
  In elke ronde verhoog je de hoogte van de vrije val tot er uiteindelijk één winnend team overblijft.
 • De iets andere eierloop: Voor kinderen zijn geblinddoekte spelletjes altijd een bijzondere uitdaging. Bij dit spel gaat het erom voorzichtig een parcours af te leggen.
  Leg eierschalen uit, laat de kinderen over een wip lopen of een slalomparcours afleggen. Stop de tijd. Het doel van het spel is echter niet alleen om het snelst de finish te bereiken, maar ook om zo min mogelijk lawaai te maken.
grinsendes Ei mit Kopfhörern
Leer kinderen dansen.
 • Eierdans: Bij dit ritmische spel voor kinderen gaat het om behendig bewegen. Elk kind moet een pet dragen. Leg er nu een gekookt ei in en de muziek kan beginnen.
  In het begin gaat het langzaam. Stap voor stap kun je het tempo verhogen of bepaalde bewegingen eisen. Dit is de beste manier om dans en gymnastiek te combineren met Pasen. Als het ei op de grond valt, is het kind uitgeschakeld.

Tip: Als u het religieuze aspect belangrijk vindt, gebruik dan christelijke paasspelletjes om kinderen te leren over de achtergrond van Pasen.

4. Knutselen voor Pasen – maak je eigen speldecoratie

Kind bemalt Ostereier
Ieder kind heeft zijn eigen lievelingskleuren.

Met de juiste paasdecoratie ziet de kinderkamer er helemaal anders uit. Knip konijntjes uit, kleur samen eieren of laat de kinderen uitgeblazen eieren schilderen.

Zo kan elk kind zijn eigen ei maken voor de eierloop die volgt. Of de moeilijke opdracht is om in een zoekactie de zelf beschilderde eieren te vinden.
Dit loopt meestal uit op een grote puinhoop als de kleintjes niet meer precies weten hoe hun eieren eruit zagen.

Maak dus vooraf een paar foto’s van de paasmandjes. Dan heb je ook een leuk souvenir waar de kleintjes hun ouders mee kunnen verrassen.

Tip: Knutselen en schilderen moedigen de creativiteit aan. Probeer daarom zo behoudend mogelijk te zijn met de instructies om tot heel verschillende resultaten te komen.

5. knutselsets voor Pasen online kopen

No products found.


No products found.


No products found.

Gerelateerde berichten