Goocheltrucs voor kinderen: eenvoudige instructies om te kopiëren

Goocheltrucs voor kinderen hoeven niet ingewikkeld te zijn. Zelfs kleuters kunnen met een beetje hulp verschillende trucs leren. Met de juiste spreuk en een toverstaf in de hand kunnen zelfs kleine goochelaars hun publiek boeien. …

Goocheltrucs voor kinderen: eenvoudige instructies om te kopiëren

Kind mit Zauberhut und Zauberstab
  1. Tijdschrift
  2. »
  3. Kinderen
  4. »
  5. Vrije tijd
  6. »
  7. Goocheltrucs voor kinderen: eenvoudige instructies om te kopiëren
Waar moet ik op letten als ik mijn kinderen goocheltrucs leer?

Zelfs als uw kind fundamenteel geïnteresseerd is in goochelen, moet u rekening houden met de voorkeuren van uw kinderen.

Welke vaardigheden zijn vereist voor goocheltrucs?

Veel goocheltrucs voor kinderen vereisen een goede fijne motoriek. Dit geldt vooral voor kaarttrucs of om een muntje te laten verdwijnen.

Welke materialen zijn nodig voor goocheltrucs?

Het hoeft niet altijd iets moois te zijn. De meeste voorwerpen voor kleine trucs zijn meestal al in huis.

Goocheltrucs voor kinderen hoeven niet ingewikkeld te zijn. Zelfs kleuters kunnen met een beetje hulp verschillende trucs leren. Met de juiste spreuk en een toverstaf in de hand kunnen zelfs kleine goochelaars hun publiek boeien.

Wij presenteren enkele trucs met uitleg, zodat je thuis een beetje een magische sfeer kunt creëren.

[button]Aanbeveling van de redactie: Een magische set voor de eerste magische uitrusting[/button].

1. leren goochelen voor kinderen – gebruik de voorkeuren van de kinderen

Kind im Zauberoutfit vollführt einen Trick
Goocheltrucs gedijen bij een goede show.

Het hoeft niet altijd een konijn uit een hoed te toveren. Niet elk kind op de kleuterschool of op school is immers geïnteresseerd in konijnen. Houd dus altijd de interesses van de kleintjes in gedachten bij de respectievelijke goocheltrucs voor kinderen om ze enthousiast te maken voor de magische wereld. Pas dus gewoon de ene of de andere instructie een beetje aan om bijvoorbeeld een kleine dinosaurus te laten verdwijnen in plaats van een doek.

Bijna geen enkele goocheltruc kan zonder materialen worden uitgevoerd. Voor beginners is het daarom het beste om een goochelpakket te kopen dat kinderen voorziet van wat basismateriaal voor goochelen.

Een paar eerste, eenvoudig te maken goocheltrucs voor kinderen zie je in deze YouTube-video:

2. het magische ei – hoe red je het zonder speciale accessoires

ins Wasser geworfene Eier sinken zu Boden
Het toegevoegde zout verhoogt de dichtheid van het water, waardoor het ei verhoudingsgewijs lichter wordt.

Om deze eenvoudige kleine goocheltruc voor te bereiden heb je alleen een grote doorzichtige glazen of plastic kom nodig, een ei en een envelop, ongeveer 3 tot 4 eetlepels zout en een stokje. Vul het zout in de envelop en sluit hem af. Bind de enveloppe vast met een touw om hem er mystieker uit te laten zien.

Vul voor de kleine demonstratie eerst de kom met kraanwater. Het is belangrijk dat alle toeschouwers het heldere water kunnen zien.

Laat vervolgens een toeschouwer het ei langzaam en voorzichtig in het water glijden. Als het een vers ei is, zal het automatisch naar de bodem zinken.

Nu heb je een kleine inleiding nodig voor je eigenlijke goocheltruc. Je legt je toeschouwers bijvoorbeeld uit dat een bekende goochelaar je een magische stof heeft gestuurd die dingen in water laat drijven.

Integreer nu een kleine toverspreuk en laat het zout langzaam in het water glijden. Roer bovendien een beetje met de toverstok en het ei zal van de bodem omhoog komen en naar de oppervlakte stijgen.

Tip: Test vooraf of de hoeveelheid zout voor de door jou gekozen kom voldoende is om het ei te laten drijven.


3. kaarttrucs leren – handigheid is hier vereist

Kind mit Zauberhut zeigt eine Spielkarte
Kaarttrucs vereisen een hoge mate van concentratie.

Om met kaarten te werken, hebben u of uw kinderen behendige vingers nodig. De volgende instructies zijn daarom nog niet geschikt voor kleuters.

Wat dacht u ervan als een kind zijn of haar favoriete getal in een kaartspel van 52 vellen noemt en het telkens een hartenaas laat zien?
Klinkt ongelooflijk, maar met een beetje handigheid is het vrij eenvoudig te doen.

Alles wat je nodig hebt is een standaard pak kaarten. Neem nu het pak kaarten in je hand, toon de kaarten aan alle toeschouwers en schud de kaarten grondig.
De truc is dat de eerste kaart steeds iets anders wordt vastgehouden, zodat je de hartenaas bij elk genoemd getal naar voren kunt schuiven.

Hoe de handpositie werkt, zie je in detail in deze YouTube-video:

Een andere van de vrij eenvoudige goocheltrucs voor kinderen, waarvoor je alleen een gewoon 52-vel pokerspel nodig hebt, zie je in deze gedetailleerde video:

Tip: Om te beginnen kun je met je kinderen oefenen met minder kaarten. Alleen een even aantal kaarten is belangrijk voor deze kaarttruc.

4. goocheltrucs voor kinderen met papier

Bij deze truc scheur je een vel papier voor het publiek en laat je vervolgens zien dat je het vel zonder problemen weer in elkaar kunt zetten.

Hoewel dit op het eerste gezicht vrij ingewikkeld klinkt, is de truc erachter eigenlijk heel eenvoudig.

Alles wat je nodig hebt zijn twee kleine stukjes papier en een lijmstift en je kunt gaan oefenen.

De exacte instructies, waarvoor geen woorden nodig zijn, zie je in deze YouTube-video:

5. een munt laten verdwijnen – het uitzicht beslist

De magische cirkel:

Als je geïnteresseerd bent in magie, kun je hier de adressen vinden van verschillende magische scholen in heel Duitsland.

Als u een goochelaar wilt bewaren voor het volgende kinderfeestje, kunt u natuurlijk ook zelf een paar trucs oefenen. Voor veel kinderen is het bijzonder spannend als ze dan zelf een truc mogen leren.

Als je een munt wilt laten verdwijnen, gaat het om een slimme draai en beweging van de handen die de toeschouwers doet vermoeden dat je hand leeg is, terwijl de munt er in feite in zit.

Je kunt de gedetailleerde instructies zien in deze YouTube-video:

Vergeet niet dat alle goocheltrucs voor zowel kinderen als volwassenen oefening vereisen. Hoe meer je oefent, hoe gemakkelijker het voor jou of je kinderen zal zijn om deze truc, maar ook elke andere truc, uit te voeren.

Tip: Zorg ervoor dat je minstens één truc niet uitlegt. Een beetje echte magie moet altijd blijven.

6e aanbeveling van de redactie: Een goochelpakket voor de eerste goocheluitrusting.

No products found.

Gerelateerde berichten