Ideeën voor het kinderfeestje: hoe maak je het kinderfeestje onvergetelijk?

Een verjaardag is iets heel bijzonders voor alle kinderen. Daarom mag de dag niet saai, maar inspirerend zijn. In ons artikel presenteren wij verschillende ideeën voor kinderverjaardagsfeestjes, zodat de tijd voorbij vliegt en de dag …

Ideeën voor het kinderfeestje: hoe maak je het kinderfeestje onvergetelijk?

bunte Ballons für den Kindergeburtstag
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Kinderen
 4. »
 5. Vrije tijd
 6. »
 7. Ideeën voor het kinderfeestje: hoe maak je het kinderfeestje onvergetelijk?
Hoe organiseer ik een spannend verjaardagsfeestje voor mijn kind?

Themafeestjes zijn erg populair bij kinderen. Betrek uw kind bij de keuze van het thema.

Welke activiteiten zijn geschikt?

Afhankelijk van de leeftijd, de groepsgrootte en de interesses van het jarige kind is de keuze bijna onbeperkt. Terwijl bijzonder actieve kinderen zullen genieten van een uitstapje naar het klimpark, zullen leergierige kinderen meer plezier beleven in een kindermuseum.

Hoe maak je een kinderfeestje thuis tot een succes?

Als het weer niet meespeelt of andere activiteiten op dit moment financieel niet haalbaar zijn, kun je thuis toch een leuk feestje organiseren. We hebben hier een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet.

Een verjaardag is iets heel bijzonders voor alle kinderen. Daarom mag de dag niet saai, maar inspirerend zijn. In ons artikel presenteren wij verschillende ideeën voor kinderverjaardagsfeestjes, zodat de tijd voorbij vliegt en de dag voor het jarige kind en de gasten heel leuk is.

[Aanbeveling van de redactie: Versieringen voor het kinderverjaardagsfeest[/button].

1. zoek een thema voor het feest

Als je thuis een verjaardagsfeestje wilt geven, is een thema een goed idee. Dit is natuurlijk geen must, maar het geeft je wel de mogelijkheid om de hele dag daarop in te richten.

mit Dinosaurieern gestaltete Geburtstagstorte
Versier de verjaardagstaart volgens het thema.

Naast enkele algemene ideeën voor het motto van een kinderverjaardagsfeestje, die altijd populair zijn, kunt u uw ideeën het beste baseren op de huidige smaak van uw kind. Ontwerp de kinderverjaardag bijvoorbeeld in de stijl van Bob de Bouwer, de IJskoningin of Brandweerman Sam.

Je kunt natuurlijk ook wat tijdlozer te werk gaan. Wat dacht je van een van de volgende inspiraties?

 • Sprookjesachtig verjaardagsfeestje: Of Roodkapje, Assepoester of moderne sprookjesfiguren zoals Shrek.
 • Middeleeuwse feesten: Ridders, narren en prinsessen zijn welkom.
 • Onderwater: Vissen, octopussen en schildpadden zwemmen naar het feest.
 • Piraten: Dit thema is prachtig in combinatie met een speurtocht of schattenjacht.
 • Jungle: Wilde dieren, een paar palmbomen en de vreugde van het ontdekken staan centraal; een bezoek aan de dierentuin is ook hier een goed idee.
 • Dinosaurussen: Hoewel de laatste exemplaren ongeveer 65 miljoen jaar geleden uitstierven, zijn ze nog steeds erg populair bij de kleintjes (je vindt hier wat spannende achtergrondinformatie).

Hoe je een eenhoornfeestje houdt, zie je in deze YouTube-video:

2. uitjes – deze ideeën zijn geschikt voor het verjaardagsfeestje van de kinderen

Natuurlijk is het leuk en meestal zinvol om de voorbereiding thuis te vieren. Er zijn echter andere manieren om de dag door te brengen. Het is echter belangrijk op te merken dat de meeste ideeën voor kinderverjaardagsfeestjes veel beter kunnen worden uitgevoerd met minder kinderen.

2.1 Riddertje spelen in een echt kasteel

Wil je een verjaardag vieren met een middeleeuws thema, dan is een middeleeuws fort een goede plek om naartoe te gaan.

