Oudejaarsavond met kinderen: Ideeën voor een leuk nieuwjaarsfeestje

Als u oud en nieuw met kinderen wilt vieren, zorg dan voor een zo gevarieerd mogelijk programma. Verschillende spelletjes zijn ideaal om de tijd tot middernacht te doden. Geef uw kleintjes de kans om zich …

Oudejaarsavond met kinderen: Ideeën voor een leuk nieuwjaarsfeestje

Kind hält eine Wunderkerze
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Kinderen
 4. »
 5. Oudejaarsavond met kinderen: Ideeën voor een leuk nieuwjaarsfeestje
 • Als u oud en nieuw met kinderen wilt vieren, zorg dan voor een zo gevarieerd mogelijk programma.
 • Verschillende spelletjes zijn ideaal om de tijd tot middernacht te doden.
 • Geef uw kleintjes de kans om zich op oudejaarsavond wat volwassener te voelen door hen kinderchampagne of Virgin-cocktails te laten proberen.

Oudejaarsavond vieren met kinderen betekent veel stress, toch? Helemaal niet, want met de juiste oudejaarsfeestideeën wordt de jaarwisseling ontspannen en leuk. In ons artikel laten we je zien met welke tips je oudejaarsavond kindvriendelijk kunt maken. Misschien gebruikt u één of meer ideeën voor uw eigen oudejaarsfeest thuis.

[button]Kindervuurwerk online kopen[/button]

1. samen het nieuwe jaar verwelkomen – oudejaarsavond met kinderen is mooi

eine Familie sieht sich das Feuerwerk an
Schuif samen het nieuwe jaar in.

Als je oudejaarsavond met kinderen viert, betrek ze dan vanaf het begin bij de planning. Meestal sleept de avond vrij lang aan, dus heb je meer nodig dan één of twee ideeën om de avond te vullen.

Om ervoor te zorgen dat het feest een volledig succes wordt en dat ook de jongere kinderen er iets aan overhouden, moet u niet te laat beginnen. Als de kleintjes toch slapen tijdens de jaarwisseling, zullen er nog veel leuke indrukken zijn.

Zet bijvoorbeeld kleine mijlpalen door tassen te labelen met tijden van 20.00 tot 0.00 uur die leiden tot een nieuw spel of een andere activiteit. Zo zorg je ervoor dat het wachten op middernacht niet te vermoeiend wordt.

Maak de feestversieringen zelf of hang ze samen met je kinderen op om in de stemming te komen voor oudejaarsavond. Als je het samen met een ander gezin viert, is het meestal nog spannender en blijven je kleintjes daadwerkelijk wakker tot na middernacht.

Een paar leuke ideeën over hoe je oud en nieuw met kinderen kunt vieren, zie je in deze YouTube-video:

Tip: Zet kinderchampagne op ijs om samen te proosten op het nieuwe jaar.

2. spelletjes voor oudejaarsavond

De tijd vliegt voorbij met een paar leuke spelletjes voor het hele gezin. Vooral spelletjes die niet te lang duren, maar veel concentratie en snelheid vereisen, zijn geschikt.
Dit houdt iedereen wakker en garandeert plezier. Een paar leuke en vermakelijke spelletjes vind je in de volgende lijst:

Bleigießen
Met een paar spelletjes vliegt de tijd.
 • Tovenaar: Dit snelle kaartspel vereist enige tactische vaardigheid en is daarom geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Het kan worden gespeeld in groepen van 3 tot 6 spelers.
 • Uno: Zelfs 6-jarigen kunnen punten scoren met dit spel. Vooral in grotere groepen (tot 10 spelers) biedt het spel veel plezier.
 • Activity: Zoals de naam al doet vermoeden, zijn alle spelers zeer actief en moeten ze zich bewijzen met schilderen, uitleggen of pantomime. In de junior variant is het spel geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het was- of loodgietspel is wat klassieker. Het is echter altijd erg leuk om de gesmolten wasfiguren te raden en mogelijke betekenissen te achterhalen.
Een ander bijzonder grappig spel is het gummibeer orakel, waarbij snoepen absoluut is toegestaan.

