Halloweenfilms voor kinderen: dit zijn de beste enge films voor Halloween

Halloween is voor veel kleine en ook oudere kinderen een mooi en tegelijk beangstigend feest. De wezens van de nacht staan op en kruipen uit hun schuilplaatsen zodra de dageraad aanbreekt. Zodra het huis griezelig …

Halloweenfilms voor kinderen: dit zijn de beste enge films voor Halloween

Mann mit Klauenhänden
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Kinderen
  4. »
  5. Vrije tijd
  6. »
  7. Halloweenfilms voor kinderen: dit zijn de beste enge films voor Halloween
Welke enge films zijn geschikt voor zeer jonge kinderen?

Halloween voor peuters hoeft nog niet eng te zijn. Integendeel: om je kind niet bang te maken, kun je beter kiezen voor enge verhalen met vrolijke personages.

Welke Halloweenfilms zijn populair bij brugklassers?

Laat je bij het kiezen van Halloweenfilms voor kinderen leiden door de leeftijdsbeperking die telkens wordt aangegeven. We hebben hier films vanaf 6 jaar voor je verzameld.

Welke enge films zijn geschikt voor 12-jarigen?

Hoewel kinderen in de pre-puberteit graag veel beweren, mag de filmkeuze niet te ver gaan. Een aantal leuke films voor 12-jarigen vind je hier.

Halloween is voor veel kleine en ook oudere kinderen een mooi en tegelijk beangstigend feest. De wezens van de nacht staan op en kruipen uit hun schuilplaatsen zodra de dageraad aanbreekt. Zodra het huis griezelig versierd is, kunnen de Halloweenfilms voor kinderen beginnen. Wij presenteren de beste kinderfilms en enge films voor tieners om de avond met de familie of het feest met vrienden tot een succes te maken.

[Button]Aanbeveling van de redactie: enge kinderfilms online kopen[/button].

1. min of meer enge kinderfilms

Kind hat Angst vor einem Schatten
Films voor jonge kinderen mogen geen angst opwekken.

Inmiddels zijn er steeds meer kinderfilms die over Halloween gaan. Zowel Bibi Blocksberg als Winnie de Poeh beleven spannende avonturen die meestal niet alleen de 4- of 5-jarigen, maar ook de ouders in vervoering brengen. Grappige uitspraken en de unieke vertelwijze zorgen ervoor dat monsters minder eng lijken.

Natuurlijk laat Disney zich ook niet onbetuigd in de Halloween-filmwereld voor kinderen, dus Mickey Mouse viert met al zijn vrienden feest op deze speciale dag van het jaar.

Hui Buh – das Schlossgespenst daarentegen is wat enger, dus kinderen onder de 6 jaar moeten de film niet per se alleen zien. Overigens biedt de film met Michael Bully Herbig en Christoph Maria Herbst in de hoofdrollen ook volwassenen genoeg scènes om hartelijk te lachen of te glimlachen. Audiospelen over het kleine spook van het kasteel en talrijke spelletjes die geschikt zijn voor kinderen zijn hier te vinden.

2. enge films voor kinderen vanaf 6 jaar

Veel typische Halloweenfilms voor kinderen hebben een leeftijdsbeperking van 6 jaar. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de Halloween-klassieker Casper. Het kleine spookje woont in een afgelegen villa samen met zijn drie ooms, die duidelijk gemene spoken zijn. Het verhaal, dat draait om vriendschap en intriges, is overtuigend met slimme dialogen en menig lachsalvo, maar heeft ook enge elementen.

Kind mit einer Halloween-Verkleidung
Niet elke film wordt voor kinderen gemaakt.

In Hotel Transylvania gaat het er veel vrolijker en een beetje gek aan toe. De animatiefilm uit 2012 spint een verhaal rond Dracula, die als Prins der Duisternis een feest geeft voor alle monsters. Een man van vlees verschijnt echter plotseling in het kasteel en verandert de gang van zaken.

Ook de film Ghostbusters, een klassieker uit 1984 waarvan het laatste vervolg in 2016 verscheen, is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Officieel heeft de film een leeftijdsbeperking van 12 jaar, maar de film is eerder grappig dan duister bedoeld, zodat kinderen geen nachtmerries zouden moeten krijgen.

Tot het genre van de enge films behoort ook de film Monster House. In deze animatiefilm uit 2006 gaan een paar vrienden op pad om het mysterie op te lossen van een spookhuis dat mensen voorgoed lijkt te laten verdwijnen.

3e Halloweenfilm voor kinderen vanaf 12 jaar

Frau liegt blutend in der Ecke
Kinderen onderschatten Halloweenfilms vaak.

Op deze leeftijd vinden de meeste kinderen zichzelf al heel volwassen en willen ze graag naar nogal gewaagde films durven kijken. Let echter op de FSK-rating van alle films die op dvd of online op Netflix beschikbaar zijn.

Films die pas vanaf 16 of zelfs vanaf 18 uitkomen zijn niets voor 12-jarige kinderen. Er zijn af en toe uitzonderingen, maar de meeste Halloweenfilms bevatten bloederige scènes of hebben een verontrustend effect op kinderen, ook al zouden ze dat meestal niet toegeven. Halloweenfilms voor kinderen vanaf 12 jaar zijn echter ook eng, dus kinderen kunnen zeker een beetje schrikken in afgezwakte vorm.

3.1 The Haunted Mansion – tussen lachen en griezelen

In deze avontuurlijke komedie met Eddie Murphy in de hoofdrol komen een makelaar en zijn gezin terecht in een spookachtig landhuis. Helaas is het gezin daar allesbehalve alleen, want er liggen heel wat spoken op de loer. Toch durven de hoofdpersonen het op te nemen tegen de ondode bewoners door te proberen een oude vloek te verbreken.

In deze film kan de kijker zowel griezelige als hilarische scènes verwachten die wat van de somberheid uit de film halen.

3.2 Sleepy Hollow – eng, zelfs in de 12+ versie

Bäume im Nebel
De griezelige sfeer onderscheidt de film.

Donkere schaduwen, mistige paden en iemand die zijn slachtoffers onthoofdt – dit vormt het materiaal waarvan de horrorfilm Sleepy Hollow is gemaakt. De weinig gerespecteerde politieman Ichabod Crane krijgt de ondankbare taak om onverklaarbare moorden in het dorpje Sleepy Hollow op te lossen. Maar zit er echt een ruiter zonder hoofd achter?

De film is niet voor doetjes, maar overtuigend geacteerd en precies goed voor een spannend en eng Halloween-filmavondje.

3.3 Blair Witch Project – een groot succes met een klein budget

De film, voornamelijk opgenomen met een handcamera, volgt het verhaal van drie studenten die op zoek gaan naar een heks. Meer en meer mysterieuze toevalligheden en ongelukken maken de dramatische jacht steeds aangrijpender tot de film verandert in een gevecht op leven en dood.

Hoewel de film is geclassificeerd als geschikt voor 12 jaar en ouder, is deze enge film niet voor doetjes.

4e aanbeveling van de redactie: Enge kinderfilms online kopen

No products found.

No products found.

No products found.

Gerelateerde berichten