De beste leer-apps voor kinderen op de basisschool

Scholen staan voor ingrijpende veranderingen. Klaslokalen worden aangevuld met een digitaal schoolbord en wat ooit schriften waren, worden steeds meer tablets. Het zal waarschijnlijk nog enkele jaren duren voordat de digitalisering voltooid is. Er bestaan …

De beste leer-apps voor kinderen op de basisschool

lern-apps kinder grundschule
 1. Tijdschrift
 2. »
 3. Kinderen
 4. »
 5. Basisschool
 6. »
 7. De beste leer-apps voor kinderen op de basisschool
Zijn leer-apps voor kinderen op de basisschool noodzakelijk?

Als je in de App Store rondkijkt, krijg je al snel de indruk dat het downloaden van een of meer apps voor kinderen verplicht is.
Dat is echter geenszins het geval. Toch zijn er enkele apps die heel aantrekkelijk zijn.

Welke leerapps voor kinderen op de basisschool zijn gratis?

Gelukkig hoef je niet altijd diep in de buidel te tasten, maar kun je ook gratis apps gebruiken. Let er wel op dat ze daadwerkelijk educatief zijn en niet te veel reclame bevatten.

Is het de moeite waard om betaalde leer-apps voor kinderen te kopen?

Er zijn zeker apps waarbij het loont om een paar euro te investeren. Het heeft niet altijd zin om alleen gratis digitale content te gebruiken.

Scholen staan voor ingrijpende veranderingen. Klaslokalen worden aangevuld met een digitaal schoolbord en wat ooit schriften waren, worden steeds meer tablets.

Het zal waarschijnlijk nog enkele jaren duren voordat de digitalisering voltooid is. Er bestaan echter al leer-apps voor kinderen op de basisschool.

In ons artikel laten we u graag kennismaken met enkele geselecteerde apps die geschikt zijn voor kinderen op de basisschool.
[button] Een kinderencyclopedie brengt op een kindvriendelijke manier kennis bij[/button]

1. de verscheidenheid aan leer-apps voor kinderen op de basisschool is enorm

ein junge liegt mit einem tablet auf dem bett
Er zijn niet alleen apps die kinderen daadwerkelijk uitdagen en stimuleren.

Met zoveel beschikbare apps voor kinderen is het niet eenvoudig om te kiezen. Of je nu een iPad met het besturingssysteem Ios gebruikt of een Windows- of Android-smartphone, in de Apple-, Windows- en Google-winkels vind je duizenden interessante apps die gericht zijn op kinderen in het basisonderwijs.

Maar helaas zijn er niet alleen zinnige concepten die daadwerkelijk een meerwaarde bieden, maar ook tal van apps die basisschoolleerlingen verleiden tot spelletjes in plaats van daadwerkelijk kennis bij te brengen.

In de volgende paragrafen vindt u daarom verschillende apps die geschikt zijn om te oefenen. Bedenk echter altijd dat ze de schoollessen of bijlessen niet kunnen vervangen, maar hoogstens kunnen aanvullen.

Als je gratis leerapps voor kinderen op de basisschool gebruikt, heb je vaak het probleem dat er veel reclame wordt getoond.

Veel leerapps voor kinderen op de basisschool zijn niet gratis. Wel kun je de app soms een beperkte tijd gratis testen en zo een idee krijgen van het leerbereik van de app.

Enkele gratis leer-apps (voor kinderen op de middelbare school) worden in deze video kort voorgesteld:

2. gratis leer-apps voor kinderen op de basisschool

In dit deel willen we je kort kennis laten maken met een paar van de beste gratis leer-apps voor kinderen op de basisschool:

