Halloween spelletjes: Ideeën voor gezelschapsspelletjes op het kinderfeestje van Halloween

Een Halloweenfeest zonder de juiste Halloweenspelletjes voor kinderen – dat kan niet. In ons artikel presenteren we daarom verschillende ideeën voor thuis en geven we tips over hoe je ze het beste kunt uitvoeren met …

Halloween spelletjes: Ideeën voor gezelschapsspelletjes op het kinderfeestje van Halloween

Halloween Spiele
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Kinderen
 4. »
 5. Vrije tijd
 6. »
 7. Groepsspellen
 8. »
 9. Halloween spelletjes: Ideeën voor gezelschapsspelletjes op het kinderfeestje van Halloween
Welke spelletjes zijn geschikt voor slecht weer?

Als er een buitje tussendoor valt, kun je Halloween-spelletjes ook binnen houden. Wat dacht je van een snelle mummiewedstrijd?

Welke spelletjes zijn geschikt voor buiten?

Er zijn tal van ideeën voor Halloween spelletjes buiten. Meestal heb je ook niet al te veel ruimte nodig, dus de binnenplaats is al voldoende.

Hoe kun je een bijzondere spelervaring creëren?

Als het weer meewerkt, organiseer dan een outdoor Halloween speurtocht. Als je de kindergroep echt op gang wilt krijgen, kun je ook een paar griezelige racespelletjes uitproberen.

Een Halloweenfeest zonder de juiste Halloweenspelletjes voor kinderen – dat kan niet. In ons artikel presenteren we daarom verschillende ideeën voor thuis en geven we tips over hoe je ze het beste kunt uitvoeren met kleine kinderen of zelfs iets oudere kinderen. Over het algemeen zijn bijna alle spelletjes voor Halloweenfeesten geschikt voor binnen en buiten.

[button]Aanbeveling van de redactie: Halloween bordspellen[/button]

1. spook of spookrace – met traagheid naar de overwinning

Halloween Luftballons
Ballonnen voorkomen te snel lopen.

Dit spel is geschikt voor kinderen van 6 en 10 jaar oud. Behendigheid en concentratie zijn vereist.

Vorm eerst twee teams. Elk team krijgt een papieren bord en een ballon. De opdracht is nu om vanaf een startpunt een parcours af te leggen en daarbij de ballon op het papieren bord te laten balanceren zonder de handen te gebruiken.
De moeilijkheidsgraad kan worden aangepast aan de desbetreffende leeftijdsgroep door het parcours iets uitdagender te maken.

Als de ballon op de grond valt, moet het kind helemaal opnieuw beginnen. Aan het einde van elke ronde moeten de kinderen het bord doorgeven aan de volgende speler in de rij. De winnaar is het team dat als eerste de finish bereikt zonder de geest te hebben verloren.

Tip: Neem twee witte ballonnen en beschilder ze om de juiste sfeer te creëren.

2. mummies inpakken – een minigame voor tussendoor

Kinder in Toilettenpapier eingewickelt
Wie heeft als eerste zijn mummie af?

Vorm teams van twee. Elk team krijgt nu een wc-papierrol. Het doel van het spel is dat één kind de ander zo snel mogelijk inpakt. De eerste die de hele wc-rol heeft afgewikkeld, wint. Het is belangrijk dat de wc-rol niet scheurt. Als hij scheurt, ligt het team uit de race. In plaats van om de tijd te spelen, kun je ook de mooiste mama kiezen.

3. sportwedstrijden voor Halloween – hier is vaardigheid nodig

Kinder versuchen an Schnüren hängende Donuts zu essen
Om snoep te bemachtigen, moeten kinderen nog een tandje bijzetten.
 • Heksendans: Als je heksen en tovenaars als thema voor het feest hebt gekozen, heb je geen extra accessoires nodig. Alle kinderen bewegen door de kamer op het ritme van de muziek en dansen totdat je de muziek stopt.
  Nu is het de taak om zo snel mogelijk een heksen- of tovenaarshoed te pakken. Elke ronde haal je een hoed weg zodat er steeds één kind met lege handen weggaat en geëlimineerd wordt.
 • Spinnenrace: Dit spel is vooral geschikt voor grotere groepen. Vorm eerst teams van elk twee spelers. Elk team kruipt in een viervoeterhouding. Verbind nu de twee spelers met een kort touw zodat twee spelers elk acht poten hebben als een spin.
  Het doel van het teamspel is om de andere spelers te vangen. Daarvoor moeten de twee spinnen samenwerken. Beperk het speelveld, anders wordt het te moeilijk.
 • Spookbowlen: Maak eenvoudige spoken van lege plastic flessen door een sjabloon uit te knippen, te schilderen en op te plakken. De taak van de kinderen is nu om alle neuzen weg te spelen met een tennisbal.
  Vergroot de afstand en vervang de tennisbal door een voetbal om te schieten, en het spel werkt goed voor 12-jarigen.
 • Zombies laten vallen: Tal van spellen voor de enge partij zijn ontworpen als zombie games. Verf bijvoorbeeld oude blikken om wat pit toe te voegen aan het klassieke blikje gooien.
 • Oogbal race: Deze variatie op het eierrace spel gebruikt een lepel en beschilderde pingpongballen om de oogbal te symboliseren.

4. Halloween spelletjes met pompoenen

De pompoen maakt al jaren deel uit van het Halloween-repertoire. Veel ideeën voor thuis omvatten dan ook spelletjes met de echte of namaakgroente. Dus wat dacht je van een van de volgende spelletjes op je Halloweenfeest?

Familie pustet gemeinsam Luftballons auf
Bereid samen de Halloween spelletjes voor
 • Pompoen stampen: Voor dit spel heb je veel oranje ballonnen nodig. Doe kleine snoepjes in de ballonnen en blaas ze vervolgens op.
  De taak van de kinderen is nu om de ballonnen met hun voeten te pletten, wat niet zo gemakkelijk is zonder de hulp van hun handen.
  De kleine snoepjes wachten als prijs.
 • Pompoenenoogst: Knip eerst uit een oranje kartonnen doos talrijke minipompoenen en spreid ze uit op een tafel. Elk kind krijgt nu een rietje en een kommetje.
  Nu moeten de kinderen proberen de kartonnen pompoenen zo snel mogelijk op te zuigen met het rietje en in hun kom te deponeren. Als er geen pompoenen meer over zijn, wint het kind dat de meeste pompoenen heeft verzameld.
 • Pompoensnijden: Hoewel dit spel erg leuk is, brengt het ook enig risico op letsel met zich mee. Zorg er dus voor dat de kinderen al veilig met een mes kunnen omgaan.
  Als alternatief kun je de pompoenen gewoon oppervlakkig versieren met een zester of ze gewoon verven.

Tip: Veel klassieke bordspellen zijn nu verkrijgbaar in een speciale versie speciaal voor Halloween. De actuele kinderspellen van 2019 vind je trouwens hier.

5e aanbeveling van de redactie: Halloween bordspellen

No products found.


No products found.


No products found.

Gerelateerde berichten