Iets creatiever is het Nieuwjaarsschip-spel. Hier krijgt elke gast een halve walnootschil, die versierd is met een minikaarsje.
Nu nog een grote watercontainer. Aan de wanden ervan worden veel wensen opgehangen. Zodra het bootje met het brandende kaarsje vanuit het midden een wens bereikt, moet deze in het volgende jaar uitkomen.

3. nieuw jaar – nieuwe voornemens

Neujahrsgruß 2020
Stel gemeenschappelijke doelen als gezin.

In elk gezin zijn er wensen die het afgelopen jaar nog niet zijn vervuld. Ga daarom samen zitten en bedenk welke dingen jullie willen voor het komende jaar.

Iedereen kan iets voor zichzelf doen of alle gezinsleden kunnen samen werken aan een to-do lijst voor het komende jaar.

Het beste is om de lijst zo neer te leggen dat iedereen hem altijd kan zien. Zorg er wel voor dat de wensen realistisch blijven, anders kan het idee snel omslaan in het tegenovergestelde.

4. snelle tips voor een geslaagd nieuwjaarsfeest met kinderen

Silvesterrakete leuchtet am Himmel
Stuur je wensen de sterrenhemel in.
 • Maak fingerfood klaar. Zowel raclette als fondue zijn het beste voor oudejaarsavond om weinig tijd in de keuken door te brengen voor het eten.
 • Maak speciale feestdrankjes met en zonder alcohol, zodat de kinderen zich wat volwassener kunnen voelen.
 • Begin iets eerder met jonge kinderen.
 • Versier samen zodat kinderen zich nodig voelen.
 • Tafelvuurwerk of zelfgemaakte confettibommen brengen het nieuwjaarsgevoel op tafel.
 • Leg mooie momenten vast op camera.
 • Schrijf je geheime wensen op en laat om middernacht een wensraket de lucht in vliegen.

5. reis met kinderen op oudejaarsavond

Vater und Sohn zünden eine Wunderkerze an
Waarom vier je oudejaarsavond niet op het strand?

Talloze oudejaarsaanbiedingen zijn verleidelijk tijdens de feestdagen. Toch zijn gezinsvakanties tijdens oud en nieuw verhoudingsgewijs duur. Als u uw vakantie zo goedkoop mogelijk wilt doorbrengen, maar niet wilt missen, zijn vakantieparken een goede optie.

Afhankelijk van waar je heen gaat met Oud en Nieuw, kun je ook uitstekende Nieuwjaarsaanbiedingen vinden in familie- of kinderhotels. Zo is kinderopvang gegarandeerd als u een paar ongestoorde uurtjes samen wilt doorbrengen.

Als u zich in een andere tijdzone bevindt, houd dan de klok in de gaten. Hier vindt u een overzicht van de tijden voor de jaarwisseling 2019/2020.

Let op: oudejaarsfeesten zijn erg populair in themaparken, zoals Phantasialand, dus vroeg reserveren is noodzakelijk.

6. belangrijke vragen en antwoorden – FAQ’s

Mädchen hält eine Wunderkerze
Met een beetje vertrouwen kun je veel bereiken.
Vanaf welke leeftijd kan ik oud en nieuw vieren met kinderen?

Elk kind is anders en algemene uitspraken zijn op dit punt moeilijk. Toch nemen de meeste kinderen onder de vier jaar weinig waar van oudejaarsavond.

Vanaf een jaar of zes kun je veel meer spel en niet al te veel gezeur verwachten.

Mogen kinderen al met vuurwerk omgaan?

Omdat dit erg gevaarlijk is, moet u altijd in de buurt blijven. Dit geldt ook voor speciaal vuurwerk voor kinderen.
De meeste kinderen beleven echter veel plezier aan het afsteken van het lont, dus u moet dit plezier niet in de weg staan.

Zijn er alternatieven voor rotjes voor kinderen?

Het gebruik van rotjes is niet gevaarlijk. Zelfs de jongste kinderen kunnen ze gewoon op de grond gooien. Voetzoekers zijn iets interessanter. Er is echter een risico op brandwonden.
Kleine kinderen moeten het rotjesvuurwerk veilig kunnen vasthouden of handschoenen dragen.

7. kindervuurwerk online kopen

No products found.


No products found.


No products found.

Gerelateerde berichten