Kinderkamer decoratie: ideeën, tips en trucs voor het inrichten van de kinderkamer

De kinderkamer is het toevluchtsoord van elk kind. U wilt de kamer zeker zo inrichten dat uw kleine schat – of het nu een meisje of een jongen is – zich er bijzonder prettig en …

Kinderkamer decoratie: ideeën, tips en trucs voor het inrichten van de kinderkamer

 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Kinderen
 4. »
 5. Vrije tijd
 6. »
 7. Kinderkamer decoratie: ideeën, tips en trucs voor het inrichten van de kinderkamer
Hoe zorg ik ervoor dat muren en deuren er niet kaal uitzien?

Om ervoor te zorgen dat niet alleen mooie meubels de kinderkamer sieren, maar ook de muuroppervlakken er iets uitzien, kun je de kamer inrichten met mooie foto’s of een behang met patroon. Mooie muren en deuren weerhouden de meeste kinderen er ook van het heft in eigen handen te nemen met een viltstift.

Welke kinderkamer meubels zien er bijzonder goed uit?

Meubelfabrikanten voor kinderen letten nu niet alleen op de juiste maat, maar ook op een afwijkende vormgeving. Veel kinderen voelen zich bijvoorbeeld aangetrokken tot een dubbel stapelbed met glijbaan of lampen en ander meubilair in hun favoriete kleuren.

Waar moet ik op letten bij de inrichting van de kinderkamer?

Als de renovatie van de kinderkamer aan de orde is, houd dan rekening met de interesses van het kind. Als indianen of prinsessen momenteel in de mode zijn, is een overeenkomstige inrichting een goed idee. Neutrale kinderkamer meubels, echter, een zinvolle inrichting zorgt ervoor dat de meubels nog steeds gebruikt kunnen worden als de interesses van het kind veranderen.

De kinderkamer is het toevluchtsoord van elk kind. U wilt de kamer zeker zo inrichten dat uw kleine schat – of het nu een meisje of een jongen is – zich er bijzonder prettig en veilig voelt. Maar met de juiste ideeën voor een kinderkamer kunt u ook de fantasie en creativiteit en het leer- en speelplezier stimuleren. Ontdek welke decoraties bijzonder geschikt zijn voor de kinderkamer en hoe u ze kunt toepassen.

[button]Complete kinderkamers online kopen[/button]

1. creatief en kindvriendelijk deur- en wandontwerp

tapete wandgestaltung
Een behang met kindvriendelijke motieven – bijvoorbeeld op één wand van de kamer – geeft de kinderkamer een vrolijke sfeer.

De vraag “Hoe richt ik een kinderkamer in?” houdt waarschijnlijk veel ouders bezig. Want of het nu gaat om kabouter- en sprookjesdeuren voor de sprookjeswereld, jungle-motieven of prinsessendecoraties, of het nu roze, glitter of blauw is: uw kind zal het geweldig vinden als u zijn koninkrijkje liefdevol inricht en bij de inrichting van de kinderkamer ook aan zijn favoriete thema’s en kleuren denkt. Dat begint al bij de wanddecoratie, waarvoor we u hieronder enkele ideeën willen geven – overigens ook geschikt voor de deur:

 • Muurtattoos met talrijke motieven – bijvoorbeeld met afbeeldingen van paarden en honden of in de vorm van piraten en cowboys.
 • zelfgeschilderde muurschilderingen – misschien zelfs samen met het kind, waarbij hij of zij zijn of haar smaak in muurdecoratie volledig tot uitdrukking kan brengen
 • kindvriendelijk behang met mooie kleuren en patronen – bijvoorbeeld met sterren, vlinders of auto’s.
 • Letterdecoraties in de kinderkamer – op te plakken van hout of andere materialen in allerlei kleuren en variaties.

Als je talent hebt voor knutselen of kunst, kun je natuurlijk zelf creatief zijn. In de volgende video wordt uitgelegd hoe je de muur in de kamer van je kind kunt versieren met een uilenmotief:

De decoratie voor de kinderkamer moet niet alleen mooi zijn en uw kind plezieren, maar u moet ook denken aan het praktische gebruik. Kleurrijke dozen of kartonnen dozen zien er leuk uit en bieden ook voldoende ruimte om speelgoed in op te bergen. Praktische en decoratieve decoratie-ideeën zijn ook strakke touwtjes om foto’s aan te bevestigen, prikborden en kleurrijke pennenbakjes.