In veel kastelen is het mogelijk om speciale rondleidingen te boeken die geschikt zijn voor kinderen. In sommige gevallen is het programma zo uitgebreid dat kinderen kunnen deelnemen aan middeleeuwse spelletjes en leren over het typische eten uit de middeleeuwen.

2.2 Klimmen – het perfecte idee voor actieve kinderen

Kinder im Klettergarten
In de klimtuin kun je terecht
.

Vooral sportieve kinderen komen aan hun trekken als ze een klimtuin of een klim- of boulderhal bezoeken. In de klimtuin kunnen kinderen bijvoorbeeld kleinere hindernissen uitproberen en op een kabelbaan door de hoogte suizen– uiteraard altijd goed gezekerd.

Is het weer te slecht, is de verjaardag in de winter of is er geen klimtuin of klimbos in de buurt, probeer dan eens een bezoek aan een klim- of boulderhal. Hier heb je de mogelijkheid gebruik te maken van speciale aanbiedingen voor een kinderverjaardagsfeestje binnen, zodat meisjes en jongens de steile wanden kunnen uitproberen.

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen zijn er ook cursussen die meestal al voor 4 of 5 deelnemers kunnen worden geboekt.

Tip: Omdat klimmen niet alleen een mentale uitdaging is, maar ook een uitdaging voor het lichaam, is het een goed idee om na de klimsessie uit eten te gaan. U kunt natuurlijk ook thuis het buffet overvallen.

2.3 Zin in cultuur? Er valt veel te ontdekken in het Kindermuseum

Kinder schauen einem Experiment zu
Er valt veel te ontdekken in experimenten.

Voor veel ouders is het kiezen van verjaardagsspelletjes, het kopen van de juiste feestartikelen en het bakken van een taart tegelijk een grote kopzorg.

In een kindermuseum kun je het veel relaxter en met veel plezier vieren. Hier hebben de kleine of zelfs wat oudere kinderen de mogelijkheid om veel verschillende tentoonstellingen te bezoeken en niet alleen dingen te zien, maar ook actief uit te proberen.

Er zijn nu talloze locaties in heel Duitsland waar je een kindermuseum kunt vinden. Het Explorado in Duisburg biedt een zeer ruim aanbod. Meer informatie over de mogelijkheid om daar een kinderfeestje te vieren vindt u hier.

3. tips voor kinderverjaardagsfeestjes thuis

Kinder feiern eine Geburtstagsparty mit einem Tischfeuerwerk
Nodig niet te veel kinderen uit.

De duidelijk goedkopere aangelegenheid is om de verjaardag van de kinderen thuis te vieren. Dit geeft je ook de mogelijkheid om uitgebreid te plannen en ideeën op te doen voor binnen en buiten, afhankelijk van of het weer meewerkt op het kinderfeestje.

Ontwerp eerst een mooie uitnodigingskaart om alle gasten te verwelkomen. Vergeet belangrijke informatie voor de ouders niet, zodat de meeste vragen op voorhand geregeld zijn.

Voor het eten op het kinderverjaardagsfeestje is fingerfood geschikt, zodat je op de dag zelf niet te veel tijd in de keuken hoeft door te brengen.

Het belangrijkste element op elk kinderverjaardagsfeestje zijn echter spelletjes. Op ons portaal vindt u talloze verjaardagsspelletjes voor kleine en grote kinderen. Sportspelletjes of buitenspelletjes zijn ook een optie als u de verjaardag buiten wilt vieren.

Als de kinderen nog op de kleuterschool zitten of naar de eerste twee klassen van de basisschool gaan, kun je ook knutselen voor de kinderverjaardag. Veel gezamenlijke knutselideeën vindt u in ons aparte artikel.

Tip: Cadeautjes van gasten voor het kinderverjaardagsfeestje mogen niet meer dan 10 of 15 euro kosten. Bovenal moet elk kind de persoonlijke waarde van kleine dingen leren waarderen.

4. aanbeveling van de redactie: versieringen voor het kinderfeestje

No products found.

Gerelateerde berichten