Minder is soms meer:
Het grote voordeel van leerapps voor kinderen op de basisschool is dat kinderen slechts enkele minuten per keer kunnen oefenen. Vooral voor nogal onrustige kinderen zijn korte en intensieve leereenheden een zegen.
 • Anton:
  De leer-app is zeer uitgebreid, maar nogal eenvoudig vormgegeven en is niet alleen gericht op leerlingen in het basisonderwijs.
  Kinderen van de eerste tot de tiende klas kunnen relevante onderwerpen selecteren in Duits, wiskunde, biologie, muziek en ook in het vakgebied en hun kennis verdiepen met behulp van de app.
  De leer-app is niet alleen gratis, maar biedt met meer dan 100.000 opgaven ook een breed scala aan oefenmogelijkheden. Verschillende soorten oefeningen, diverse leerspelletjes en interactieve uitleg maken de app erg interessant.
  Aangezien de app door de EU wordt gefinancierd, is het mogelijk de app volledig zonder reclame aan te bieden.
 • Zebra schrift:
  Met behulp van de app maken kinderen kennis met het zebra schrift. Aan de hand van verschillende filmpjes en oefeningen kunnen kinderen bijvoorbeeldklank-letter verbanden oefenen.
  Woorden die meerdere keren verkeerd gespeld worden, worden automatisch gecorrigeerd en kinderen krijgen tips voor de juiste spelling.
  Het belangrijkste doel van de leer-app is het wekken van interesse voor schrijven. Daarom kunnen kinderen ook de functie vrij schrijven gebruiken, waarbij de tekst dan via spraakuitvoer te horen is.

3. betaalde leer-apps voor kinderen op de basisschool

In deze rubriek vind je een aantal zeer goede leerapps voor kinderen op de basisschool die je moet kopen of waarvoor je een abonnement nodig hebt om ze te gebruiken.

eine lehrerin zeigt kindern in der grundschule ein tablet
Leerapps voor kinderen kun je niet alleen thuis gebruiken.
 • Conni Lernspaß: Je kunt deze app in verschillende versies downloaden. Voor zowel wiskunde als Duits (lezen en schrijven) vind je spannende apps die aanzetten tot ontdekken.
  De leerapps zijn gericht op basisschoolleerlingen in de eerste en tweede klas.
  Met gevarieerde spelletjes en een beloningssysteem op 3 niveaus kunnen kinderen veel taken oefenen om spelenderwijs iets nieuws te leren.
 • De leeuw: In deze app om te leren lezen en schrijven gaan de kinderen op reis met een leeuw.
  De mooi vormgegeven app nodigt kinderen uit om mee te doen en overtuigt door zijn graphics en kleine leerspelletjes.
  Plezier is dus gegarandeerd wanneer basisschoolkinderen op ontdekkingsreis gaan met de kleine leeuw.
 • Emil & Pauline: De leerapps in de serie zijn gericht op kinderen op de basisschool die in de eerste of tweede klas zitten of in het kleuterjaar zitten.
  De nadruk ligt op Duits en wiskunde.
  Liefdevol vormgegeven animaties en veel puzzels maken de Emil & Pauline apps erg aantrekkelijk.
 • Pili Pop: Met deze app leren kinderen Engels. De ontwikkelaars zijn er vooral op uit om kinderen een goed begrip van de taal bij te brengen.
  Hoewel de app gratis te downloaden is, heb je voor langer gebruik een abonnement nodig. Om Engels te leren is het zeker de moeite waard om de app eens te bekijken.
 • Lernerfolg Grundschule: Met deze mooi vormgegeven app kunnen kinderen hun kennis op het gebied van wiskunde, Duits en Engels verbeteren.
  Er zijn talloze oefeningen om uit te kiezen. Om gemotiveerd te blijven zijn er beloningen in de vorm van bonusspelletjes.
  Op zich is de app gratis te downloaden. Om de app ten volle te kunnen gebruiken zijn er echter in-app aankopen nodig voor de afzonderlijke vakken.
  Wel is het leuk dat kinderen (en ouders) elk individueel onderwerp eerst gratis kunnen testen om een overzicht te krijgen.
Een test van verschillende apps voor kinderen in de basisschoolleeftijd die niet alleen over leren gaan, vind je hier.

4. online een kinderencyclopedie bestellen – zo leren kinderen op de basisschool de wereld kennen

No products found.

Gerelateerde berichten