2. decoratie van de kinderkamer: meubels, gordijnen, verlichting en tapijten

Je kunt ook je creativiteit de vrije loop laten als uw creativiteit de vrije loop laten:

kissen junge mädchen
Een zitkussen is heerlijk om uit te rusten en te ontspannen en ook een mooi decoratiestuk in de kinderkamer.
 1. Typische meubels zoals het bed kunnen worden aangekleed als kasteel, boomhut of auto. Bedek de opbergkasten met decoratieve folie of beschilder de speeltafel met een spelletje Parcheesi of een autoracebaan. Bonenkussens of zitzakken zijn populair bij kinderen en tegelijkertijd super functioneel.
 2. Ook met gordijnen of kussens kun je de kinderkamer leuk versieren. Gebruik motieven die de fantasie van de kinderen stimuleren. Er kunnen bijvoorbeeld wolken, dieren, vliegtuigen of feeën op worden afgebeeld – afhankelijk van hun smaak en de rest van de inrichting van de kinderkamer.
 3. Je kunt de verlichting ook kindvriendelijk inrichten met lampen die mooie motieven hebben en tegelijkertijd de kamer goed verlichten. Sprookjesverlichting, stralende sterren of verlichte foto’s zijn ook bijzonder decoratief.
 4. Bij de inrichting van een kinderkamer gaat het natuurlijk ook om de vloerkleden. Speciale speelkleden zijn een echte blikvanger voor uw kleintjes en zorgen bovendien voor een zacht en aaibaar gevoel op de vloer. Ook hier heeft u een ruime keuze: Tapijten met huizen, bomen of straten, om spelenderwijs te leren met grote, kleurrijke cijfers, met betoverende circus-, dieren-, bloemen- of sterrenmotieven of speeltapijten met voetbalvelden of onderwaterscènes.
Tip: Om te voorkomen dat de kamer te onrustig overkomt, moet u altijd de kleuren van de meubels, de wandbekleding, de tapijten of de gordijnen kiezen en niet de hele kamer in te veel verschillende kleuren inrichten. Een hoofdkleur zoals roze of blauw moet vaker terugkomen in de decoratie van de kinderkamer.

3. kinderkamerideeën voor kleine indianen, ontdekkingsreizigers en prinsessen

Afhankelijk van de smaak en voorkeuren van uw kroost kunt u de inrichting van de kinderkamer volgens een heel specifiek motto inrichten. Ook daarvoor geven wij u graag enkele tips:

Kinderkamer decoratieFotoSuggesties
Voor kleine indianen schöne kinderzimmer
 • Kindertipi als hoogtepunt
 • Zacht lamsvel op de vloer
 • kleurrijke veren als decoratie
 • Coole muurtattoos
 • Behang en foto’s met Indiaanse motieven
 • Houten wandplank in tipi vorm
Voor kleine ontdekkingsreizigersdschungel accessoires
 • Wandtapijt of stickers met motieven van “wilde” dieren
 • Jungle muurschildering
 • Zelfgemaakte papieren jungle “planten
 • Bruine en groene kleuren op de muren
 • Meubels en vloer in warme houttinten
 • Bed als boomhut
Voor kleine prinsessenmärchen
 • Muren in romantische kleuren zoals roze, roos of lila
 • Hartdecoratie in glitterlook
 • Luifel voor het prinsessenbed
 • Kinderschommel met speelse accessoires
 • Speelmat of kussen met franje
Tip: Voor kleine boekaniers, cowboys, eenhoorn- en paardenfans of autoliefhebbers kun je andere fantasiewerelden versieren. Misschien houdt uw kind ook van bepaalde figuren uit kinderboeken of series zoals Hello Kitty, Janosch of de Minions of themawerelden zoals onderwater, outer space of boerderij.

5. Liefdevolle details voor de decoratie van je kinderkamer

Tot slot gaan we nog gedetailleerder te werk – want hoe meer aandacht voor details je geeft aan je kinderkamer, hoe meer enthousiasme je bij je kleine schat zult opwekken. Natuurlijk kunnen we je alleen wat suggesties geven en hopen we je creativiteit op gang te helpen:

kinderzimmer gestalten design
Een kleurrijke meetlat is niet alleen een spannend decoratief detail, maar je kind kan ook elke nieuwe centimeter van zijn of haar lengte bijhouden.
 • Kapstokken of haken met grappige dierenkoppen of andere kindvriendelijke motieven zien er mooi uit en zijn ook heel praktisch.
 • Meetlatten zijn erg populair bij kinderen omdat ze graag weten hoe lang ze zijn geworden.
 • Mobielen boven het bed zijn ook geruststellend voor kinderen in de kleuterleeftijd en bovendien een mooie blikvanger.
 • Slingers en wimpelkettingen zijn ook verkrijgbaar met de meest uiteenlopende motieven en geven het interieur de finishing touch.
 • Kleurrijke wandklokken zorgen voor een extra vleugje kleur en uw kind leert gemakkelijk de tijd.
 • Speciale meubelknoppen geven een individueel tintje – bijvoorbeeld in de vorm van voetballen, dieren, bloemen, sterren, harten of fantasiefiguren.
Let op: ongeschikt en soms gevaarlijk voor de decoratie van de kinderkamer zijn voorwerpen zoals kandelaars, vazen en dergelijke van glas, delicate of puntige accessoires of zeer waardevolle voorwerpen.

6. complete kinderkamers online kopen

No products found.


Gerelateerde berichten